Home >> Mer-Co Produse farmaceutice > Ulei bio >> ULEI ESENTIAL BRAD 10ml MER-CO

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

ULEI ESENTIAL BRAD 10ml MER-CO

ULEI ESENTIAL BRAD util ca adjuvant în tratarea afecţiunile aparatului respirator: guturai, gripă, faringită acută, laringită acută şi cronică, bronşită acută şi cronică, sinuzita
11,60 RON

 

Descriere produs:

ULEI ESENTIAL BRAD 10ml MER-CO 

 

Uleiul de BRAD este util ca adjuvant în tratarea afecţiunile aparatului respirator: guturai, gripă, faringită acută, laringită acută şi cronică, bronşită acută şi cronică, sinuzită. 

 
-Sub formă de masaj, baie sau comprese, datorită efectului „de încălzire” al pielii duce la uşurarea durerilor generate de reumatism sau artrită.
 
-Proprietati terapeutice:
· este util ca adjuvant în tratarea afecţiunile aparatului respirator: guturai, gripă, faringită acută, laringită acută şi cronică, bronşită acută şi cronică, sinuzită;
 
· ajută în cazurile de respiraţie scurtă, sacadată specifică suferinzilor de astm;
 
· acţiune benefică în fluidificarea secreţiilor bronhice;
 
· are acţiune expectorantă, antiseptică şi uşor sedativă;
 
· efect tonifiant asupra sistemului nervos;
 
· antidepresiv;
 
· antinevralgic;
ULEI ESENTIAL BRAD
· calmant - recomandat în astenie, nevralgii, migrene, stres;
 
· contracarează oboseala şi lipsa energiei;
 
· stimulează imunitatea organismului;
 
· stimulent general;
ULEI ESENTIAL BRAD
· efect revigorant al unui spirit obosit şi deprimat;
 
· revulsiv uşor;
 
· sub formă de masaj, baie sau comprese, datorită efectului „de încălzire” al pielii duce la uşurarea durerilor generate de reumatism sau artrită;
 
· înlătură starea de epuizare şi durerile musculare (în cazurile de răceală şi gripă);
 
· întinereşte pielea, îmbunătăţind funcţiile ei de apărare;
 
· previne căderea părului şi apariţia mătreţii.
ULEI ESENTIAL BRAD
Modalitati de intrebuintare - UZ EXTERN 
 
Inhalatiile: sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a răcelilor, gripei şi pentru pregătirea tenului în vederea unui tratament cosmetic.
A inhala un ulei esenţial înseamnă a comunica cu o parte a creierului numită sistemul limbic, centrul controlului emoţional, responsabil pentru reglarea apetitului, a capacităţii sexuale şi a stresului.
Tratamentul cu inhalaţii de abur înlătură inflamaţia şi congestia mucoasei respiratorii superioare, diminuează iritaţia gâtului produsă de aerul umed, relaxează muşchii şi calmează tusea.
Are acţiune expectorantă, antiseptică şi uşor sedativă.
ULEI ESENTIAL BRAD
Pentru aceasta, se toarnă într-un vas 1 L de apa clocotită şi se adaugă 2-4 picături de ulei.
Aplecaţi-vă peste vas acoperindu-vă capul cu un prosop mare şi inspiraţi adânc.
Vaporii se vor inspira cel mult 5-10 minute, cu mici intervale de 30 de secunde. Inhalaţiile sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm sau epilepsie, deoarece pot declanşa o criză.
 
Masajul: Hippocarates, părintele medicinei spunea că cea mai bună modalitate de a-ţi menţine sănătatea este să iţi acorzi timp în fiecare zi pentru o baie aromatică şi un masaj.
Masajul, ca terapie unitară, este relaxant şi ajută la intensificarea circulaţiei sanguine şi la eliminarea impurităţilor.
Însă masajul profund, combinat cu proprietăţile relaxante şi terapeutice ale uleiurilor esenţiale, poate avea o profundă influenţă asupra sănătăţii fizice şi a psihicului.
Asigură o pătrundere rapidă a uleiului eteric în interiorul organismului.
Pe lângă influenţa pozitivă asupra organelor respiratorii, circulaţiei sângelui, sistemului nervos central şi periferic, are loc însănătoşirea inimii, ficatului, intestinelor.
Pentru o sedinţă de masaj se adaugă 3-4 picaturi de ulei esential (sau de amestecul de uleiuri pe care îl preferaţi) în aproximativ 10 ml ulei de masaj (ulei de măsline, ulei de sâmburi de strugure, ulei de migdale s.a.).
Pentru sporirea efectului uleiurilor eterice, se recurge la mişcări circulare şi masajul de contact.
În nici un caz nu se va depăşi cantitatea recomandată de ulei, deoarece la doze mari ele sunt iritante pentru piele.
Dupa un masaj în cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie îndepartat prin spălare, evitându-se baia sau duşul timp de 6-8 ore. Astfel se asigură o absorbţie completă a uleiului volatil. 
 
Baia: este o cale foarte placută şi totodată eficientă de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa caldă şi prin faptul că porii se dilată, lăsând uleiul să pătrundă prin tegumente.
Uleiurile se adauga înainte de a începe baia si nu mai devreme, deoarece datorită căldurii ele se evaporează foarte uşor.
Este important de reţinut că baia nu se face niciodată cu uleiul ca atare pentru ca nu se dizolva în apă ţi nici nu trebuie depaşită doza deoarece în cantităţi mari sunt iritante pentru piele si mucoase.
Astfel, pentru o baie se disolvă 4-6 picaturi de ulei esential (sau 4-6 picaturi de amestec) în 2-3 linguri de lapte sau frisca batuta sau 2 linguri de ulei de baza, sau 1 lingura de miere, apoi se toarnă în cadă şi se amestecă bine.
 
Durata ideală:10 - 20 de minute.
Băile terapeutice pot fi mai scurte sau mai lungi, în funcţie de recomandare. Importantă este temperatura apei: 37-38°C pentru destindere, iar pînă la 39°C în cazul contracturilor sau al răcelilor.
Cei care suferă, însă, de afecţiuni cardiace sau de circulaţie ar trebui să fie precauţi cu apa fierbinte, pentru că temperatura ridicata şi presiunea apei influenţează tensiunea arterială şi activitatea inimii.
 
Dus Aromatic/ Aroma-Dus: 2-3 picături de ulei eteric se va dilua în 1 linguriţă de gel de duş sau săpun lichid şi se va aplica pe corp, evitându-se faţa şi zona inghinală, se va masa uşor şi se va clăti cu un jet de apă. Uleiurile esenţiale încep să-şi exercite acţiunea terapeutică de îndată ce intră în contact cu pielea, astfel că aplicaţii locale sunt indicate mai ales în cazurile de eczeme, dureri articulare sau musculare, echilibrează starea emoţională, şi scade tensiunea nervoasă, armonizează activitatea şi elimină inhibiţia sistemului nervos central. 
ULEI ESENTIAL BRAD
Comprese: o compresă fierbinte este un mod eficient de a trata multe probleme ale pielii, ca de exemplu injecţiile, sau durerile musculare de natură reumatică.
Pentru a pregăti o compresă se toarnă apă fierbinte (în jur de 0.5 L) într-un bol şi se adaugă ulei esenţial.
Cantitatea de ulei depinde de suprafaţa pielii pe care aplicaţi compresa: 2 picături pentru suprafeţe mici, 6-8 picături pentru suprafeţe mari.
Se agită bine, apoi se înmoaie o bucată de tifon sau un şervet de bumbac, se stoarce bine şi se asează pe piele. Deasupra, se aplică o folie de plastic şi un prosop, pentru a menţine compresa caldă.
Procedeul se reia dupa 20 de minute. În total, timpul de tratament cu comprese este de cel mult 1 oră, de maxim 2 ori pe zi. 
ULEI ESENTIAL BRAD
Aromalampa: se foloseşte pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitivă, tonică, sau dimpotrivă de relaxare, sau pur şi simplu pentru a crea o atmosferă specială.
Mai întâi se umple recipientul lămpii cu apă şi se adaugă 3-5 picături de ulei esenţial de pe urma căruia vrem să beneficiem, apoi aprindem lumânarea care va încălzi recipientul astfel va determina evaporarea apei împreună cu uleiul respectiv. În aproximativ 20 de minute efectul aromatizator va cuprinde întreaga cameră.
ULEI ESENTIAL BRAD
Este necesar apoi să mai adăugăm câteva picături de ulei esenţial, pe măsură ce cantitatea iniţială s-a evaporat.
Este foarte important să punem suficient de multă apă în recipient, pentru a se evita deteriorarea calităţii uleiului volatil prin ardere.
De asemenea, aromatizarea se va realiza dupa ce, în prealabil s-a igienizat şi aerisit bine încăperea respectivă.

 

 

Produse din aceeasi categorie