Home >> Kalpo > Ceaiuri >> CEAI VERDE & MENTA PIRAMIDE EVOLET 20dz VEDA KALPO

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CEAI VERDE & MENTA PIRAMIDE EVOLET 20dz VEDA KALPO

CEAI VERDE & MENTA PIRAMIDE EVOLET 20dz VEDA KALPO Ceaiul de mentă diminuează crampele menstruale şi alte spasme musculare. De asemenea, ajută la calmează colicile intestinale, mai ales la copii
11,18 RON

 

Descriere produs:

CEAI VERDE & MENTA PIRAMIDE EVOLET 20dz VEDA KALPO

 

  Reduce stresul
Unul din principalele beneficii ale ceaiului de mentă este acela că are o puternica acţiune antistres. Băut înainte de culcare, ceaiul de menta va ajuta sa va relaxati si induce starea de somn. Menta diminuează notabil si simptomele cauzate de anxietate şi stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale.
ceai de mentaCeaiul de menta intăreşte sistemul imunitar
Ceaiul de mentă stimulează sistemul imunitar deoarece este bogat în nutrienţi: fosfor, vitamina B, calciu, etc. Aceşti nutrienţi întăresc sistemul imunitar şi reduc apariţie bolilor şi infecţiilor în organism.
Reduce creşterea părului nedorit
ceaiul de menta reduce hirsutismul, o afecţiune datorată unui exces de hormon androgen. Sunt cercetări care au demonstrat că administrarea constantă de ceai de menta va reduce creşterea necontrolată a părului la femei.
Este un excelent remediu împotriva greţii
Unul din cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de mentă este acela că tratează greaţa ce apare după masă, sau care este datorată călătoriilor sau sarcinii.
Întreţine sănătatea orală
Menta este un ingredient esenţial în produsele de îngrijire orală, ajutând la prevenirea bolilor cavităţii bucale. Ceaiul de menta previne respiraţia urât mirositoare şi vă ajută să vă întreţineţi sănătatea cavităţii bucale.
Este analgezic
Ceaiul de mentă diminuează crampele menstruale şi alte spasme musculare. De asemenea, ajută la calmează colicile intestinale, mai ales la copii.
Ceaiul de mentă la copii
Sugarii şi copii mici pot bea ceai de menta pentru a diminua problemele legate de digestie. Totuşi, este esenţial să consultaţi un medic pediatru înainte de administra copilului acest ceai.
- Indigestia este una din problemele frecvente ce apar la copii. Ceaiul de mentă reduce indigestia şi durerile cauzate de aceasta.
- De asemenea acest ceai calmează colicile sugarilor
- Ceaiul de menta este eficient la copii şi în cazul diareei.
Ceaiul de mentă pentru digestie
În zilele noastre foarte mulţi oameni suferă de indigestie şi alte probleme stomacale. Acest lucru se datorează stilului de viaţă nesănătos, mâncării de tip fast-food şi meselor neregulate. Pentru a combate problemele sistemului digestiv, ceaiul de menta este cel mai recomandat de majoritatea medicilor. Este un remediu eficient pentru îmbunătăţirea digestiei şi ameliorarea afecţiunilor digestive.
- ceaiul de mentă este eficient în ameliorarea simptomelor colonului iritabil şi constipaţiei.
- Menta stimulează digestia şi este folosita pentru calmarea inflamaţiilor tractului digestiv, o afecţiune numită diverticulită
- Ceaiul de mentă verde este folosit pentru arsurile stomacale şi pentru calculii biliari
- Calmează spasmele musculare şi diminuează flatulenţa.
Ceaiul de menta în timpul sarcinii
Unele ceaiuri de plante medicinale pot fi benefice în timpul sarcinii, dar este de preferat să nu beţi prea mult ceai de menta dacă sunteţi însărcinată deoarece poate duce la pierderea sarcinii. Totuşi în cantităţi mici poate avea câteva beneficii:
- reduce greaţa şi răul de dimineaţă
- ameliorează crampele stomacale
- atenuează indigestia, arsurile stomacale şi oboseala.
Alte efecte ale ceaiului de menta
În afară de efectele deja menţionate, consumul regulat al acestui ceai medicinal are si alte efecte benefice:
- reduce pofta de mâncare
- reduce erupţiile cutanate
- stimulează inteligenţa
- controlează evoluţia herpesului.
Ceai de menta – Mod de preparare
Doza recomandată de ceai de mentă la adulţi este de 3-6 g de frunze uscate infuzate într-o jumătate de litru de apă, timp de 3 – 5 minute. Pentru copii reduceţi doza la jumătate. Ceaiul se va bea după mesele principale.
Precauţii
Deoarece principalul ingredient activ este mentolul, înainte de a bea ceai de menta trebuie să fiţi siguri că nu sunteţi alergici la această substanţă. Este important să consultaţi medicul dacă sunteţi predispus la alergii sau aveţi astm.
Trebuie administrat cu grijă femeilor însărcinate sau care alăptează.
Desi este sigur şi eficient pentru ameliorarea deranjamentelor stomacale şi a discomfortului intestinal, ceaiul de menta nu trebuie folosit de persoanele cu reflux gastroesofagian. Ceaiul poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag şi stomac iar acidul gastric poate să ajungă în esofag. Acest lucru va agrava simptomele de arsuri stomacale şi indigestie. De aceea, indiferent de afecţiunea de care suferiţi este mai bine să consultaţi mai întâi medicul înainte de a începe să beţi ceai de menta.


 

 

Produse din aceeasi categorie