Home >> VITALIA PLANT > suplimente nutritive >> ASTRAGALUS 50cps VITALIA PHARMA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

ASTRAGALUS 50cps VITALIA PHARMA

ASTRAGALUS 50cps VITALIA PHARMA antioxidant - anihileaza radicalii liberi, cardiotonic, antihipertensiv, stimuleaza functia ventriculului stang, diuretic - creste fluxul si volumul urinar, hepatopro
17,45 RON

 

Descriere produs:

ASTRAGALUS 50cps VITALIA PHARMA
  Recomandari:

Stimuleaza sistemul imunitar, producerea de interferon de catre organism, stimuleza activitatea glandelor suprarenale, diminueaza efectele secundare ale chimioterapiei si cobaltoterapiei

Astragalus membranaceus este o specie de planta utilizata, inca din vremuri stravechi, in medicina orientala traditionala: chineza, coreana si japoneza, ca atare sau in combinatie cu alte plante, datorita capacitatilor ei deosebite de stimulare a sistemului imunitar. Este folosita si in tratamentul afectiunilor caracterizate prin secretie in exces de mucus (flegma). Astazi, in urma multor studii clinice, este una din plantele cele mai frecvent utilizate in tratamentul cancerelor, HIV si a afectiunilor cronice.
PREZENTAREA PRODUSULUI:
- capsule  ce contin 150 mg extract standardizat ( 0,5 % 4-hidroxi-3-metoxi izoflavona) din radacina de Astragalus ( Astragalus membranaceus radix ).
COMPOZITIE CHIMICA:
- saponine triterpenice: cicloastragenol, astragalozide I-VIII;astramembraninele I si II: acetilastragalozide, glicozide: astragalanii I, II, si III; bassorin; tragacanthin, betaina, aminoacizi: GABA, L-canavanina, beta-sitosterol-coline, flavone, izoflavone, steroli, polizaharide: astroglucanii A,B si C, vitamina A, uleiuri volatile, seleniu
ACTIUNEA PRODUSULUI:

-stimuleaza sistemul imunitar prin astramembraninele I si II ; astragalanii I, II, si III; bassorin si tragacanthin-ul din compozitia sa chimica. Studiile clinice facute de japonezi asupra acestei plante au aratat ca Astragalus actioneaza asupra sistemului imunitar pe mai multe cai. Astragalusul determina cresterea numarului de macrofge cat si a numarului de leucocite.
Alte studii au evidentiat cresterea concentratiei imunoglobulinelor A,G si M concomitent cu scaderea frecventei si a severitatii infectiilor de cai aeriene superioare la pacientii la care s-a administrat Astragalus. Astragalanul B leaga molecule de colesterol de membrana externa a capsidei virale destabilizand-o si impiedicand apararea virala si sustinand astfel functia limfocitelor Lnk, stimuleaza functia limfocitelor T si B, limfocitelor Lnk (natural killer), intensifica procesele de fagocitoza, stimuleaza activitatea glandei pituitare si a glandelor suprarenale, stimuleaza producerea de interferon de catre organismul uman, protectie prin diminuarea efectelor secundare a chimioterapiei sau cobaltoterapiei.
Aceste cercetari constituie baza pentru utilizarea Astragalusului in tratamentul cancerului si a altor afectiuni in care raspunsul imunitar este redus ca de exemplu HIV.
Alte actiuni ale Astragalus-ului:

    antioxidant - anihileaza radicalii liberi, cardiotonic, antihipertensiv, stimuleaza functia ventriculului stang, diuretic - creste fluxul si volumul urinar, hepatoprotector, hipoglicemiant.
    stimuleaza oxigenarea miocardului si celulelor cerebrale, tonic general al organismului (creste nivelul energetic) - este una din plantele adaptogene - care modifica raspunsurile organismului in mod optim, in conditii de stress, oboseala sau boala, regenerarea si intretinerea tegumentelor, leziuni tegumentare, afrodisiac, stimuleaza motilitatea spermatozoizilor.


RECOMANDARILE PRODUSULUI IN FITOTERAPIA TRADITIONALA:
-in afectiunile respiratorii : bronsite, afectiuni pulmonare cronice obstructive, guturai, gripa, cancere ale cailor respiratorii, afectiuni respiratorii asociate HIV, dispnee, in afectiunile gastrointestinale, hepatite cronice, ulcere gastrointestinale - mai ales in cele cronice, cancere ale tubului digestive si glandelor anexe, diaree, balonari, flatulenta, pancreatite cronice, afectiuni cardiovasculare: hipertensiune arteriala, miocardite virale, insuficienta cardiaca congestiva, in cancere, anemii, diabet, in HIV - deoarece creste imunitatea, la pacientii ce fac cobaltoterapie sau chimioterapie - deoarece diminueaza efectele secundare ale acestor terapii - in scaderea ponderala, fatigabilitatea si anorexia asociata chemoterapiei, sterilitate, impotenta, nephrite, cancere renale si de vezica urinara, boli cronice autoimune, alergii, infectii cu Candida, infectii bacteriene cronice, infectii virale cronice - mai ales in infectiile persistente, in sindromul de oboseala cronica, in prolapsul uterin si in metroragii, menometroragii, preventiv, pentru cresterea rezistentei la imbolnaviri. MOD DE UTILIZARE:
Administrarea se face pe o perioada de minim 3 luni de zile.

    la copiii sub 10 ani - 1cps. / zi (1/3 din doza adultului)
    adulti si copii peste 10 ani - 1cps. X 3/ zi (150mg. x 3/zi) pana la 2cps. X 3/zi - in afectiunile severe

CONTRAINDICATII:
- este contraindicata administrarea in sarcina sau in perioada de alaptare, este contraindicata administrarea in infectii acute mai ales in cele insotite de febra sau inflamatii, poate fi administrat insa la copii.
- nu exista contraindicatii pentru utilizarea Astragalus-ului pe perioade lungi de timp.
REACTII SECUNDARE: foarte rare reactii alergice tegumentare
POSIBILE INTERACTIUNI CU MEDICAMENTE/ ALTE PLANTE/ TESTE DE LABORATOR:

    cu Antihipertensivele - administrarea simultana cu Astragalus poate intensifica sau diminua actiunea acestui tip de medicamente si de aceea este de evitat.
    cu Interleukina 2 - O serie de studii clinice au demonstrate ca poate intensifica efectul medicamentelor de tipul IL-2.

Alte studii au aratat ca efectul IL-2 poate fi diminuat de combinarea cu Astragalus. In momentul actual nu exista nici o concluzie clara.

    cu Interferonul - combinatia de Interferon si Astragalus poate preveni respectiv scurta durata infectiilor de cai aeriene superioare.
    cu medicamentele antivirale ca Aciclovirul - intensifica efectul acestuia.
    cu Ciclofosfamida - contracareaza efectul imunosupresant al acesteia si impiedica actiunea sa in prevenirea respingerii transplanturilor de catre organism si de aceea nu se administreaza simultan.


MOD DE PREZENTARE:-flacon continand 50 capsule
MOD DE DEPOZITARE: Se pastreaza la adapost de caldura si umiditate. Nu se lasa la indemana copiilor mici.


 

 

Produse din aceeasi categorie