Home >> Dacia Plant Produse farmaceutice > Ceaiuri Vrac >> CEAI COADA CALULUI 50g DACIA PLANT

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CEAI COADA CALULUI 50g DACIA PLANT

Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza aceas
5,10 RON

 

Descriere produs:

CEAI COADA CALULUI 50 grame


DACIA PLANT

ceai de coada calului de la dacia plant este recomandat in edeme, infectii urinare, ulcer gastric, gastrita hiperacida, hemoragii, bronsite acute si cronice, osteoporoza, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afectiuni ale prostatei

COADA CALULUI
(Equisetum arvense)

Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza această plantă datorită proprietăţilor ei hemostatice. Coada calului este o plantă erbacee, perenă, spontană, întâlnită în lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, în câmpie şi în regiunea montană. Se mai numeşte barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-mânzului, iarbă de cositor, mânzoaică, peria-ursului, etc.

Actiuni
INTERN: diuretic, astringent, hemostatic, dezinfectant urinar, antimicrobian, antiinflamator; stimulează sinteza de colagen, având efecte de consolidare a ţesutului conjunctiv; expectorant, bronhodilatator, reduce aciditatea gastrică, remineralizant.
EXTERN: antiinflamator, regenerant epitelial, cicatrizant, antimicrobian, hemostatic, antisudorific.

Indicatii
INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: edeme, infecţii urinare (nefrită, cistită, pielonefrită), ulcer gastric, gastrită hiperacidă, hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronşite acute si cronice, osteoporoză, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afecţiuni ale prostatei.
EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: contuzii (umflături, vânătăi), ulcer varicos, plăgi, eczeme, degerături, hemoroizi, epistaxis, mătreaţă, eficient împotriva căderii părului, poliartrite cronice, artroze, fracturi transpiraţie abundentă a picioarelor.

Contraindicatii
sarcină, alăptare, alergie la coada calului.

-Administrare:
INTERN:
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
EXTERN:
-în epistaxis se introduce intranazal un tampon cu vată îmbibat cu maceratul sau cu infuzie.
-în caz de mătreaţă sau cădere a părului se fac spălături cu macerat sau cu infuzia de plantă;
-în ulcer varicos sau răni deschise se aplică pulberea de plantă direct pe rană;
-în degerături sau transpiraţii abundente ale picioarelor se fac băi parţiale la mâini sau la picioare cu macerat sau cu infuzie de plantă;
-în contuzii, eczeme, poliartrite cronice, artroze, fracturi se administrează planta sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se obţină o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;
-în hemoroizi se fac spălături sau se aplică sub formă de comprese cu macerat sau infuzie de plantă.

-Compozitie:
saponine (equisetonină), flavonoide (equisetină, luteolină, kaempferol), alcaloizi (nicotină), steroli (β-sitosterol, campesterol), dioxid de siliciu, săruri de potasiu, ulei volatil, substanţe minerale, etc.


 

 

Produse din aceeasi categorie