Home >> VITALIA PLANT > suplimente nutritive >> GHEARA DIAVOLULUI 50cps VITALIA PHARMA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

GHEARA DIAVOLULUI 50cps VITALIA PHARMA

GHEARA DIAVOLULUI 50cps VITALIA PHARMA Analgezic-antipiretic-antiinflamator-antioxidant-hipoglicemiant-antiagregant plachetar-antihipertensiv -diuretic-laxativ
29,02 RON

 

Descriere produs:

GHEARA DIAVOLULUI 50cps VITALIA PHARMA
  Analgezic,Antipiretic,Antiinflamator

SUPLIMENT NATURAL
Recomandari:-Analgezic-antipiretic-antiinflamator-antioxidant-hipoglicemiant-antiagregant plachetar-antihipertensiv
-diuretic-laxativ
-Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) este o planta originara din Sud-Estul Africii al carui nume provine de la fructele neobisnuite acoperite de gheare miniaturale.
-De peste o mie de ani, locuitorii desertului Kalahari utilizeaza radacina de Gheara diavolului ca remediu pentru calmarea durerilor osteoarticulare si in nasterile dificile. Sub forma de crema o foloseau in tratarea abceselor, afectiunilor pielii, ranilor.
-Planta a fost adusa in Europa la inceputul secolului 19 si a fost utilizata pentru stimularea apetitului, in tratarea durerilor si inflamatiilor, anginei, pirozisului.
-Majoritatea studiilor clinice au evidentiat numeroase substante cu rol antiinflamator si antialgic in compozitia plantei. Aceleasi studii , in care au fost implicati pacienti cu osteoartrite, reumatism si alte afectiuni articulare, au evidentiat imbunatatirea activitatii, mobilitatii, flexibilitatii sistemului osteoarticular si muscular precum si ameliorarea durerilor pana la disparitie.

-PREZENTAREA PRODUSULUI:
-capsule de 500 mg ce contin extract din radacina de Gheara diavolului

-COMPOZITIE CHIMICA:
-triterpene, glicozide monoterpenice: harpagozida, harpagida, procumbida, flavonoizi: kaempferol, luteolin, agliconi harpagegine, fitosteroli: beta-sitosterol, acid oleanolic, stigmasterol, acid fenolic, rezine, esteri glicozidici fenilpropanoici: verbascozida, isoacteozida.

-ACTIUNEA PRODUSULUI:-analgezic-spasmolitic-antipiretic-inhiba secretia de tromboxan si leucotriene avand astfel rol antiinflamator-stimuleaza actiunea limfocitelor-stimuleaza secretia de interleukine-antioxidant matura radicalii liberi din organism-hipoglicemiant-antiagregant plachetar fluidificand patul vascular-antihipertensiv
-protector cardiac in aritmiile ventriculare hiperkinetice-efect cronotrop negativ (scade frecventa batailor cardiace)
-efect inotrop pozitiv (creste forta contractiilor cardiace)-stimuleaza apetitul-coleretic-tonic amar-tonic hepatic si al vezicii biliare
-diuretic-laxative-stimulant pe musculatura uterina, determinand contractii uterine

-RECOMANDARILE PRODUSULUI IN FITOTERAPIA TRADITIONALA:-anorexii-constipatie-diaree-indigestii-pirozis-tulburari gastrointestinale-inflamatii si dureri articulare-reumatism-osteoartrite-lumbago-lombosciatica-inflamatii si edeme postoperatorii-dureri ale articulatiei coxofemurale-dureri la nivelul articulatiei genunchului-dureri musculare
-bursite-tendinite-spondilita ankilopoietica-spondiloze-entorse-luxatii-fracturi-amelioreaza durerile si inflamatiile indiferent de etiologia acestora-alergii-migrene-nevralgii de trigemen-nevralgii intercostale-malarie-guta-intoxicatia cu nicotina-aritmii, ateroscleroza-hipertensiune arteriala-angina-afectiuni ale sangelui-hipercolesterolemie-abcese-ulceratii dermice-arsuri
-leziuni dermice in aplicatii topice (creme, geluri,etc.)-nasteri dificile-menopauza-dismenoree


-MOD DE UTILIZARE:
-la adulti = 1-2 cps. x 3 /zi, in timpul mesei sau dupa masa, doza ajustandu-se in functie de gravitatea afectiunii.
-la copiii in varsta de peste 7 ani = doza este stabilita de medic in urma anamnezei si in functie de gravitatea afectiunii se utilizeaza dupa sfatul medicului

-Nu se utilizeaza pe perioade mai lungi de 3 luni fara intrerupere.

-CONTRAINDICATII / PRECAUTII:
-gravide
-femei ce alapteaza
-copii mici este contraindicata utilizarea.
-persoane cu ulcer gastric sau duodenal
-colecistite
-coagulopatii
-aritmii cardiace se recomanda precautie in utilizare
-persoane alergice la aceasta planta sau la una din substantele din compozitia acesteia - este contraindicata utilizarea
-persoane ce urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala datorita faptului ca Gheara diavolului poate creste riscul de sangerare - este contraindicata utilizarea cu 72 ore inainte de interventia chirurgicala si alte 72 ore dupa aceasta.

-EFECTE SECUNDARE / REACTII ADVERSE:
-Sunt foarte rare si pot apare in cazul utilizarii extractului pe perioade lungi de timp (peste 3 luni) sau in cazul supradozarii.

-gastrointestinale: greturi, varsaturi, anorexie, dispepsie, tegumentare: reactii de hipersensibilitate, cardiace: bradicardie

-POSIBILE INTERACTIUNI CU MEDICAMENTE/ ALTE PLANTE/ TESTE DE LABORATOR:
-1. CU MEDICAMENTE:
- ANTIARITMICE / Digoxina / BETABLOCANTE deoarece Gheara diavolului are in compozitia sa chimica 2 substante cu efecte inotrope respectiv cronotrope, se recomanda precautie in utilizarea lor simultana deoarece poate induce bradicardie.

- ANTIDIABETICE DE SINTEZA / INSULINA deoarece Gheara diavolului scade nivelul glicemiei, se recomanda monitorizarea diabeticilor ce utilizeaza aceasta planta pentru ajustarea dozei de antidiabetice respectiv de Insulina in scopul prevenirii crizelor de hipoglicemie.
- ANTIACIDE /ANTAGONISTI H2 (Sucralfat, Ranitidina, Famotidina, Zantac, Ezomeprazol Nexium) Gheara diavolului stimuleaza secretia de acid gastric si scae eficienta acestor medicamente.
- ANTICOAGULANTE/ ANTIAGREGANTE PLACHETARE (Warfarina Cumadina; Heparina; Clopidogrel - Plavix; Aspirina, Ibuprofen Motrin, Advil; Naproxen Naprosyn, Aleve, Anaprox) utilizarea simultana poate creste riscul de sangerare nu se recomanda asocierea.
-Medicamente hipocolesterolemiante, medicamentele utilizate in tratamentul gutei, antialgicele - Gheara diavolului le potenteaza actiunea nu este contraindicata asocierea, dar este indicat ca aceasta sa se faca sub supraveghere medicala..
-2. CU ALIMENTE: - nu se cunosc.

-3. CU ALTE PLANTE:- MOMORDICA CHARANTIA / alte plante hipoglicemiante se recomanda precautie in asociere.

- Suplimente / plante cu actiune inotropa, cronotropa cardiaca - se recomanda precautie in asociere.
- Plante cu actiune antialgica, antiinflamatorie, diuretica, uricozurica, hipocolesterolemianta (de ex. Niacina) potenteaza efectul acestora.
- Plante cu actiune antiagreganta plachetara ca GINKGO BILOBA sau usturoiul, etc. creste riscul de sangerare nu se recomanda asocierea.
- Plante si suplimente ce scad aciditatea gastrica este chiar indicata asocierea, acestea functionand ca pansament gastric in cazul terapiei cu Gheara diavolului.
-4. CU TESTELE DE LABORATOR: - nu se cunosc.

-MOD DE PREZENTARE:
- flacon continand 50 capsule de 500 mg .

-MOD DE DEPOZITARE:
-Se pastreaza la adapost de caldura si umiditate

-Nu se lasa la indemana copiilor mici.
 


 

 

Produse din aceeasi categorie