Home >> Favisan > Tincturi >> TINCTURA MENTA 50ml FAVISAN

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

TINCTURA MENTA 50ml FAVISAN

TINCTURA MENTA 50mlFAVISAN guturai, gripa, bronsita
8,78 RON

 

Descriere produs:

TINCTURA MENTA 50ml FAVISAN

Tinctura de menta se distinge prin efectele racoritoare, calmante, decongestive, reglatoare blande ale activitatii nervoase. -Este foarte eficienta in amestec cu o alta tinctura (sau mai multe), sporind foarte mult si completand actiunea terapeutica a altor plante.

-Are efecte mai ales in tratamentul infectiilor respiratorii (guturai, gripa, bronsita), insuficientelor respiratorii, bolilor insotite de febra, afectiunilor inflamatorii, anumitor tulburari nervoase.

-Actiuni terapeutice tinctura de menta

-
Intern
-analgezic usor, antianemic (impiedica voma producand o usoara anestezie a mucoasei gastrice), antifermantativ usor, antiseptic gastro-intestinal puternic, antispastic, antitusiv mediu-slab, bacteriostatic bun, calamant al colicilor hepatobiliare, calmant psihic usor, carminativ (reduce gazele intestinale), coleretic si colagog mediu-slab, diuretic mediu-salb, expectorant bun, febrifug bun, impiedica somnul (in doza puternica), relaxant-sedativ usor (in doze mici-medii), stimulent si excitant pentru aparatul digestiv si circulator, stimulent respirator, stomahic mediu-slab, sudorific, tonic nervos, vasoconstrictor, vermifug slab

-Extern
-antifungic (inhiba dezvoltarea ciupercilor patogene) usor, antiseptic, antispasmodic, calmant si antiinflamator la nivelul pielii (reduce in special senzatia de mancarime si usturime)

-Recomandari
-Iata la ce foloseste tinctura de menta intern
-1. astm, bronsita (se asociaza foarte bine cu tinctura de trei frati patati. Se ia 1 lingurita de 4 ori pe zi, pe stomacul gol)
-2. gripa, guturai, tuse convulsiva (se combina in proportii egale cu tinctura de arnica si de mesteacan. Se ia 1 lingurita de 4 ori pe zi pe stomacul gol)
-3. infectii bacteriene (adjuvant) (se ia combinatia de tinctura de menta, arnica si mesteacan in doza prezentata mai sus. Pe langa efectele anti-bacteriene directe amestecul are si o actiune de intensificare a activitatii sistemului imunitar.)
-4. Digestie lenta, indigestie, balonare, aerofagie, (ingerarea involuntara de aer in timpul mesei, urmata de eructatii – ragaieli) (se ia 1 lingurita dintr-o combinatie de tincturi de menta si anghinare in proportii egale cu 5-10 minute inainte de masa
-5. Senzatie de voma (greata) de diferite etiologii, rau de calatorie (se ia 1 lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa pe stomacul gol.
-6. Halena (miros urat al gurii), halena asociata cu dispepsie (se combina in proportii egale tinctura de menta cu tinctura de pelin. Se ia 1 lingurita din acest amestec diluat in apa de 3-4 ori pe zi. Cura dureaza 7-10 zile)
-7. Dureri de cap (cefalee), migrena (mai ales insotita de voma), atunci cand sunt asociate cu probleme biliare se ia 1 lingurita dintr-o combinatie de tincturi de menta si anghinare de 3-4 ori pe zi; cand sunt asociate cu oboseala sau nervozitate tinctura de menta se asociaza cu sunatoare sau talpa gastei, luandu-se in aceeasi doza.
-8. Angoasa, insomnie, nervozitate (se combina tinctura de menta si sunatoare in proportii egale. Se iau 1-2 lingurite diluate intr-un pahar de apa de 2 ori pe zi, pe stomacul gol.
-9. Stare de somnolenta, incapacitate de concentrare (se combina in proportii egale tinctura de menta cu tinctura de pelin. Se ia 1 lingurita din acest amestec diluat in apa de 3-4 ori pe zi)

-Alte utilizari interne
-ca adjuvant, alaturi de plantele specifice afectiunii tratate, tinctura de menta are efecte foarte bune in urmatoarele afectiuni dismenoree (ciclu menstrual neregulat sau dureros), colecistopatii, calculi biliari (litiaza biliara), afectiuni cronice ale pancreasului, aritmie cardiaca, paralizie, reumatism, sinuzita, soc, tremuraturi, viermi intestinali (ascarizi, oxiuri)

-Mod de administrare
-intern -se ia de regula 1 lingurita de tinctura diluata in 100 ml (jumatate de pahar) de apa, de 3-4 ori pe zi.
Combinatiile de tinctura de menta cu alte tincturi se iau in acceasi doza si deasemenea diluate in apa


 

 

Produse din aceeasi categorie