Home >> HERBAGETICA > suplimente naturale >> SILICIU ORGANIC 40cps HERBAGETICA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

SILICIU ORGANIC 40cps HERBAGETICA

SILICIU ORGANIC 40cps HERBAGETICA
27,37 RON

 

Descriere produs:

-SILICIU ORGANIC 80 capsule

-HERBAGETICA

-ACTIUNI:
* reintineritor, antioxidant, stimuleaza productia de colagen
* favorizeaza regenerarea tesuturilor conective
* favorizeaza asimilarea calciului
* stopeaza si reface procesele degenerative la nivelul sistemului osossi al articulatiilor
* tonic al vaselor de sange

-INDICATII (in baza studiilor stiintifice acceptate international):
-Se utilizeaza ca adjuvant in:
* exfolierea unghiilor, slabirea firului de par
* bolile autoimune (colagenoze, lupus eritematos, sclerodermie etc.)
* boli de piele (psoriazis, acnee, eczema alergica)
* lipsa de calciu
* ateroscleroza, arterita
* accident vascular (prevenire si combaterea sechelelor)
* colesterol marit
* rupturi musculare, luxatii, ruperi de ligament
* osteoporoza
* reumatism (artrita si poliartrita reumatoida)
* afectiuni virale (hepatita, gripa, papilomatoza etc.)
* arsuri
* intoxicatii cu aluminiu

-Siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru.

-Totusi, Siliciul este adesea deficitar in organismul nostru.

-Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice desiliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente.

-O data ce un os a fost rupt,o portiune de piele a fost taiata sau arsa ori peretii unui vas de sange au fostlezati, siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia acestora.

-Apoi, tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor este determinata tot de prezenta siliciului.

-Siliciul are de asemenea un rol esential in functionarea sistemului imunitar.

-La persoanele cu un stil de viata nesanatos, concentratia de siliciu din organism scade cu o viteza foarte mare, iar o data cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza cu o viteza direct proportionala.

-Organismul uman are capacitatea de asimila DOAR siliciul aflat in forma organica.

-Siliciul organic este tot mai greu de gasit in hrana chimizata si rafinata a omului modern.

-Efectele sale asupra organismului sunt aproape miraculoase, acest mineral fiind unul din cele mai eficiente remedii cunoscute pentru REGENERARE si INTINERIRE.

-Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice de siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente.

-O data ce un os a fost rupt, o portiune de piele a fost taiata sau arsa ori peretii unui vas de sange au fost lezati, siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia acestora.

-Apoi, tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor este determinata tot de prezenta acestui siliciu, care este esential pentru asimilarea si fixarea magneziului si a calciului in organism, precum si pentru formarea tesuturilor conective. Nu in ultimul rand, acest oligoelement are un rol esential in formarea si functionarea sistemului imunitar

-DIFERENTA dintre SILICIUL ORGANIC si alte forme de SILICIU:
-Doar siliciul organic, poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice.

-Oamenii de stiinta, cum ar fi cercetatorul francez Loic Le Ribault, au studiat zeci de ani pentru a afla cum se transforma siliciul mineral in siliciul organic.

-Ei au aflat ca doar foarte putine bacterii, cateva alge si cateva plante inferioare sunt capabile sa asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral.

-Din pacate, alimentatia contemporana, contine foarte putin siliciu organic.

-Pana de curand, manualele de medicina vorbeau aproape in exclusivitate despre efectele nocive ale siliciului, care inhalat sub forma de pulberi din aer produce temuta silicoza.

-Iar siliciul simplu, din diversele straturi minerale de pe scoarta Pamantului, intr-adevar poate fi extrem de daunator atunci cand este inspirat.

-Administrat intern, acesta, in cel mai bun caz, nu are nici un efect asupra sanatatii.

-Doar siliciul organic, adica legat cu hidrogen si carbon, in cadrul unor procese naturale desfasurate in organismul unor bacterii sau plante, poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice.

-DEFICITUL DE SILICIU IN ORGANISM:
-Privarea de siliciu organic duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse, primul simptom este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul si magneziul.

-Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata si imbatraneste prematur, pierzandu-si elasticitatea si fiind expusa la riscuri ridicate de a fi afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczema alergica.

-Rand pe rand, parul, unghiile,oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli datorita lipseide siliciu.

-In ultima instanta apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatuluirespirator (bronsita, astm).

-Deficitul de siliciu in organism uman este genetic programat sa fie aprovizionat in mod constant cu siliciu organic, intr-o cantitate suficienta - cca. 20 mg. pe zi, pentru un adult, doza necesara de siliciu organic crescand pe masura ce inaintam in varsta.

-Primul simptom atunci cand siliciul este deficitar in organism este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul si magneziul.

-Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata, imbatraneste prematur si isi pierde elasticitatea, este afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema alergica.

-Rand pe rand, parul, unghiile, oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli datorita lipsei de siliciu.

-In ultima instanta apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatului respirator (bronsita, astm) in lipsa acestui oligoelement.

-Se obtin din coada calului (Equisetum arvense) - o planta aparent banala, dar care are un continut impresionant de siliciu.

-Extractul de coada calului se obtine prin procedee naturale, iar concentratia de siliciu creste foarte mult in cadrul acestor procese.

-De regula, in capsula, extractul se combina cu simpla pulbere de coada calului, acest amestec fiind cel mai bine asimilat de catre organism.

-SILICIUL ORGANIC SI REINTINERIREA:
-La tinerete, proportia de siliciu din diversele tesuturi si organe este mult mai mare decat la varsta a treia, prezenta intr-o proportie mai mare a siliciului fiind asociata cu o mai mare flexibilitate, rezistenta si sanatate.

-Pornind de la aceasta observatie, s-a pus intrebarea daca nu cumva, prin administrarea acestui mineral in forma organica, sensul procesului de imbatranire ar putea fi inversat, organismul fiind astfel intinerit.

-In acest scop, s-au creat cure de reintinerire, in care se administreaza 60-100 mg de siliciu organic, pentru o perioada de cateva luni, fiind astfel imbunatatiti cativa parametri, cum ar fi densitatea osoasa, forta musculara, nivelul de estrogen la femei, aspectul pielii, mobilitatea articulatiilor etc.

-Procesele de reintinerire apar destul de lent, dar dupa 6-12 luni de cura ele devin vizibile.

-Este demn de mentionat si ca siliciul organic este printre putinele remedii cunoscute pentru neutralizarea aluminiului din organism, care este implicat in procesul de aparitie a Alzheimerului.

-Sunt consemnate cazuri in care administrarea siliciului a blocat evolutia acestei afectiuni si a adus unele ameliorari.

-SILICIUL ORGANIC SI BOLILE AUTO-IMUNECombinatia siliciu organic + vitamina C s-a dovedit a fi extrem de eficienta contra afectiunilor auto-imune (adica a afectiunilor in care sistemul imunitar isi ataca propriul organism).

-Cele mai bune rezultate s-au obtinut in tratarea colagenozelor, siliciul organic fiind si unul din cele mai eficiente produse pentru stimularea productiei de colagen.

-Pe timpul curei, se administreaza cate 60 mg. de siliciu organic, zilnic, impreuna cu 150 mg. de vitamina C, din surse naturale, cum ar fi macesele, fructele de acerola, catina.

-Fiecare cura va dura 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care administrarea se reia.In lupusul eritematos, administrarea de siliciu organic si vitamina C, in dozele sus mentionate, se asociaza cu administrarea de extract lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) si trei-frati-patati (Viola tricolor), care au un efect imunomodulator extrem de eficient.

-ALTE APLICATII ALE SILICIULUI ORGANIC:
-Ateroscleroza, arterita - siliciul organic previne oxidarea colesterolului pe artere, mentine flexibilitatea si permeabilitatea acestora, previne calcifierea peretilor si ingustarea vaselor de sange.

-Se tin doua cure pe an, timp in care se vor administra cate 40-60 mg. de siliciu organic pe zi, vreme de 2-3 luni.

-Hipertensiune – administrarea siliciului organic din extractul de coada calului are efect puternic diuretic, previne si combate rigidizarea peretilor vaselor de sange si ajuta la mentinerea elasticitatii acestora, ceea ce are ca efect prevenirea puseelor de hipertensiune, scaderea tensiunii arteriale si stabilizarea valorilor acesteia.Accident vascular – siliciul organic are un dublu rol de a preveni recidivele si de a ajuta la indepartarea sechelelor.

-De regula se iau cate 60 mg. de siliciu organic, in cure de 3 luni, urmate de doua saptamani de pauza, dupa care administrarea se reia.

-Valori ridicate ale colesterolului – studii facute inca din anul 1978, sub conducerea profesorului F. Pometan, au aratat ca administrarea siliciului organic duce la scaderea colesterolului total din sange si previne depunerea acestuia sub forma de placi pe peretii vaselor de sange. Se tin cure de 30-45 de zile, timp in care se iau cate 40-60 mg. de siliciu organic pe zi.

-Fracturi – administrarea interna a acestui mineral este unul din cele mai bune remedii pentru a favoriza reconsolidarea rapida a tesului osos lezat si pentru preveni recidivele.

-Rupturi musculare, luxatii, ruperi de ligament – un studiu italian, condus de R. Calcagni, arata ca siliciul are o importanta majora in procesele de refacere a tendoanelor, ligamentelor si a muschilor lezati.

-Osteoporoza – un studiu facut de un medic francez, dr. F. Desmonty, arata ca persoanele care au urmat cure cu siliciu organic, cate 60-100 mg. pe zi, beneficiaza dupa 6-12 luni de tratament de o remineralizare a oaselor afectate. Analizele imagistice facute cu raze X au confirmat acest lucru, aratand ca portiunile demineralizate anterior au tins sa-si recapete densitatea normala.

-Reumatism (artrita si poliartrita reumatoida) – siliciul organic este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii.

-Psoriazis – se administreaza extractul de coada calului bogat in siliciu organic, cate 1-1,2 grame zilnic, in cure de lunga durata (2-3 luni), care vor fi facute mai ales in timpul anotimpului rece, cand psoriazisul cunoaste o recrudescenta.

-Adjuvant in herpes – cercetatorul Loic Le Ribault, un pionier al terapiilor cu siliciu organic, are o cazuistica impresionanta cu pacienti suferinzi de herpes, dar si de alte afectiuni virale, ameliorate sau vindecate cu ajutorul siliciului organic.

-Afectiuni virale (hepatita, gripa, papilomatoza etc.) – acest mineral actioneaza prin intarirea raspunsului imun al organismului.Arsuri – exista consemnata o serie de cazuri, considerate disperate, in care cura interna cu siliciu organic a dat rezultate spectaculoase. Se iau cate 60-120 mg. de siliciu organic zilnic, pana la completa vindecare.

-Adjuvant in astem; tuberculoza pulmonara, osoasa, cutanata – medicii care au testat acest mineral pe pacientii spun ca el accelereaza foarte mult procesele de vindecare si previne recidivele in aceasta afectiune.

-Intoxicatii cu aluminiu – se administreaza siliciul organic, cate 60-80 de miligrame zilnic, in cure de 30 de zile. Siliciul are o capacitate unica de a se lega in organism de aluminiu si de a elimina acest mineral nociv din corp.

-Lipsa de calciu – experimentele facute in laborator pe animale au aratat ca o suplimentare a cantitatii de siliciu organic duce rapid la o cresterea a ratei de absorbtie si asimilare a calciului.

-SILICIUL ORGANIC SI FRUMUSETEAEste probabil domeniul in care administrarea interna a siliciului organic are daca nu cele mai puternice, atunci cele mai vizibile efecte.

-Dealtfel, tot mai multe produse destinate stimulari cresterii si intaririi firului de par, intaririi si imbunatatirii aspectului unghiilor, infrumusetarii si intineririi pielii contin siliciu organic.

-Chiar si smaltul dintilor este intarit de catre acest mineral, care are un rol esential in metabolismul calciului si magneziului.

-COMPOZITIE:
-pulbere din parti aeriene de Coada calului (Equisetumarvense L) - 150 mg
-extract hidroalcoolic uscat din parti aeriene de Coada calului, cu min. 7% siliciu, (Equisetum arvense L) - 150 mg.
-Capsula tare de gelatina.
-Fiecare capsula contine minimum 10,5 mg siliciu organic din coada calului.

-Mod de administrare:
-De regula, se iau cate 1-2 capsule, de 3 ori pe zi.Se recomanda cure de minim 30 de zile.
-Se iau zilnic 40-60 mg. de siliciu organic.

-PRECAUTII SI CONTRAINDICATII:
-Edem cardio-renal, litiaza renala.
-Se va administra cu prudenta femeilor insarcinate.
-Se va administra cu prudenta femeilor insarcinate si care alapteaza.

-Extractul de coada calului bogat in siliciu organic are efecte detoxifiante foarte puternice.

-Ca atare, uneori, in primele saptamani de cura, pot aparea unele reactii de dezintoxicare cum ar fi transpiratia nocturna, usoare insomnii, miros neplacut al transpiratiei si al urinei, simptome care sunt o parte fireasca a procesului de insanatosire si vor disparea treptat.

-Nu se recomanda administrarea extractelor care contin siliciu organic la femeile insarcinate.

-CONTRAINDICATII:
-Edem cardio-renal, litiaza renala.

-Actiuni:
-favorizeaza regenerarea tesuturilor conective
-favorizeaza asimilarea calciului
-antioxidant
-stopeaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos si al articulatiilor
-favorizeaza refacerea tesutului osos distrus, reintineritor, tonic al vaselor de sange, stimuleaza productia de colagen.
 


 

 

Produse din aceeasi categorie