Home >> Saga Sanatate Produse farmaceutice > Suplimente Nutritive >> OMEGA-3 Lysi - creier, inima si articulatii - 80capsule-Saga Sanatate
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro
OMEGA-3 Lysi - creier, inima si articulatii - 80capsule-Saga Sanatate
CAUTA SI IN INTREBARI SI RASPUNSURI!
Descriere produs:
Stoc indisponibil
Omega-3 Lysi - Ulei Pur de Peste este un produs exceptional, obtinut din materie prima de cea mai buna calitate, cu tehnologii de ultima ora.
Omega-3 Lysi este bogat in acizi grasi polinesaturati, DHA, acidul docosahexaenoic si EPA, acidul eicosapentaenoic, care s-au dovedit a juca un rol important in evitarea bolilor de inima si a aritmiilor, scaderea moderata a hipertensiunii si a colesterolului, mentinerea sanatatii articulatiilor si reducerea simptomelor de amorteala de dimineata si durere a incheieturilor, precum si pentru starea de bine a creierului.
S-au facut multe studii privind influenta acizilor grasi Omega-3, si in special a EPA si DHA, iar rezultatele obtinute au fost publicate in reviste de stiinta din toata lumea. intreaga mass media a fost informata asupra efectelor pozitive ale acestora.
Cercetarile efectuate de specialisti au stabilit ca organismul uman are o mare nevoie de acizi grasi Omega-3, care se gasesc in procent foarte mare in uleiul de peste. Omega-3 nu poate fi produs de organismul uman, de aceea trebuie suplimentat prin dieta sau prin suplimente alimentare de foarte buna calitate.
Acizii grasi nesaturati de tip Omega 3 au o actiune benefica atat in bolile cardiovasculare, prin scaderea trigliceridelor si mentinerea colesterolului in limite normale, constituind un mod eficient de combatere a ingrosarii sangelui si s-a dovedit ca are si efecte antiinflamatoare.
DHA este important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos, imbunatateste functiile creierului, creste atentia si vitalitatea, reduce riscul depresiilor.
Unele studii facute asupra Omega 3 Lysi au aratat ca nivelele crescute ale DHA au un impact pozitiv asupra functionarii creierului la persoanele in varsta.
Omega-3 Lysi are un impact deosebit de pozitiv pentru dezvoltarea functiei cognitive la copii, inca din perioada prenatala, ultimul trimestru de sarcina, precum si pentru dezvoltarea unei dentitii sanatoase, ca sa amintim numai cateva din efecte.
Compozitie Omega 3 Lysi: Ulei de cod rafinat la rece, aroma de lamaie, Vitamina E
|
Ingrediente Omega 3 Lysi : Ulei de peste Omega-3, gelatina, glicerina, vitamina E.
Continut Omega 3 Lysi : Flacon cu 120 capsule
Fiecare capsula contine 500 mg Ulei pur de Peste
Doza recomandata Omega 3 Lysi : pentru adulti si copii de peste 11 ani: 2-3 capsule pe zi sau la recomandarea medicului.
Femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care urmeaza o medicatie pentru subtierea sangelui ar trebui sa-si consulte medicul inainte de a folosi produsul.
OMEGA-3
Acizii grasi de tip Omega-3 Lysi "polyunsaturated fatty acids(PUFAs)" pot ajuta la prevenirea si la tratarea unei game largi de boli, in conformitate cu cele demonstrate de studiile prezentate in timpul Conferintei Internationale pe tema Acizilor Grasi Polinesaturati din Nutritie si a Prevenirii Bolilor, care a avut loc in Barcelona. Unii dintre experti au prezis ca rolul in nutritie al acizilor grasi esentiali, in general- si al Omega-3PUFAs, in particular - va creste in viitor.
"Consideratia ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in dezvoltarea si in psihologia umana, precum si in tratarea si prevenirea a diverse afectiuni, este un fenomen recent", a spus William Connor, Professor of Medicine, School of Medicine, Oregon Health Sciences University,Portland. "Documentele prezentate in timpul acestei conferinte arata diversitatea rolurilor pe care acizii grasi Omega-3 le joaca in dezvoltarea si in afectiunile umane".
Dr. Connor le-a amintit delegatilor faptul ca acizii grasi Omega-3 sunt componente semnificative ale membranelor nervilor, retinei si creierului, ceea ce face ca asigurarea unui consum adecvat de Omega-3 si a altor acizi grasi esentiali - care nu pot fi sintetizati de corp - sa fie importanta. Se recomanda aproximativ o lingurita (5-10ml) de acizi grasi esentiali pe zi.
"Semnele unei cantitati insuficiente de Omega-3 in cazul nou-nascutilor nu sunt usor de observat", a remarcat Dr. Connor. "De exemplu, aceasta deficienta este cauza unei vederi slabe, a anormalitatilor privind functiile nervilor retinei si a schimbarilor de comportament precum"polydypsia" (sete excesiva), hiperactivitate si, poate, abilitate cognitiva mai redusa. Unele dintre aceste modificari au fost cercetate in cazul primatelor".
Fetusii primesc acizi grasi Omega-3 din alimentatia mamei, iar nou-nascutii o primesc in urma alaptarii.
"Astfel, este esential ca femeile gravide si cele care alapteaza sa consume o cantitate adecvata de Omega-3 , a adaugat Dr. Connor."De exemplu, sinteza acidului docosahexanoic din acid alfalinoleic este inceata la nou-nascuti. Intrucat acidul docosahexanoic este esential functiei neurale, membranelor si cresterii, ar trebui sa fie inclus in laptele pe care il consuma nou-nascutii".
Dr. Connor a adaugat faptul ca alte roluri preventive ale acizilor grasi Omega-3 au fost observate in ultimii 20 de ani. "Lista afectiunilor in tratarea carora acizii grasi Omega-3 din peste si din ulei depeste pot juca un rol important este atat de mare, incat scepticismul se diminueaza continuu", a declarat.
"Cu tot scepticismul, datele sunt destul de convingatoare. Acizii grasi Omega-3 par sa modereze anumite simptome asociate cu artrita reumatoida, cu afectiunile intestinale inflamatorii si cu bolicardiovasculae care variaza de la hipertensiune la arteroscleroza, hiperlipidemie si aritmii cardiace. Si lista se imbogateste in fiecare an. Fara indoiala, inca exista descoperiri interesante de facut in acest domeniu."
Informatii de presa de la Conferinta Internationala petema Acizilor Grasi polinesaturati din Nutritie si a Prevenirii Bolilor
OMEGA-3 SI COPIII
DHA este esentiala pentru dezvoltarea normala a ochilor si a creierului.
O cantitate inadecvata de DHA (in unele cazuri si ARA) in timpul dezvoltarii sistemului nervos central poate conduce la efecte pe termen lung asupra functiilor vizuala si cognitiva. Unii cercetatori cred, de asemenea, ca deficienta DHA in timpul acestei perioade rapide de dezvoltare cauzeaza daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos. Intrucat fetusii si nou-nascutii au sisteme de enzime inadecvate pentru a prelucra acidul alfa-linolenic in DHA, ei se bazeaza pe DHA-ul deja format din laptele mamei(sau, alternativ, pe lapte care contine suplimente de DHA).
Copiii nascuti prematur
O crestere a cantitatii intrauterine de DHA (si de ARA) este vitala pentru cresterea si dezvoltarea noului-nascut. Adesea, copiii nascuti inainte de termen si cei cu o dezvoltare intrauterina incetinita au lanastere o cantitate redusa de astfel de acizi grasi. S-a demonstrat cadeficienta de DHA conduce la disfunctionalitati vizuale si la o dezvoltare mentala si psihomotoare intarziata; se crede ca un nivel scazut de ARA in sange reflecta o usoara incetinire a cresterii. S-a dovedit ca DHA este esential in dezvoltarea copilului nascut prematur (1350) si chiar ca un consum pe termen scurt de suplimente DHA influenteaza acuitatea vizuala, la varsta de 12 luni. S-a sugerat ca suplimentarea cu DHA (0,2% DHA) mareste viteza procesarii vizuale in cazul copiilor nascuti inainte de termen. Se recomanda fortificarea cu DHA si ARA a laptelui cu care sunt hraniti copiii nascuti prematur astfel: 60-100mg ARA/kg (greutatea copilului)/zi si 35-75 mg DHA/kg/zi(1994).
Copiii nascuti la termen
Copiii nascuti la termen, sanatosi, care sunt alaptati (lapte ce contine in medie 0.2% DHA din totalul de acizi grasi) au functii vizuale mai bune si nivelul de DHA din sange mai ridicat decat cei hraniti cu lapte care nu contine DHA. S-a observat o conexiune favorabila intre eritrocite, DHA si acuitatea vizuala. Cantitatea mai mare de DHA din creierul copiilor alaptati poate explica, de asemenea, de ce acestia se dezvolta din punct de vedere neuronal mai bine decat cei hraniti cu lapte care nu contine DHA. Laptele imbogatit cu ARA (0.44%) si DHA (0.3%) a dat rezultate asemanatoare in ceea ce priveste dezvoltarea cu cele observate la copii care au fost hraniti la san timp de 4 luni. Copiii care au fost supusi unor diete bogate in DHA s-au dezvoltat mai bine decat cei care au fost hraniti cu lapte ce nu continea PUFA. (1995).
Laptele care contine acid alfa-linolenic nu pare samentina un nivel de DHA in sangele nou-nascutilor comparabil cu cel inregistratin sangele celor hraniti cu lapte de la san. Atunci cand alaptarea nu esteposibila, s-a sugerat ca un minim de 30 mg de DHA (aprox. 0.2/100g acizi grasi)ar trebui adaugate in lapte pentru a preveni deficientele corticale de DHA(1993).
Directiva UE legata de continutul laptelui pentru nou-nascuti specifica faptul ca o eventuala adaugare de PUFA nu ar trebui sa depaseasca 1% din totalul de acizi, si ca nivelul de EPA ar trebui sa fie mai scazut decat cel de DHA.
OMEGA-3 SI TULBURARILE CARDIOVASCULARE
Numeroase studii au aratat ca un consum sporit pe termen lung de uleiuri marine, bogate in EPA si DHA, reduce numarul de decese cauzate de tulburari cardiovasculare, in cazul barbatiilor de varsta mijlocie. Nu se stie, insa, care dintre acizii grasi EPA, DHA sau combinatia dintre cele doua determina diferitele efecte benefice. In orice caz, este cunoscut faptul ca exista limite in ceea ce priveste transformarea EPA in DHA, in timp ce conversia DHA in EPA este posibila.
Este general acceptat faptul ca acizii grasi Omega-3 modereaza hiperlipidemia, indeosebi hipertriglicemia, intr-o maniera care depinde de doza. Acizii grasi Omega-3 reduc nivelul trigliceridelor din sange, prin sinteza si secretia de particule VLDL (Very Low Density Lipoprotein) din ficat si sporeste lipoza particulelor VLDL din organism. Un numar mare de studii au dovedit un echilibru imbunatatit intre colesterolul LDL (Low density lipid) si cel HDL (high density lipids), in timp ce efectul asupra colesterolului total este marginal.
Cantitati scazute de acizi grasi Omega-3 (50-350 mg) influenteaza gruparea trombocitelor, in timp ce efecte semnificative asupra lipidelor din sange si asupra presiunii sangelui pot fi dobandite daca se consuma cantitati mai mari (2g/zi) (1995).
Date recente (de la un grup de studiu paralel) arata ca 3g de DHA pur (95% DHA, etil ester) produc o scadere a nivelului trigliceridelor din plasma cu 30-40% mai mare decat o cantitate corespunzatoare de EPA (90% EPA, etil ester). Se pare ca DHA conduce la cresterea colesterolului HDL, in timp ce EPA descreste usor atat colesterolul total, cat si APO-1, in cazul unui individ normal (1995). Acest studiu sugereaza faptul ca DHA poate avea un efect mai pregnant decat EPA in ceea ce priveste lipidele din sange. Alte studii au aratat ca uleiurile bogate in DHA (4g/zi, 42% DHA) sunt mai putin active asupra nivelului trigliceridelor "fasting" si al celor"postpprandial", decat uleiurile bogate in EPA si decat regimul cu peste(1995).
S-a observat o corelatie intre suplimentarea cu EPA si DHA (85% etil ester) si imbunatatiri ale presiuniii sangelui si ale ritmului batailor inimii in cazul celor care sufera de hipertensiune usoara. Studii mai recente au aratat ca DHA si nu ETA a scazut ritmul batailor inimii la un individ normal (1995).
Chiar si suplimentarea de scurta durata cu cantitati mari (19g/zi) dintr-o combinatie de EPA cu DHA (ca etil esteri) are efecte de lunga durata asupra gruparii trombocitelor din corpul uman, asa cum s-a sugerat prin inhibarea receptorilor TXA2/PGH2 de catre mecanismele sensibile la EPA si DHA.
Desi studiile privind aritmiile cardiace nu ofera vreo dovada clara asupra eficacitatii acizilor grasi Omega-3, dupa suplimentarea cu acizi grasi Omega-3 s-a observat o tendinta de scadere a numarului de"extrasistole ventriculare", in cazul pacientilor care sufera de "aritmii ventriculare" (1995). Studii facute pe animale au aratat ca efectele pe care le are DHA in ceea ce priveste inhibarea "aritmiilor ventriculare" pot fi mai semnificative decat cele ale EPA (1995) si au dovedit ca DHA poate creste puterea de contractare cardiaca.
Date recente demonstreaza, de asemenea, ca DHA are un efect inhibator mai pronuntat asupra citokinelor, ceea ce modereaza procesul inflamator si poate inhiba progresul arterosclerozei (1995).
Cercetari epidemiologice si clinice au aratat ca acizii grasi Omega-3 intervin in procesul arterosclerotic la fiecare pas si ca, exista efecte ale EPA si DHA la diferite nivele .
OMEGA-3 SI SARCINA
Prima nevoie de PUFA -"polyunsaturated fatty acids"(atat Omega-6, cat si Omega-3) relationata cu sarcina apare in timpul celor 3 luni de zile de dinaintea nasterii. Aceasta perioada critica in ceea cepriveste diviziunea celulara necesita ARA (acid gras polinesaturat arahidonic) si DHA pentru facilitarea dezvoltarii. S-a sugerat faptul ca in timpul sarcinii suplimentarea cu ulei de peste - sau cresterea cantitatii de peste din alimentatie - previne hipertensiunea indusa de sarcina, prelungeste gestatia, creste greutatea copilului la nastere si reduce posibilitatea unei nasteri premature (1992). Date recente sustin faptul ca in timpul sarcinii cantitatea de DHA care ar trebui consumata este de cel putin 0.1-0.4 g/zi (1995).
a. Dezvoltarea fatului
DHA este important pentru dezvoltarea optima a sistemului nervos. In timpul ultimului trimestru de sarcina, care coincide cu perioada cea mai importanta de dezvoltare neurala si vasculara a fatului, exista o crestere a DHA in ficatul si in creierul acestuia. O alimentare a mamei bogata in DHA va creste concentratia de DHA din sangele copilului nou-nascut. Chiar si o cantitate de 0.7g DHA+EPA/zi intre a 25-a si a 35-a saptamana de sarcina poate avea efecte benefice (1995).
Nivelul de DHA din plasma materna este mai mic in cazul unei sarcini multiple decat in cel al unei sarcini simple si, cu cat cantitatea de DHA este mai redusa, cu atat copilul este mai mic (1995). In consecinta, este deosebit de important ca in timpul unei sarcini multiple cantitatea de DHA consumata sa fie mai ridicata.
b. Pre-eclampsia
In timpul sarcinii, numarul de lipide din sange si detrigliceride, dar si nivelul colesterolului sau presiunea sangelui pot creste.Riscul de a suferi de pre-eclampsie si posibilitatea subsecventa a unei nasteri premature se maresc daca aceste cresteri, altfel normale, depasesc anumite nivele. S-a remarcat faptul ca forme severe de hipertensiune indusa de sarcina au fost moderate de acizii grasi Omega-3 (1991).
Datorita semnificativelor efecte hipoglicemiant(trigliceride) si hipotensiv ale acizilor grasi Omega-3, acestia, impreuna cu alti factori nutritivi, se pot dovedi utili in prevenirea pre-eclampsiei. Modificarile de presiune a sangelui care apar in cazul mamei depind de cantitatile de ARA/EPA care se gasesc in peretii vaselor de sange. Studii realizate in mai multe centre sunt in curs de desfasurare si confirmare. Intre timp, cresterea cantitatii de acizi grasi Omega-3 in timpul sarcinii este o recomandare prudenta - EPA va actiona in mod benefic asupra inimii si circulatiei mamei, iar DHA va contribui cu siguranta la dezvoltarea creieruluisi a sistemului nervos ale fatului.
OMEGA-3 SI ASTMUL
Oricine sufera de astm cunoaste greutatile respiratorii si tusea pe care le genereaza un atac. Intrucat aceste simptome neplacute par sa fie cauzate in primul rand de leucotrine, se continua cautarea unui remediu care sa se opuna sintezei acestora. Iata o alta utilitate a uleiului de peste - in urma unui studiu s-a observat faptul ca doze semnificative conduc la formarea a mai putine leucotrine daunatoare asmaticilor. Dar Walter C. Pickett, Ph.D., cercetator biochimist la Lederle Laboratories, New York, care s-a implicat in aceasta cercetare, a subliniat faptul ca nu se stie inca cum schimbarile la nivelul leucotrinelor ajuta la atenuarea simptomelor astmaticilor.
Expertii fac presupunerea ca astmul apare rareori in cadrul populatiilor de eschimosi, intrucat in alimentatia lor sunt inclusecantitati mari de acizi grasi Omega-3, inca de la nastere. Este posibil ca uleiurile marine sa aiba impact in stadiile incipiente ale astmului - inainteca astmaticii sa fie sensibilizati la substantele care produc atacuri. Dr. Pickett este de acord cu faptul ca un consum potrivit de peste, incepand din copilarie, poate preveni dezvoltarea ulterioara a astmului.
DESCRIEREA EFECTELOR ACIZILOR GRASI OMEGA-3
Acizii grasi polinesaturati joaca un rol important in mentinerea sanatatii si in dezvoltarea normala. Acestia sunt formati din lanturi de acizi grasi, care difera ca lungime si ca numar si pozitie a legaturilor duble. Deosebirile acestea determina proprietatile biologice ale acizilor grasi polinesaturati.
Acizii grasi saturati nu contin legaturi duble.
Acizii grasi mononesaturati contin o legatura dubla.
Acizii grasi polinesaturati contin mai mult de o legatura dubla.
Moleculele care au prima legatura dubla intre al treilea si al patrulea atom de carbon de la gruparea metil sunt numiti acizi grasi Omega-3 sau n-3. Aceia care au o legatura dubla intre al saselea si al saptelea atom de carbon sunt numiti acizi grasi omega-6 sau n-6.
Grasimile produc energie, fac parte din membrana care inconjoara fiecare celula si sunt precursoarele prostaglandinelor, tromboxinelor si leucotrinelor.
Doi acizi grasi polinesaturati cheie este necesar sa obtinem din hrana noastra: linoleic si alfa-linoleic. Acestia sunt acizi grasi esentiali, pe care corpul ii transforma in acizi grasi polinesaturati.
Consumul a 200-300g de ulei de peste saptamanal sau 4-8g de ulei de peste zilnic asigura indeplinirea cerintelor legate de regim. Dar pot exista pacienti care sa aiba nevoie de o doza mai mare de ulei de peste.
Nou-nascutii, copiii nascuti prematur si femeile insarcinate au nevoie de LC-PUFAs (Low Cholesterol - Poli-unsatureted fattyacids) pentru a asigura dezvoltarea normala a creierului si a altor tesuturi.
Cei care au probleme cardiace sau circulatorii, sau ale caror rude au astfel de probleme, pot, de asemenea, sa consume o cantitate mai mare de acizi grasi polinesaturati Omega-3.
Adeseori, cresterea cantitatii de acizi grasi polinesaturati Omega-3 in cazul celor care sufera de artrita reumatoida reduce durerea si rigiditatea.
Acizii grasi polinesaturati Omega-3 pot reduce dermatita seboreea infantila si "dermatita nou-nascutilor", de contact, pot proteja fumatorii impotriva bolii pulmonare obstructive cronice si reduce posibilitatea recidivei in cazul bolii Chron.
Roluri ale acizilor grasi polinesaturati Omega-3 care inca nu au fost confirmate complet includ efecte benefice in tratarea sindromului pre-menstrual, diabetului, in scleroza multipla, migrene, depresie si cancer.
DE CE ESTE OMEGA 3 BUN PENTRU SANATATE
Acizii grasi Omega-3 nu sunt o noua descoperire, ci sunt o componenta naturala in unele alimente. Noi sunt, insa, cercetarile legate de Omega-3 referitoare la mentinerea sanatatii si la prevenirea si tratarea bolilor.
Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali, intrucat organismul uman nu este capabil sa ii sintetizeze singur. Mai mult de 3000 de studii au fost deja realizate si un numar mare de proiecte de cercetare sunt in desfasurare. Toate acestea confirma efectele benefice ale EPA/DHA, care actioneaza in cadrul sistemului vascular si, in plus, scad numarul trigliceridelor din sange, reduc presiunea acestuia, precum si reactiile inflamatorii. Cantitatea de acizi grasi Omega-3 din lipidele marine variaza in functie de specia de peste. Multe uleiuri de peste si uleiuri din ficat de peste, precum Uleiul din ficat de cod contin vitamine, ca vitamina A si vitamina D.
Omega 3 Lysi este produsa in laboratoarele Saga Sanatate
iata si alte linkuri unde puteti citi informatii despre Omega 3:
Omega 3 in prevenirea cancerului
Reducerea tumorilor canceroase cu Omega 3
O lista intreaga de maladii ce se previn si se trateaza cu Omega 3