Home >> Kalpo > Ceaiuri >> CEAI FRUCTE MAR SI SCORTISOARA 75g VEDA KALPO

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CEAI FRUCTE MAR SI SCORTISOARA 75g VEDA KALPO

CEAI FRUCTE MAR SI SCORTISOARA 75g VEDA KALPO Echilibreaza colesterolul
3,89 RON

 

Descriere produs:

CEAI FRUCTE MAR SI SCORTISOARA 75g VEDA KALPO


  Si in post si dupa, marul ar trebui sa se regaseasca in alimentatie. Acest fruct cu reputatie de super-aliment contine vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive precum magneziu, fosfor, fier si potasiu.
Un mar de marime obisnuita contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol si nici sodiu. Odata consumate, tin foamea departe pentru mai mult timp si cele foarte dulci au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.
Se pare ca quercetina, impreuna cu alte substante din mar, reduce la jumatate riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca merele imbunatatesc, in general, functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti. Consumul regulat de mere ajuta la intarirea oaselor, curata si albeste dintii si intareste gingiile. Potasiul din compozitia merelor este important in normalizarea presiunii arteriale.
Persoanele care mananca zilnic mere au un nivel mai redus al colesterolului din sange. Un mar pe zi determina o crestere a nivelului de colesterol HDL, asa-zisul colesterol "bun", cu aproape 4%. Ca urmare a antioxidantilor continuti, merele au proprietatea de a proteja, in cea mai mare masura, impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului.
Echilibreaza colesterolul
Este adevarat ca un singur mar pe zi te fereste de doctor, dar se... mai mult

Scortisoara nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră. Scoarta de scorţişoară se găseşte în mai multe soiuri, dar cea care ne interesează este scortisoara de Ceylon. Cunoscută încă din antichitate, scorţişoara de Ceylon uimeste cu proprietăţile sale benefice asupra sanatatii si frumusetii oamenilor. Virtuţile sale sunt lăudate atât în lupta împotriva diabetului cât şi ca ajutor pentru persoanele care ţin regim, sau pur şi simplu în banalele stări gripale.

În Evul Mediu se folosea în toate sosurile şi se regăsea în majoritatea reţetelor, atât dulci cât şi sărate. Deja era folosită pentru parfumarea vinului sau pentru tratarea infecţiilor din timpul iernii şi a fost încercată în chiar in contracararea marilor epidemii. I se cunoşteau proprietăţile antimicrobiene şi i se descopereau virtuţile în ameliorarea glicemiei.
Scorţişoara trateaza diabetul

Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitati de prestigiu arata că scortisoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea conţine care echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol în prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (după masă) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoară pudra pe zi timp de cel puţin o lună. Este, deci, recomandată diabeticilor şi pot folosi fără rezerve acest condiment milenar.
Scortisoara stimuleaza memoria

Inafara de respiratia proaspata si gustul placut, guma de mestecat cu aroma de scortisoara are si un beneficiu mai putin cunoscut: stimuleaza memoria.
Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au mestecat guma cu alta aroma sau nu au folosit deloc guma.
Scorţişoara ajuta in lupta cu lilogramele in plus

Observând beneficiile scorţişoarei în diabet, a fost uşor să se extrapoleze şi să se spună: „De ce să nu încercăm virtuţile scorţişoarei şi la persoanele care doresc să piardă în greutate?”. Prin urmare, s-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.
Antioxidantii din scortisoara impotriva imbatranirii si stresului

Scortisoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi. Scortisoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.
Efectele scorţişoarei impotriva microbilor

Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Scortisoara ajută cu succes la înlăturarea frisoanelor, iar combinata cu miere de albine, scortisoara e un aliat pretios in lupta cu raceala si gripa.

    O infuzie de scorţişoară, îndulcită cu zahăr, consumată de trei ori pe zi aduce relaxare şi tonus.


 

 

Produse din aceeasi categorie