Home >> Manastirea Nera > Ceai >> Ceai macese 50g MANASTIREA NERA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Ceai macese 50g MANASTIREA NERA

Ceai macese 50g STOC INDISPONIBIL
0,00 RON

 

Descriere produs:

STOC INDISPONIBIL


Ceai macese 50g Manastirea Nera

CEAIUL DE MĂCEŞE este un produs natural obţinut prin uscarea fructelor plantei Rosa Canina.

MĂCESUL (Rosa canina) este un arbust înalt, cu tulpina acoperită de spini cu vârful curbat, care creşte pe dealuri, la marginea pădurilor, fâneţelor sau pe marginea drumurilor.
Originar din regiunile temperate, este folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale medicinale. Medicina modernă a descoperit în fructele de măceş una dintre cele mai bogate surse de vitamina C dintre plantele cunoscute (1700-2000mg la 100g fruct uscat), precum şi o importantă sursă de antioxidanţi.
Măceşele sunt pseudofructe, rezultate din dezvoltarea receptaculului floral, adevăratele fructe, achenele, denumite impropriu seminţe, aflându-se în interiorul lor.       Pseudofructele, apreciate în special pentru conţinutul lor bogat în vitamina C, mai conţin: vitaminele A, B1, B2, PP şi K, acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri volatile, lecitină şi minerale cum ar fi magneziu, calciu, fier, potasiu. Ele sunt recunoscute în terapeutică pentru efectele lor tonice şi vitaminizante. Au, de asemenea, efect colagog şi coleretic (stimulează secreţia şi eliminarea bilei, prevenind litiaza biliară), vasodilatator şi antiinflamator.

RECOMANDĂRI MAJORE:
Intern
Întărirea sistemului imunitar, avitaminoze: îndeosebi în perioada rece a anului, când organismul are nevoie de mai multe vitamine pentru îndeplinirea funcţiilor sale normale, se recomandă administrarea extractului de măceşe pentru întărirea şi creşterea rezistenţei la factori nefavorabili, biotici sau abiotici. Conţinutul bogat în acid ascorbic (vitamina C) imprimă măceşelor o puternică acţiune antiinfecţioasă (vitamina C intervine în procesele de oxidoreducere a microorganismelor, blocându-le respiraţia) recomandă extractul de măceşe în combaterea şi prevenirea răcelilor, gripei, afecţiunilor respiratorii infecţioase. Necesarul de vitamină C se poate realiza prin mestecarea, în cursul zilei, a 30-50 grame de pulpă de măceşe, curăţată de seminţe şi perişori.
Bogăţia de substanţe antioxidante face ca extractul de măceşe să fie deosebit de util în caz de stimulare a imunităţii, fiind un tonic vitaminizant, bun regenerant, cicatrizant, preventiv tumoral şi având efect anti-îmbătrânire. S-a constatat o eficienţă deosebită în avitaminoze, hipovitaminoze şi ca energizant general, mai ales la copii, vârstnici, persoane debile, anemice, bolnave de tuberculoză sau aflate în convalescenţă.
Afecţiuni cardiace (cardiopatie ischemică, hipertensiune): bogate în vitamine şi minerale şi pentru efectul lor diuretic, fructele de măceş sunt recomandate în afecţiunile aparatului cardiovascular, ca bune vasodilatatoare, arteriale şi venoase, şi pentru acţiunea lor sedativă în caz de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, angină pectorală şi ateroscleroză coronariană.
Tulburări ale circulaţiei periferice: prezenţa vitaminei P, care are un rol pozitiv în elasticitatea şi permeabilitatea capilarelor, precum şi conţinutul său crescut în flavonoide şi vitamina C, face ca extractul de măceşe constituie un remediu eficient contra fragilităţii vaselor capilare, facilitează circulaţia periferică normală a sângelui – picioarele şi mâinile nu mai sunt reci şi cianurate – şi previne apariţia de hemoragii la nivelul arterelor sau vaselor, cu pericol de arterite şi tromboflebite, mai ales la persoanele în vârstă. În plus, intervine în insuficienţa cardiacă, cu edeme la glezne.
Helmintiaze: fructele de Măceş din care s-au eliminat sâmburii si perii, se pulverizează şi se amestecă cu miere de albine. Medicina tradiţională recomandă următoarea reţetă: pulpa mărunţită se amestecă cu miere în părţi egale şi se iau 2-3 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol, în cure de 8-10 zile, ca vermifug.

ALTE RECOMANDĂRI:
Intern
Afecţiuni hepato-biliare: extractul de măceşe este un bun colagog si coleretic.
Afecţiuni reno-urinare: neproducând nici o iritaţie, este recomandat pentru o cură mai îndelungată. Este cunoscut că achenele (seminţele) au un efect diuretic mai puternic. Anumiţi fizioterapeuţi au remarcat faptul că efectul este atât de important, încât poate duce la eliminarea calculilor renali.
Inflamaţie intestinală
Diaree, dizenterie: are caracter astringent.
Artrită, reumatism: acţiunea se justifică prin calităţi depurative ale măceşelor şi conţinutul lor bogat în compuşi glicozidici. Studii efectuate în Copenhaga, asupra bolnavilor reumatici suferind de limitarea mişcărilor şi dureri articulare cronice (gonartroză, coxartroză) au relevat că în urma a 6 luni de tratament, toţi cei care au primit extract de fructe de măceş ca tratament alternativ, au avut rezultate semnificativ mai bune (scăderea şi dispariţia durerii şi mobilitate crescută) comparativ cu cei care au primit tratamentul standard.

Extern
Plăgi, arsuri, iritaţii la nivelul pielii: este folosit ca antiseptic, antiinflamator, bun emolient (datorită conţinutului bogat în vitamina C), cât şi pentru calităţile sale astringente.

ATENŢIONĂRI:
Gustul ceaiului de măceşe nu este agreat de oricine, dar poate fi îmbunătăţit prin adaos de scorţişoară, care îi sporeşte eficienţa în răceli. Se poate îndulci cu miere de albine.
Pentru preparatele din măceşe se vor folosi numai vase smălţuite, deoarece metalele descompun vitamina C.
Pentru conservarea vitaminei C se recomandă ca fructele să se introducă în momentul când apa începe a clocoti.
Se mai poate obţine o băutură răcoritoare amestecându-se 100 g măceşe spălate şi zdrobite cu un litru de apă rece. Se lasă la macerat 12 ore, se strecoară prin pânză, se adaugă 100 g zahăr şi se completează cu apă până la 1 litru. Se păstrează la rece.

CONTRAINDICAŢII:
Extractul de măceş nu are reacţii adverse si poate fi consumat pe perioade lungi de timp.
Pulpa de măceşe nu are contraindicaţii în administrare, în schimb seminţele, mai ales perişorii prezenţi pe acestea irită puternic aparatul digestiv şi aparatul respirator. Persoanele alergice pot avea reacţii alergice severe şi chiar crize de astm bronşic, de aceea se recomandă evitarea contactului cu aceştia, în cazul bolnavilor alergici.

 

Cantitate: 50 gr.


 

 

Produse din aceeasi categorie