Home >> HERBAGETICA > suplimente naturale >> SELENIU ORGANIC 60cps HERBAGETICA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

SELENIU ORGANIC 60cps HERBAGETICA

antitumoral, stimuleaza imunitatea, puternic antioxidant, hipoicemiant, previne formarea placilor de aterom pe artere anxiolitic, antidepresiv, regleaza activitatea glandei tiroide
29,33 RON

 

Descriere produs:

SELENIU ORGANIC 70cps HERBAGETICA antitumoral, stimuleaza imunitatea, puternic antioxidant, hipoicemiant, previne formarea placilor de aterom pe artere anxiolitic, antidepresiv, regleaza activitatea glandei tiroide
ACTIUNI SELENIU ORGANIC:
  antitumoral, stimuleaza imunitatea, puternic antioxidant, hipoicemiant, previne formarea placilor de aterom pe artere
anxiolitic, antidepresiv, regleaza activitatea glandei tiroide,  previne si incetineste procesele de la nivelul articulatiilor si alsistemului osos

INDICATII SELENIU ORGANIC (in baza studiilor stiintifice acceptate international)
Se utilizeaza ca adjuvant in:
 boala canceroasa, radioterapie in cancer, leucemie, deficiente imunitare, infertilitate la barbati, hepatita virala B si C, hepatita la alcoolici,tiroidita auto-imuna, noduli tiroidieni, hipertiroidie, gripa, insuficienta cardiaca, infarct, artrita si poliartrita reumatoida, distrofie musculara, arsuri solare, iradiere, sechele ale intoxicatiei cu cupru, mercur, arseniu

Seleniul este un element chimic prezent in toate tesuturile corpului nostru, avand concentratia cea mai mare in rinichi, ficat, splina si pancreas.
Functia sa biologica se refera la rolul sau de mineral care protejeazaimpotriva cancerului.
Component de baza al unor enzime care protejeazacelulele noastre de distrugerile radicalilor liberi din organism, contribuind astfel la mentinerea starii bune de sanatate si tinerete.
Mai mult, Seleniul ne protejeaza si impotriva actiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul si arseniul.
Seleniul este esential in organismul nostru pentru producerea anticorpilor, pe care sistemul imunitar ii foloseste pentru a se apara devirusi, de bacterii, de ciuperci parazite etc.
Seleniul intervine in sinteza coenzimei Q10, in reglarea nivelului hormonilor masculini, in bunafunctionare a prostatei la barbati.

Seleniul este un element chimic, descoperit de către savantul J.J. Berzelius, la Stockholm, în anul 1817.
Numele său vine din limba greacă veche, unde "selene" înseamnă "lună".
Iar seleniul, la fel ca și Luna, are o afinitate deosebită pentru lumina solară: Chimistul și fizicianul suedez a observat că în prezența luminii solare conductivitatea electrică a seleniului crește de o mie de ori.
Deși în cantități mici, seleniul este prezent în toate țesuturile corpului nostru, având concentrația cea mai mare în rinichi, ficat, splină și pancreas.
Funcția sa biologică celebră și, probabil, cea mai importantă se referă la rolul său de mineral care protejeaza impotriva cancerului.
Seleniul este un component de bază al unor enzime care protejeaza celulele noastre de distrugerile produse de așa-numiții radicali liberi din organism, împiedicând astfel îmbătrânirea noastră accelerată și îmbolnăvirea.
Mai mult, această substanță ne protejează și împotriva acțiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul și arseniul.
Apoi, seleniul este esențial în organismul nostru pentru producerea anticorpilor, adică a acelor substanțe, adevărate arme chimice, pe care sistemul imunitar le folosește pentru a se apăra de viruși, de bacterii, de ciuperci parazite etc.
Seleniul mai intervine în sinteza coenzimei Q10, în reglarea nivelului hormonilor masculini, în buna funcționare a prostatei la bărbați.

DIFERENȚA DINTRE SELENIUL ORGANIC ȘI ALTE FORME DE SELENIU:
Diferenta intre Seleniul de sinteza si cel organic este insa FOARTE mare, in primul rand din punctul de vedere al eficientei terapeutice.
Seleniul de sinteza este mult mai greu asimilat de organism si nu are decat o partedintre efectele antitumorale si stimulente imunitare ale variantei sale organice.
Seleniul organic este obtinut din drojdia de bere, fiind asociat in modnatural cu aminoacizi, cu vitaminele B, A si E, precum si cu multe alteoligoelemente (fier, magneziu, crom). Studiile au demonstrat efectele vindecatoare certe numai cu Seleniu organic.
Seleniul obtinut din extractede drojdie de bere au indus apoptoza (moartea celulara programata) a celulelor canceroase atat pe culturi de celule, cat si pe animale de laborator.
Seleniul organic este cel care a crescut cantitatea de anticorpi din laptele matern, a activat anumite celule ale sistemului imunitar, a determinat sinteza enzimelor cu rol antioxidant etc.
Fiind un oligoelement atât de important, seleniul a fost transformat rapid în medicament, el fiind obținut atât prin procese de sinteză, cât și prin extracție naturală.
În studiile care au demonstrat acțiunea terapeutică a acestui oligoelement, au fost folosite numai extracte cu seleniu organic, natural, care are efecte vindecătoare certe.
De pildă, compușii cu seleniu obținuți din extracte de drojdie au indus apoptoza (moartea celulară programată) celulelor canceroase atât pe culturi de celule, cât și pe animale de laborator.
De asemenea, seleniul organic este cel care a crescut cantitatea de anticorpi din laptele matern (anticorpi care au rolul de a feri sugarul de boli), a activat anumite celule ale sistemului imunitar, a determinat sinteza enzimelor cu rol antioxidant etc.

DEFICITUL DE SELENIU ÎN ORGANISM:
Deficienta de seleniu produce si deficiente imunitare grave, scadefertilitatea la barbati, produce tiroidite auto-imune.
In cazurile extreme,lipsa acestui oligoelement produce insuficienta cardiaca cronica si tulburarinervoase grave.
Deficienta de seleniu mai contribuie la aparitia: xerodermiei(uscarea pielii), a cataractei, a asteniei, afectand utilizarea vitaminei E decatre organism, a gripei si a afectiunilor virale.
S-a obiectivat prin numeroase studii medicale că susceptibilitatea la diferitele forme de cancer este mult mai mare la persoanele care au deficit de seleniu.
S-a mai observat că persoanele expuse profesional la praf de cărbune, la pulberi de metale grele sau la noxele din fumul de țigară, au deficit de seleniu, deoarece organismul efectiv consumă mai rapid acest oligoelement, esențial pentru contracarea acțiunii nocive a substanțelor toxice și a radicalilor liberi.
Deficiența de seleniu produce și deficiențe imunitare grave, scade fertilitatea la bărbați, produce tiroidite auto-imune.
În cazurile extreme, lipsa acestui oligoelement produce insuficiență cardiacă cronica și tulburări nervoase grave.
Deficiența de seleniu mai contribuie la apariția: xerodermiei (uscarea pielii), a cataractei, a asteniei, afectând utilizarea vitaminei E de către organism, a gripei și a afecțiunilor virale.

Compoziția capsulelor cu seleniu organic:
Drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) uscata siinactivata pulbere – 542mg
Drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) extract cu 2065 ppm seleniu – 58mg
Fiecare capsula contine 100 mcgSeleniu organic din drojdie de bere.

Precauții și contraindicații:
Supradozarea poate produce tulburari gastrointestinale, oboseala si iritabilitate.

Mod de administrare SELENIU ORGANIC :

Copii – între 4 și 8 ani 1 capsulă pe zi;
Intre 9 și 13 ani 2 capsule pe zi.
Copii peste 14 ani și adulți câte 1 capsulă de 3 ori pe zi.
Femeile însărcinate și care alăptează – între 1 și 3 capsule pe zi.
Bolnavii de cancer între 4 și 6 capsule pe zi.


 

 

Produse din aceeasi categorie