Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Paradontoza tratament naturist

Va recomandam in cele de mai jos cateva tratamente naturiste pentru paradontoza

ULEI SUSAN BIO 50ml MER-CO

tratament paradontoza dar este perfect si pentru bucataria orientala, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare
8,70 RON

 

 

 

 

 

 

EXTRACT ULEIOS DE SALVIE 30ml SOLARIS

Extract uleios de Salvie - pentru:inflamatii intestinale,gingivita, afte,contuzii, tratament paradontoza
5,80 RON

 

 

 

 

 

 

 

 Paradentoza (cunoscută şi ca paradontoză, parodontoză, parodontopatie) este o boală inflamatorie a ţesuturilor gingivale, care se manifestă prin distrucţia osului ce susţine dintele.

Boala are în general o evoluţie cronică dar este agravată de tutun, consumul de alcool, tartru dentar, igienă bucală defectuoasă, lucrări protetice defectuoase.

Caseta: Tartrul reprezintă un complex organomineral aderent de suprafaţa dentară sau alte structuri solide orale ca lucrări protetice, aparate ortodontice, fiind rezultat din mineralizarea plăcii bacteriene. Tartrul poate fi supragingival (salivar) şi subgingival (tartru seric).

Tartrul supragingival (salivar) este un depozit organomineral de culoare alb-galben, la început de consistenţă redusă. Imediat după depunere este friabil, moale, grunjos, şi se dizlocă cu uşurinţă. În timp însă consistenţa şi aderenţa tartrului supragingival cresc, iar culoarea virează spre maroniu-negru – prin impregnare cu pigmenţi alimentari, inclusiv din sucuri, sau de hidrocarburi şi nicotină la fumători.

Localizarea preferenţială a tartrului este: grupul frontal inferior şi deschiderea canalelor glandelor salivare.Tartrul subgingival (seric) este de culoare maroniu-negru, de consistenţă crescută, dens, de cele mai multe ori foarte aderent şi mai greu de dizlocat în comparaţie cu cel supragingival.

Simptomele incipiente includ mâncărime gingivală, retracţie gingivală, senzaţii de disconfort gingival, sângerare gingivală, infecţii şi abcese paradontale, miros neplăcut al gurii.Papilele intradentare sunt congestionate şi inflamate. Mucoasa gingivală apare inflamată cu zone ulcerate şi sângerânde, în special la nivelul papilelor hipertrofiate (îngroşate în volum), unde există pungi pioreice profunde sau de adancime medie de unde iese secreţie şi fermentaţie foarte urât mirositoare.

Unde dinţii prezintă un grad de mobilitate, aceasta este accentuată în paralel cu adâncirea pungilor paradontale.În formele incipiente se recomandă o igienizare profesională riguroasă a cavităţii bucale urmată de un tratament local si/sau general.

De mare importanţă este respectarea regulilor de igienă personală de către pacient şi renunţarea la obiceiurile vicioase.