Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

 Alcoolism dezalcoolizare :tratamente cu medicamente naturiste , recomandarea noastra in ordinea importantei date de consumatorii din piata: 

BIOMED ANTIALCOOL 100ml BIOMED CO

antialcool, actioneaza impotriva crizei abstinentiale stabilizind fizic si psihic organismul, hepato protector Recomandare Farmacia Verde
17,90 RON

 

 

 

 

 

Alcool Stop - cura de dezintoxicare alcoolica - 60 capsule MEDICA

Alcool Stop  Este de ajutor in curele de dezalcoolizare.Recomandare Farmacia Verde
17,45 RON


 

 

 

 

HORMOSTIM 30CPS VITA CARE

Furnizarea sursei de energie pentru celula nervoasa,reduce nevoia de alcool persoanelor predispuse la alcool, depresie, senilitate, Recomandare Farmacia Verde
31,00 RON

 

 

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BITTER BANO ameteli, anemie, alcoolism 100ml QUANTUM PHARM

Vindeca cataracta daca se umezeste coada ochilor sau se pune o bucata de panza umezita cu bitter pe ochii inchisi...
 
 
 
 
 
 
  

ANTIALCOOL PLANT F-37 30ml PLANTEXTRAKT

Calmeaza dorinta de bauturi alcoolice, provocand dezgustul de acestea atunci cand se pune in bautura, este remediul alcoolicilor si al tulburarilor nervoase
 
 
 
 
 
 
 

ANTIALCOOL 60cps HYPERICUM pentru alcoolici

energizant, vitaminizant, remineralizant(reface necesarul de vitamine si minerale la alcoolici prin prezenta fructelor de Catina), sedativ, antidepresiv, ...
 
 
 
 
 
 
 

REVITALIZANT 400gr (MIERE,POLEN,CATINA) JAJIN

Intareste sistemul imunitar, combate efectele tabagismului si alcoolismului...
 
 
 
 
 
 
 

Tinctura de Pedicuta - tabagism , alcoolism , insomnii - 50 ml DACIA PLANT

Alcoolism, nicotinism, litiaza renala, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza), constipatie. ...
 
 
 
 
 
 
 

DETOXIPLANT 60cps SANTO RAPHAEL

Pentru stare de oboseala cronica, obezitate, edeme; lipsa poftei de mâncare; reumatism, artroze, spondiloze; boli cronice ale pielii (eczeme, psoriazis etc.)...

 

 

 

 

 

PEDICUTA 60cps HYPERICUM

Actiune diuretica, laxativa, antialcoolica, antitabagica, antireumatica, antitumorala ...

 

 

 

 

 
 

ARMURARIU 60cpr DACIA PLANT

practic, armurariul este una dintre plantele cu actiunea cea mai intensa si mai complexa la nivel hepatic.

 

 

 

 

 

Folositi produsele naturiste pentru tratarea alcoolism - dezalcoolizare , ele va ajuta in general nu numai in particular !

Ce este dependenta de alcool / alcoolismul?


Alcoolul este un drog in stare lichida, al carui consum conduce in timp la dependenta fizica si psihica.
Alcoolism este manifestarea constienta sau nu, prin care individul cauta satisfacerea nevoii de a consuma alcool indiferent de mijloace sau consecinte, pentru evitarea sevrajului sau a starilor psihice neplacute. Consumul este determinat de dependenta fizica si dependenta psihica. vezi mai multe informatii despre dependenta aici

• Boala primara: Nu este un simptom secundar al altei afectiuni.
• Boala progresiva: Se înrautateste progresiv. Victima devine bolnava din punct de vedere psihic, spiritual, emotional si fizic.
• Boala cronica: Nu exista vindecare. Recuperarea trebuie sa fie bazata pe abstinenta de la substantele chimice care afecteaza dispozitia.
• Boala fatala: boala poate fi doar oprita. Daca nu, persoana va muri din cauza ei.

Alcoolismul este o boala primara, cronica, influentata în dezvoltarea si manifestarile ei de factori genetici, psiho-sociali si de mediu. Boala este deseori progresiva si fatala. Se caracterizeaza prin pierderea controlului asupra consumul de alcool, constant sau periodic, preocuparea fata de alcool, consumul de alcool în ciuda consecintelor nefaste si dereglari ale gândirii, cea mai importanta fiind negarea.

Primara, se refera la natura alcoolismului ca entitate a bolii, în completarea acesteia si separat de celelalte stari pato-fiziologice care pot fi asociate cu aceasta. Primara înseamna ca alcoolismul, ca dependenta, nu este un simptom al unei stari de boala evidentiate.
Boala înseamna un dezechilibru involuntar. Reprezinta suma fenomenelor anormale manifestate de un grup de indivizi. Aceste fenomene sunt asociate cu un set comun specific de caracteristici prin care acesti indivizi difera de normal si care îi pune în dezavantaj.

Deseori progresiva si fatala înseamna ca aceasta boala persista în timp si ca schimbarile fizice, emotionale si sociale sunt deseori cumulative si pot progresa pe masura ce consumul continua. Alcoolismul cauzeaza moartea prematura prin supradoza, complicatii organice asupra creierului, ficatului, inimii si multor alte organe, contribuind la sinucidere, omucidere, accidente de masina si alte evenimente traumatice.
Pierderea controlului înseamna incapacitate de limitare a consumului de alcool sau de limitare a duratei consumului de alcool cu orice ocazie, a cantitatii consumate si /sau a altor consecinte ale alcoolului privind comportamentul.
Preocuparea asociata cu consumul de alcool indica o atentie excesiva, concentrata pe alcool /drog, efectele si /sau consumul acestuia. Valoarea relativa atribuita astfel de catre individ alcoolului, duce deseori la o directionare a energiei departe de problemele importante ale vietii.

• Consecintele nefaste sunt problemele legate de alcool sau pierderile suferite în diferite domenii cum ar fi sanatatea fizica (ex., sindromul retragerii, boli de ficat, gastrita, anemie, disfunctii neurologice) ; activitatea psihologica (ex. pierderea cunostintei, modificari de comportament si dispozitie) ; activitatea relationala (ex. probleme în casnicie si abuz asupra copilului, afectarea relatiilor sociale) ; activitatea ocupationala (ex. probleme legate de scoala sau serviciu) ; si probleme legale, financiare sau spirituale.

Negarea este folosita aici nu doar în sensul psihanalitic al unui mecanism unic de aparare si de negare a semnificatiei evenimentelor, ci într-un sens largit ce include o serie de manevre create pentru a reduce constiinta faptului ca mai degraba consumul de alcool constituie cauza problemelor unui individ, si nu rezolvarea acestor probleme. Negarea devine parte integranta a bolii si un obstacol major în calea recuperarii.


• Cine este dependent de alcool?
Este dependent de alcool cel care consuma alcool in mod repetat si nu se poate opri din consum fara a suferi stari fizice sau psihice neplacute.

• Diverse motive ale consumului de alcool:
Consumul de alcool este o metoda rapida si placuta de a modifica emotiile, sentimentele, starile de dispozitie in general. In general se apeleaza la consumul de alcool cand apare teama fata de ceva, in asteptarea unui lucru placut (celebrare, sarbatorire), in asteptarea uni lucru neplacut, temator.
Alte motive des invocate de consumatori sunt: supararea, bucuria, agresivitatea, povara singuratatii sau povara psihologica a responsabilitatilor, bucuria, imbunatatirea relatiilor cu ceilalti, socializare, alungarea temporara a stresului, apararea impotriva sentimentelor neplacute, curajul de a spune ceva, stimulare sexuala temporara, dorinta de recompensare, placere.


Alcoolul – un altfel de drog
Alcoolul este un alt tip de drog, o substanta psihoactiva si un toxic celular cu efect tranchilizant asupra sistemului nervos central. Actiunea sa consta in inhibarea transmiterii impulsurilor nervoase. De exemplu se inregistreaza cresterea vitezei de reactie si slabirea atentiei, Efectele psihologice le consumului de alcool pot crea impresia depasirii starilor de teama si inhibare, poate sa faca singuratatea mai suportabila, paote diminua sentimentele de inferioritate.
Pentru sistemul nervos central alcoolul actioneaza in functie de cantitatea consumata: in doze mici, pana la 200 ml de bere sau 1 pahar de 100ml de vin, se produce un efect stimulator (creste debitul verbal, dispar inhibitiile, creste gradul de iritabilitate nervoasa), dar consumat in doze mai mari are efect inhibitor (reactii slabe la stimuli durerosi, capacitate de discernamant slaba, atentie si memorie alterate).
Efecte daunatoare asupra organismului sunt de asteptat in timp cu mare probabilitate, daca doza medie zilnica depaseste aproximativ 40 de grame de alcool pur.
Ca aliment 1 kg de alcool are o putere calorica de 29 kJ, dar nu contine vitamine, saruri minerale etc). Un litru de bere contine 2000 kJ, acopera 20% din necesarul de energie al uni barbat ce presteaza o activitate cu eforturi fizice medii.


• Efectele alcoolismului asupra organismului.
Seneca (4.i.Hr. – 65 dupa Hr.) descria alcoolismul ca fiind nebunie liber consimtita care permite sa iasa la iveala orice slabiciune. Betia se transforma in cruzime aproape nemijlocit, caci sanatatea mintii se degradeaza iar cel atins de betie devine dezinteresat, indiferent si superficial.
Prezentam aici unele dintre efectele alcoolismului asupra organismului:

Alcoolul este un toxic celular. Ajuns in organismse raspandeste si afecteaza aproape fiecare celula.
Cele mai afectate sunt celulele nervoase.
I. Alcoolul actioneaza in organism ca factor de stres: creste tesiunea arteriala, sunt eliberate in sange, mai multe substante ca: lipide, zaharuri, cortizon.
II. Organismul foloseste energie pentru inlatuarera alcoolului din organism, energie care ar fi fost necesara pentru buna lor functionare. Metabolizarea alcoolului la nivelul ficatului, "fura" 80% din oxigenul necesar functionarii acestui organ. Astfel alcoolul devine un "parazit metabolic". Celulele cardiace si cele nervoase, au cel mai ridicat consum de oxigen si sufera cel mai mult sub influenta alcoolului.
III. Abuzul de alcool, consumul matinal "pe stomacul gol", duce la malnutritie. Organismul este lipsit de proteine, substante minerale si vitamine. Pe langa reducerea aportului acestor elemente importante din hrana, excesul de etanol are ca efect reducerea progresiva a capacitatii intestinului subtire de a resorbi substante importante ca: vitamina B1, acidul folic, iar mai tarziu sodiu si apa.
IV. Produsii de inalta toxicitate rezultati din descompunerea alcoolului (de ex. acetaldehida) afecteaza celulele nervoase.
Incapacitatea progresiva a intestinului subtire de a absorbi substante vitale bunei functionari a organismului (vitamine in special A si C, saruri minerale), cauzeaza in timp tulburari nervoase si tulburari cu origine somatica. Pierderea calciului, a fosfatilor si a vitaminei D ca urmare a consumului de alcool, duce la pierderea masei osoase si la cresterea pericolului de fracturare. Inflamatiile mucoaselor gastrice si duodenale, precum si fisurile la nivelul inferior al esofagului duc la sangerari grave. Consumul permanent de alcool creste de zece ori mai mult riscul de imbolnavire de cancer esofagian.
Sub incidenta suferintei intra si muschiul cardiac. Imbolnavirea acestui muschi se numeste cardiomiopatie. De patru ori mai multi alcoolici mor din cauza tulburarilor cardiace decat de ciroza.


Efectele alcoolului asupra creierului si sistemului nervos si psihicului.

Celulele nervoase nu se regenereaza. La fiecare consum de alcool sunt distruse mii de celule nervoase. Distrugerea treptata a neuronilor se observa in timp, mai ales de catre persoanele apropiate alcoolicului. Aceasta reducere a numarului neuronilor cauzeaza si reducerea performantelor creierului, vizibile in scaderea capacitatii de memorizare (apar lacune de memorie), a capacitatii de gandire, de intelegere, pierderea simtului critic si a discernamantului. Consumul abuziv poate cauza in timp deteriorari si leziuni organice la nivelul creierului, ajungandu-se la psihosindromul organic, la convulsii, delirium tremens sau la dementa.
Din punct de vedere psihic, dependentul de alcool manifesta o raceala emotionala, o alterare treptata a sentimentelor, indispozitii frecvente si schimbari bruste a opiniilor.
Mai pot sa apara:
- neliniste interioara, agresivitate, iritabilitate
- tulburari de somn, cosmaruri,
- lacune de memorie (nu-si mai aduce aminte ce a facut in urma cu doua ore sau doua zile)
- depresie, frica, complexe de inferioritate ascunse uneori in spatele unei fatade de grandomanie
- lipsa de vointa, promite dar nu-si tine promisiunea
- izolarea si reducerea sferelor de interes
- lipsa de igiena, decadere fizica si psihica

Efectele alcoolului asupra vietii sociale
Dependenta de alcool cauzeaza in timp tulburarea relatiilor interpersonale, reducerea sentimentelor de responsabilitate, neglijarea educatiei copiiilor, intarzierea si absenta de la locul de munca, accidente de munca si de circulatie, delicventa, divort, pierderea locuintei si a locului de munca.

Conditii necesare pentru eliberarea din dependenta ANTIALCOOL


Pentru cel/cea care vrea sa renunte la baut trebuie sa stie ca odata atinsa starea de dependenta, singura sansa reala de "a se face bine" este renuntarea totala la consumul de alcool. Renuntarea totala se numeste abstinenta. Orice consum "ocazional", orice paharel "nevinovat" aduce cu sine recidiva si reluarea consumului, agravarea dependentei. In lumea specialistilor dar si a celor care au beneficiat de tratamentul alcoolismului si sunt abstinenti se stie:
CONSUMUL sau BAUTUL CONTROLAT pentru un dependent de alcool NU ESTE POSIBIL!
Dependentul de alcool ce vrea sa renunte la consum trebuie sa aiba o MOTIVATIE reala pentru care sa renunte la consum. Renuntarea la consum nu se reduce la o chestiune de vointa sau de ambitie. Ambitia inseamna in acest context, un chin, o intrecere adesea pierduta in defavoarea alcoolului. Adesea rezistenta la schimbare in cazul alcoolicilor este foarte mare, iar o vointa (oricat de mare ar fi) nu este suficienta pentru a renunta la alcool fara a fi sustinuta de MOTIVATIE.
Sa doresti un lucru este conditia minima pentru a avea/a face acel lucru. Vointa canalizeaza energiile spre obtinerea acelui lucru.

• Tratamentul dependentei ANTIALCOOL - 4 dimensiuni de recuperare

Tratamenul dependentei fizice - se realizeaza in spitale, prin dezalcoolizare
Tratamentul dependentei psihice - se realizeaza prin consiliere si terapie
Relatiile sociale - se realizeaza in paralel cu tratamentul dependentei fizice si psihice
Dimensiunea spirituala a dependentei de alcool - apropierea sufleteasca de Dumnezeu

• Eliberarea din dependenta ANTIALCOOL

De obicei dependentul de drog/alcool parcurge mai multe incercari de a se lasa de consumul de consum. Pericolul este ca fiecare esec al acestor incercari scad sansele ca dependentul sa mai incerce odata. Este demoralizat si respinge informatii utile sau oferte de ajutor.
Asa cum spuneam mai sus dependenta de alcool are la baza o dependenta psihica si una fizica. Schimbarea stilului de viata, tratamentul adecvat al celor doua feluri de dependenta, intelegerea bolii sunt prioritati pentru dependent. Eliberarea din dependenta are o singura solutie: abstinenta.

• Ce este abstinenta?

Abstinenta este renuntarea definitiva la consumul de alcool/drog sau orice alt preparat care contine alcool/drog.
Pentru dependenti renuntarea la consumul de alcool/drog este una dintre conditiile obligatorii pentru inceperea tratamentului.
Mai multe detalii despre abstinenta va invitam sa consultati forum-ul si sa dialogati cu cei care sunt deja abstinenti de ani de zile.

• Este posibil bautul controlat ANTIALCOOL pentru un alcoolic?

Atunci cand dependentii accepta un tratament, spera ca totusi mai tarziu vor putea bea din nou controlat. Este greu de inteles si pentru un nealcoolic de ce este imposibila revenirea la "bautul controlat". Sa ne amintim, dependenta de alcool este o boala progresiva si cronica.
Bautul "controlat" sau "bautul cu masura" nu mai este posibil pentru un alcoolic. Orice cantitate de alcool consumata, va duce in scurt timp la pierderea controlului, la reluarea consumului, ajungandu-se chiar pana la consumul cantitatilor initiale. Un diabetic ramane diabetic toata viata; la fel si un alcoolic, ramane dependent de alcool toata viata, difera insa modul in care isi traieste viata: intr-o abstinenta fericita sau intr-un consum perpetuu.

• Lantul terapeutic al tratamentului dependentei de alcool alcoolism:
1. Etapa de contact
2. Etapa Dezintoxicarii (tratamentul dependentei fizice)
3. Etapa consilierii/terapiei dependentei intr-un centru ambulator sau stationar (tratamentul dependentei psihice)
4. Etapa de postcura - sau etapa "Grup de sprijin", adica perioada in care abstinentul de alcool, participa voluntar la sedintele terapeutice, organizate din fosti consumatori si actuali abstinenti. Mai jos sunt explicate aceste etape:

1. Etapa de contact
Este primul pas facut spre tratament antialcoolic
Acesta faza se poate desfasura in centre de consiliere ambulatorii si stationare sau in cadrul grupurilor de suport.
De regula consumatorul sau familia aceastuia cauta medici, psihologi, clinici sau centre de specialitate pentru tratamentul alcoolismului. Este o etapa de evaluare a gradului de dependenta. Specialistul in dependente realizeaza in colaborare cu pacientul si familia sa, o evaluare psihologica a bolnavului, evaluarea severitatii dependentei, evaluarea situatiei socio-familiale, clarificarea motivelor invocate de pacient pentru a renunta la consumul de alcool. In functie de aceasta evaluare, specialistul in adictii (psiholog, medic, preot, asistent social, etc) propune pacientului si familiei sale alternative pentru tratamentul alcoolismului. Pentru cazurile cu o dependenta de alcool severa se recomanda etapa numarul 2.

2. Etapa Dezintoxicarii de alcool
Tratamentul dependentei de substante (alcool, droguri, medicamente) se desfasoara cu sprijinul specialistilor in adictii (psihologi, medici, preoti, asist. sociali). Este recomandata intotdeauna consultarea specialistilor in adictii pentru evaluarea gradului de evolutie sau a severitatii dependentei si pentru identificarea si analiza unor optiuni pentru tratamentul dependentei.
Aceasta etapa este o etapa a tratamentului organismului, o etapa in care se urmareste vitaminizarea, mineralizarea corpului, eliminarea alcoolului din sange, diminuarea sevrajului si a compusilor chimici din sange care sustin dependenta fizica.
De obicei, persoanele dependente de alcool se hotarasc sa faca ceva pentru a se lasa de baut, cand deja dependenta lor este severa (vezi mai sus, faza critica si cronica a alcoolismului). In cazul lor este recomandata parcurgerea unei etape de dezintoxicare (Etapa 1). Aceasta pentru ca sevrajul cauzat de intreruperea consumului de alcool, are nevoie de supraveghere medicala de specialitate, consumatorul de alcool cronic nefiind apt din punct de vedere fizic si psihic sa participe la sedinte de psihoterapie individuala sau de grup. Dupa etapa dezintoxicarii se considera ca acesta are capacitati fizice si psihice suficiente pentru a incepe psihoterapia.

3. Etapa consilierii/terapiei dependentei de alcool intr-un centru ambulator sau stationar.
Terapia dependentei de alcool urmareste schimbarea atitudinii consumatorului fata de responsabilitati, sarcini, greutati, sentimente neplacute, frustrari, astfel incat persoana dependenta sa trateze aceste situatii cu maturitate, fara sa apeleze la consumul de alcool. Daca etapa dezintoxicarii este etapa menita sa reduca pana la minimum dependenta fizica, etapa consilierii si terapiei urmareste demontarea si eliminarea dependentei psihice. Se urmareste consolidarea motivatiei de a mentine abstinenta, imbunatatirea comunicarii si diversificarea modalitatilor de expresie a afectelor, emotiilor si sentimentelor, reconstructia stimei de sine, intelegerea mecanismelor dependentei, invatarea metodelor prin care se mentine abstinenta si se evita recidiva.

4. Etapa Postcura / grupuri de sprijin alcoolici anonimi
Terapia de grup - instrument de baza in tratamentul dependentei. Terapia de grup este utilizata atat in centrele ambulatorii si stationare cat si in cadrul grupurilor de sprijin. Prin participarea la grup a persoanelor cu aceeasi problema se stimuleaza capacitatea de autovindecare a fiecarui membru al grupului, discutandu-se sincer, deschis, despre avantajele si dezavantajele abstinentei, despre recidiva, dezamorsarea mecanismelor dependentei psihice, traversarea recidivei si factorii de risc care pot precipita producerea ei, etc.

Cele mai mari sanse de succes terapeutic le au pacientii care s-au hotarat sa faca o terapie pe termen lung, pe care o incheie, dupa care se ataseaza unui grup de intrajutorare. 70,5% dintre pacientii care au frecventat un grup postcura raman abstinenti fata de numai 45,5% dintre cei care n-au contactat un asemenea grup.
Succes mai mare inregistreaza cei care traiesc inca intr-un cuplu intact, cu copii, au un loc de munca si o varsta de circa 40 de ani.
Pe termen lung raman abstinenti circa 50% dintre pacientii unei clinici de recuperare cu terapie de lunga durata. Alti 15% au o recidiva din care isi revin prin propriile forte.
Prin comparatie, daca s-ar aplica aceleasi etaloane severe la verificarea masurii in care s-a schimbat viata unui cardiac sau a unui diabetic de exemplu, am inregistra mult mai multe recidive. Recidiva alcoolicului este insa mai evidenta, deoarece au loc modificari de personalitate si este mult mai dramatica.

• E posibil tratamentul dependentei de alcool cu produse naturiste, tincturi, picaturi, ceaiuri speciale?

Sunt utile diferite produse naturiste. Dar mare atentie: daca aceste tincturi, siropuri, picaturi contin alcool (indiferent de cantitate) NU se recomanda administrarea lor dependentilor de alcool. Alcoolul continut de aceste produse mentine dependenta fizica si psihica. Tratamentul alcoolismului se face FARA ALCOOL !

Vizitatorii nostrii intreaba:
Mama mea este alcoolica de peste 25 de ani si a ajuns din ce in ce mai rau. Din cauza acestui viciu, i-a indepartat de langa ea pe toti cei dragi si a ramas si pe drumuri. Ma intereseaza sa stiu daca exista centre de dezintoxicare in Bucuresti, care sunt conditiile de acces si, eventual, niste adrese si numere de telefon. As dori sa-mi raspundeti, pentru ca este ultima mea sansa de a face ceva pentru mama mea. Multumesc! Iuliana
Farmacia Verde raspunde:
     
Draga Iuliana,

Orice spital mare, mai ales din Bucuresti, trebuie sa aiba o sectie de dezintoxicare pentru alcoolici.

In calitatea ta de apartinator, ceea ce poti face este sa o sprijini pe mama ta atat cat poti si sa o indrumi catre un astfel de tratament pentru detoxifiere.

Si inca ceva: iti recomand sa iei legatura cu AA (Alcoolicii Anonimi) din Bucuresti. Acestia iti pot oferi sprijin prin grupurile Al-Anon (pentru mame, sotii, rude, etc). Dupa dezalcoolizare, ar fi foarte bine pentru mama ta sa mearga la AA in Bucuresti. Mult succes!
Totusi pana atunci incearca remediu cu Biomed antialcool adica poti sa ii pui in bautura si in mod normal i se va face greata fata de bautura si v-a renunta
In speranta ca ti-am putut fi de folos,
Andrei

 

Salvează

 

 

 

 

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si apa plata alcalina Devin de 9,42 Ph consumata pe tot parcursul zilei 30 ml pe Kg/corp ( ex: daca aveti greutatea de 80 kg x 30 ml= 2400 ml= 2,4 Litri este consumul de apa zilnic). Apa plata alcalina Devin de 9,42 Ph (eticheta albastra) este cea mai puternica apa plata alcalina de pe piata europeana avand cea mai mare putere naturala de oxigenare a sangelui !

 

Salvează

Salvează