Home >> Solaris Plant > Ceaiuri, cicoare si cafea >> SEMINTE SUSAN 300gr SOLARIS

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

SEMINTE SUSAN 300gr SOLARIS

reduce colesterolul, anticancerigen, previne impotenta prelungeste tineretea si frumusetea incetinind procesul de imbatranire
10,50 RON

 

Descriere produs:

Susan-ul (denumire stiintifica Sesamum indicum) este o plantă cultivata pentru semintele sale bogate in uleiuri care se întrebuintează  în gastronomie, mai ales la produsele de patiserie si brutarie. Susanul este originar din Orientul Mijlociu și India și a fost răspândit în America datorită sclavilor africani, care il foloseau mult in alimentația lor, numindu-l benne.
Semințele de susan sunt foarte bogate in proteine, iar in afară de aceasta conțin un aminoacid esențial numit: metionină. Grasimile nesaturate pe care le conține plus lecitina și fitosterolul fac din semințele de susan un aliment care ajută la reducerea colesterolului din sange.
Semintele de susan contin de asemenea, calciu, fier și zinc, minerale care ajută la funcționarea normală a organismului, la formarea oaselor si dintilor, ajuta la metabolizarea grasimilor și carbohidraților, previne impotența.
Semintele de susan conțin antioxidanți și au proprietăți anti-cancerigene.
100 g de seminte de susan conțin:

    598 caloriiî
    20 g de proteine
    58 g de grăsimi nesaturate
    670 mg de calciu
    10 mg de fier
    5 mg de zinc
    vitamine din grupul B-urilor
    vitamina E

Pentru ca organismul sa asimileze componentele nutritive ale semintelor de susan acestea trebuiesc prajite sau râșnite, altfel ele se evacueaza întregi, fara a fi digerate.

In antichitate halvaua facuta din susan si miere era folosita în Babilonia de catre femei pentru a-și prelungi tineretea si frumusetea iar soldații romani o foloseau pentru a fi puternici si a avea energie 

 

Produse din aceeasi categorie