Home >> Sonnentor > condimente >> CONDIMENT - TARHON BIO 20gr SONNENTOR

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CONDIMENT - TARHON BIO 20gr SONNENTOR

Deosebit in sosuri, dressinguri, salate, mustar si ciorbe traditionale.
8,75 RON

 

Descriere produs:

CONDIMENT - TARHON BIO 20gr SONNENTOR


Deosebit in sosuri, dressinguri, salate, mustar si ciorbe traditionale.
Denumirea stiintifica: Arthemisia Dracunculus, fam. Compositae
Denumiri populare: tarcon, dracon, matricea, taracon, tarahana.

Tarhonul este o planta de cultura, perena, semilemnoasa, cu radacini mai putin adanci, dar numeroase si subtiri. Tulpina are o inaltime de 50-100 cm si prezinta numeroase ramificatii. Frunzele sunt linear-lanceolate, glabre, puternic aromate. Florile au culoare alba, galbena, bruna-violacee, sunt mici si grupate in inflorescente de tip calatidin. Fructul este o achena de dimensiuni foarte mici.
In literatura de specialitate nu sunt mentionate soiuri de tarhon. Tarhonul face parte din familia Compositae, adica a florii-soarelui. Este o planta originara din Siberia si Mongolia de unde s-a raspandit in cultura, in toate tarile din Europa si Asia, in secolul al XVI-lea. In tara noastra se cultiva pe suprafete restranse, mai mult in partea de sud-vest si nord-vest, desi reuseste bine in toate regiunile. In schimb o regasim in mai toate gradinile cu condimente ale gospodariilor individuale. Radacinile plantei ajung la o adancime mijlocie, motiv pentru care este ceva mai pretentioasa fata de umiditate.

Desi provine din zonele nordice, reci, pe timp de iarna geroasa, radacinile trebuie protejate prin acoperire cu paie sau frunze uscate pentru a nu ingheta, fiind sensibile la frig intens. Tulpinile puternic ramificate, cu aspect de tufa, spre sfarsitul verii se lemnifica la baza, planta fiind imbracata doar la partea superioara de lastari verzi si fragezi. Frunzele sunt intregi, inguste, de culoare verde-inchis, metalic. Ca toate partile verzi ale plantei, ele au o aroma foarte fina, dar puternica si un gust dulceag, usor picant, mentolat, care le face cautate si apreciate drept condiment. Florile foarte mici, albicioase si neinsemnate, sunt intotdeauna sterile, motiv pentru care planta trebuie sa se inmulteasca prin despartirea tufei sau butasi. In unele lucrari de horticultura se afirma ca tarhonul producea candva seminte fertile si, uneori, intamplator, chiar produce. Cert este ca semintele nu se recolteaza, iar din cele pe care le produce, semanate, se obtine doar o planta asemanatoare, care nu are nicio aroma (Arthemisia Redkowskii).


 

 

Produse din aceeasi categorie