Home >> Herbavit > Suplimente Nutritive >> INDULCITOR STEVIE 75g HERBAVIT

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

INDULCITOR STEVIE 75g HERBAVIT

25,50 RON

 

Descriere produs:

INDULCITOR STEVIE 75g HERBAVIT


  Folosita timp de secole de triburi din Paraguay, Brazilia si Bolivia ca indulcitor pentru ceaiuri si medicamente traditionale, stevia devine din ce in mai cunoscuta si utilizata in intreaga lume.
-Alimentatia unei parti insemnate a planetei este dependenta de zahar, care poate fi produs in cantitati practic nelimitate.
-Un adult european, de pilda, consuma anual, in medie, 50 de kg de zahar in stare pura sau introdus in diferite alimente.
-Facand un calcul simplu, ne putem da seama ca, de-a lungul vietii, fiecare dintre noi consuma cantitati incredibile, de ordinul tonelor, din acest preparat rafinat industrial.
-Aceste tone de zahar inghitite de-a lungul anilor sunt procesate cu ajutorul unei mici glande numite pancreas, iar metabolizarea sa consuma cantitati enorme de minerale si de vitamine din organism.
-Consecinta: -una din patru persoane peste 50 de ani sufera de diabet in diferite stadii, avitaminozele si tulburarile de metabolism al calciului sunt foarte larg raspandite, la fel ca si caria dentara, deficientele imunitare etc.
-Timp de secole, triburi din Paraguay, Brazilia si Bolivia au folosit frunzele de stevie pentru a indulci ceaiurile si medicamentele traditionale.
-Extractul de stevie este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Cel mai important lucru la stevie este faptul ca nu afecteaza nivelul zaharului din sange.
-In privinta gustului dulce, la stevie se declanseaza mai tarziu dar dureaza mai mult comparativ cu zaharul.

-Indulcitorii derivati din stevie ajuta la imbunatatirea productiei de insulina si la ameliorarea hipertensiunii. -Stevia este un antioxidant si ca toti antioxidantii ajuta corpul sa lupte impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. -Stevia isi extrage principalele glicoside, steviosida, rebaudiosida A, rebaudiosida C si dulcosida A din frunze. -Ca un agent de indulcire, stevia nu are nicio calorie, comparativ cu zaharul care are 4.5 calorii per 1 gram.

-Concentratul de stevie are un gust usor amarui.
-Gustul permanent depinde de glicosida consumata.
-Dintre glicosidele principale, s-a dovedit ca rebaudiosida A are cel mai scazut gust permanent.
-Stevia este folosita mai ales ca un indulcitor, in locul indulcitorilor artificiali precum aspartamul.
-A fost folosita timp de mii de ani si astazi este utilizata de diabetici si de persoane cu hiperglicemie, datorita proprietatii sale de a regla nivelul de zahar din sange.
-Stevia mai are si alte proprietati benefice.
-De exemplu, s-a dovedit ca poate imbunatati starile sufletesti, poate creste nivelurile de energie si agerimea mentala.

-Mai mult, s-a dovedit ca poate opri dezvoltarea bacteriei din gura care este responsabila de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.
-De fapt, un studiu efectuat de cercetatorii portughezi a demonstrat ca stevia ucide bacteria streptococcus mutans care contribuie la formarea tartrului.

-Un alt studiu a demonstrat ca stevia in general intareste sistemul imunitar.

-Datorita faptului ca are indicele glicemic 0, stevia este extrem de utila pentru culturisti sau pentru persoanele care incearca sa slabeasca.

-Datorita faptului ca este dulce, reduce pofta de mancaruri dulci. -Stevia pacaleste corpul ca se afla in stare de satietate. Acest lucru va avea ca rezultat reducerea dorintei de mancaruri dulci (si a consumului lor) si reducerea aportului caloric.

-Si, nu numai ca nu creste nivelul de zahar in sange, dar cercetari efectuate de Revista de Fitomedicina au concluzionat ca, de fapt, stimuleaza crearea de insulina in organism. Un alt studiu cu participanti care sufereau de diabet de gradul 2 a demonstrat ca nivelul lor de glucoza din sange a scazut dupa ce au consumat stevie la o masa.

-S-a demonstrat ca stevia scade nivelul presiunii arteriale mari (hipertensiune).

-Un studiu publicat de Revista Britanica de Farmacologie Clinica privind un test efectuat pe 106 persoane cu hipertensiune din China, a aratat ca persoane care au consumat stevie au inregistrat valori mai mici ale presiunii arteriale distolice si sistolice dupa 3 luni de consum iar efectele au durat un an pana la incheierea cercetarilor.

-Industria cosmetica foloseste stevia in multe produse de ingrijire a pielii.
-S-a dovedit ca reduce petele daca este aplicata local. -Stevia, de asemenea, calmeaza deranjamentele stomacale.
-Nu exista simptome ale deficientei dar oricine poate beneficia de consumul de stevie: -persoanele cu diabet sau obeze -persoanele in varsta -copiii -atletii
-Persoanele care sufera de hipertensiune pot beneficia, de asemenea, de consumul de stevie.
-S-a demonstrat ca in cazuri de presiune arteriala ridicata, stevia are capacitatea de a actiona ca un vasodilator, ajutand astfel la reducerea hipertensiunii.

-Stevia poate fi consumata sub forma de pastille sau bautura.
-Multor persoane le place stevia sub forma de ceai.
-Planta si derivatele din ea sunt total non-toxice.
-Nu exista efecte secundare pentru consumul acestui supliment natural iar folosirea pe termen lung este sigura.
-Este recomandat sa respectati dozajele mentionate pe eticheta produselor.


 

 

Produse din aceeasi categorie