Home >> Management & Development Services > Diverse Alimentare BIO >> ULEI PALMIER MARKAL BIO 500g MDS

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

ULEI PALMIER MARKAL BIO 500g MDS

Mai putin cunoscut in tara noastra, uleiul de palmier este folosit pe scara larga pentru prepararea alimentelor.
25,38 RON

 

Descriere produs:

ULEI PALMIER MARKAL BIO 500g MDS

ULEI PALMIER MARKAL BIO 500 grame

MDS

Extras din pulpa fructului ajuns la maturitate, stare solida

Mai putin cunoscut in tara noastra, uleiul de palmier este folosit pe scara larga pentru prepararea alimentelor.

El prezinta avantajul rezistentei la temperaturi inalte, pe care alte uleiuri utilizate la prajit nu o au.

-Uleiul de palmier se obþine din miezul fructului de palmier african.

-Este un ulei bogat in vitamina E si in carotenoizi, precursorii vitaminei A, ambele fiind antioxidanti naturali, ce protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi.

-Se digera usor, avand o consistenta similara tesutului adipos uman.

-CALITATI:
-nu contine cholesterol, contine vitaminele A,D si E, are o rezistenta mare la oxidare, are o compozitie chimica cu o stabilitate deosebita.

UTILIZARI:
-se intrebuinteaza pentru gatit sau pentru prajit, in domeniul casnic sau industrial(pentru cartofi, snacks, chips, gogosi, etc.); de asemenea se intrebuinteaza la fabricarea biscuitilor, a diverselor creme, a cozonacilor sau a altor produse de patiserie, oferind un gust desavarsit.

-Ideal pentru prepararea prin prăjire:
-Potrivit nutriţioniştilor, principalul atu al uleiului de palmier este punctul de fum înalt, adică rezistenţa sa crescută la temperaturi ridicate. În varianta nehidrogenată, el rămâne stabil ­până la temperaturi de 230˚C, în vreme ce uleiul de floarea-soarelui rezistă până la cel mult 160˚C, iar cel de măsline până la 180˚C. De aceea, ­uleiul de palmier nu se arde şi nu se descompune în substanţe toxice, cancerigene pentru organism.

-Acest lucru este valabil însă doar dacă uleiul este prăjit o singură dată. Refolosirea uleiului pentru gătit, indiferent de tipul acestuia, îl transformă într-un pericol. De asemenea, uleiul de palmier nu „şterge cu buretele" numeroasele riscuri pe care le au alimentele prăjite pentru sănătate şi nu trebuie să devină o scuză pentru a creşte consumul de produse pregătite astfel. Alte puncte forte ale uleiului de palmier sunt că nu pătrunde în alimente, că nu are un gust pregnant şi că nu miroase. În plus, ca orice grăsime de origine vegetală, nu conţine colesterol.

-Conţine acizi graşi nepericuloşi:
-O particularitate a uleiului de palmier este aceea că se solidifică spontan la temperatura camerei. Aceasta pentru că el are în compoziţie un procent crescut de acizi graşi saturaţi, mai mare decât alte uleiuri vegetale. Studiile realizate până în acest moment arată că, spre deosebire de acizii graşi din grăsimile de origine animală, cei din uleiul de palmier nehidrogenat nu afectează sănătatea vaselor de sânge.

-Bun pentru panificaţie:
-Deşi întărirea uleiului nu este pe placul unor gospodine, ea are şi un avantaj. Multe produse de panificaţie şi de patiserie se obţin cu ajutorul grăsimilor solide, pentru că au un randament mai bun la coacere. Aceste grăsimi se obţin din untură sau prin hidrogenarea altor uleiuri, proces în urma căruia rezultă şi acizi graşi de tip „trans", periculoşi pentru organism. Uleiul de palmier fiind deja solid, nu mai necesită hidrogenare şi poate înlocui cu succes aceste grăsimi solide.

-Ingrediente:
-100% ulei palmier vegetal * obtinut din agricultura ecologica


 

 

Produse din aceeasi categorie