Home >> Manastirea Nera > Ceai >> Ceai coada calului 50g MANASTIREA NERA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Ceai coada calului 50g MANASTIREA NERA

Ceai coada calului 50g STOC INDISPONIBIL
0,00 RON

 

Descriere produs:

STOC INDISPONIBIL

Despre: ceai de coada calului de la dacia plant este recomandat in edeme, infectii urinare, ulcer gastric, gastrita hiperacida, hemoragii, bronsite acute si cronice, osteoporoza, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afectiuni ale prostatei.


COADA CALULUI (Equisetum arvense) Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscuta si folosita in medicina traditionala inca din antichitate. Dioscoride, medic si farmacolog al Greciei Antice utiliza aceasta planta datorita proprietatilor ei hemostatice. Coada calului este o planta erbacee, perena, spontana, intalnita in lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, in campie si in regiunea montana. Se mai numeste barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-manzului, iarba de cositor, manzoaica, peria-ursului, etc. 

Actiuni:

Intern: diuretic, astringent, hemostatic, dezinfectant urinar, antimicrobian, antiinflamator; stimuleaza sinteza de colagen, avand efecte de consolidare a tesutului conjunctiv; expectorant, bronhodilatator, reduce aciditatea gastrica, remineralizant. 

Extern: antiinflamator, regenerant epitelial, cicatrizant, antimicrobian, hemostatic, antisudorific. 

Indicatii:

Intern: se utilizeaza ca adjuvant in: edeme, infectii urinare (nefrita, cistita, pielonefrita), ulcer gastric, gastrita hiperacida, hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronsite acute si cronice, osteoporoza, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afectiuni ale prostatei. 

EXTERN: se utilizeaza ca adjuvant in: contuzii (umflaturi, vanatai), ulcer varicos, plagi, eczeme, degeraturi, hemoroizi, epistaxis, matreata, eficient impotriva caderii parului, poliartrite cronice, artroze, fracturi transpiratie abundenta a picioarelor. 


Contraindicatii: sarcina, alaptare, alergie la coada calului.


Administrare: 

 

Intern: -pulberea planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa. -maceratul la rece se prepara dintr- o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic, se beau 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese. -infuzia "? se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese. 

Extern: -in epistaxis se introduce intranazal un tampon cu vata imbibat cu maceratul sau cu infuzie. -in caz de matreata sau cadere a parului se fac spalaturi cu macerat sau cu infuzia de planta; -in ulcer varicos sau rani deschise se aplica pulberea de planta direct pe rana; -in degeraturi sau transpiratii abundente ale picioarelor se fac bai partiale la maini sau la picioare cu macerat sau cu infuzie de planta; -in contuzii, eczeme, poliartrite cronice, artroze, fracturi se administreaza planta sub forma de cataplasme, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda, astfel incat sa se obtina o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv, care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore; -in hemoroizi se fac spalaturi sau se aplica sub forma de comprese cu macerat sau infuzie de planta. 


 

 

Produse din aceeasi categorie