Home >> Saga Sanatate Produse farmaceutice > Suplimente Nutritive >> OMEGA-3 Lysi - creier, inima si articulatii - 80capsule-Saga Sanatate

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

OMEGA-3 Lysi - creier, inima si articulatii - 80capsule-Saga Sanatate

rol important in evitarea bolilor de inima si a aritmiilor, scaderea moderata a hipertensiunii si a colesterolului, lipsa stoc
39,61 RON

 

Descriere produs:

Stoc indisponibil

Omega-3 Lysi - Ulei Pur de Peste este un produs exceptional, obtinut din materie prima de cea mai buna calitate, cu tehnologii de ultima ora.

 

Omega-3 Lysi este bogat in acizi grasi polinesaturati, DHA, acidul docosahexaenoic si EPA, acidul eicosapentaenoic, care s-au dovedit a juca un rol important in evitarea bolilor de inima si a aritmiilor, scaderea moderata a hipertensiunii si a colesterolului, mentinerea sanatatii articulatiilor si reducerea simptomelor de amorteala de dimineata si durere a incheieturilor, precum si pentru starea de bine a creierului.

 

S-au facut multe studii privind influenta acizilor grasi Omega-3, si in special a EPA si DHA, iar rezultatele obtinute au fost publicate in reviste de stiinta din toata lumea. intreaga mass media a fost informata asupra efectelor pozitive ale acestora.

 

Cercetarile efectuate de specialisti au stabilit ca organismul uman are o mare nevoie de acizi grasi Omega-3, care se gasesc in procent foarte mare in uleiul de peste. Omega-3 nu poate fi produs de organismul uman, de aceea trebuie suplimentat prin dieta sau prin suplimente alimentare de foarte buna calitate.

 

Acizii grasi nesaturati de tip Omega 3 au o actiune benefica atat in bolile cardiovasculare, prin scaderea trigliceridelor si mentinerea colesterolului in limite normale, constituind un mod eficient de combatere a ingrosarii sangelui si s-a dovedit ca are si efecte antiinflamatoare.

 

DHA este important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos, imbunatateste functiile creierului, creste atentia si vitalitatea, reduce riscul depresiilor.

 

Unele studii facute asupra Omega 3 Lysi au aratat ca nivelele crescute ale DHA au un impact pozitiv asupra functionarii creierului la persoanele in varsta.

Omega-3 Lysi are un impact deosebit de pozitiv pentru dezvoltarea functiei cognitive la copii, inca din perioada prenatala, ultimul trimestru de sarcina, precum si pentru dezvoltarea unei dentitii sanatoase, ca sa amintim numai cateva din efecte.

 

Compozitie Omega 3 Lysi: Ulei de cod rafinat la rece, aroma de lamaie, Vitamina E

 

Compozitie tipica grasimi per 2 capsule/ 1g:
Energie 42 kJ
Proteine 0,3 g
Carbohidrati 0,1 g
Grasimi 1,0g
Acizi grasi saturati 0,27 g
Acizi grasi mononesaturati 0,25 g
Acizi polinesaturati 0,48 g
Acizi grasi Omega-3: 0,3 g
EPA 145mg (18 %)
DHA 95 mg (12 %)
Vitamina E 9,4 mg
 

 

Ingrediente Omega 3 Lysi : Ulei de peste Omega-3, gelatina, glicerina, vitamina E.

 

Continut Omega 3 Lysi : Flacon cu 120 capsule

 

Fiecare capsula contine 500 mg Ulei pur de Peste


Doza recomandata Omega 3 Lysi : pentru adulti si copii de peste 11 ani: 2-3 capsule pe zi sau la recomandarea medicului.

 

Femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care urmeaza o medicatie pentru subtierea sangelui ar trebui sa-si consulte medicul inainte de a folosi produsul.

 

OMEGA-3

 

 

Acizii grasi de tip Omega-3 Lysi "polyunsaturated fatty acids(PUFAs)" pot ajuta la prevenirea si la tratarea unei game largi de boli, in conformitate cu cele demonstrate de studiile prezentate in timpul Conferintei Internationale pe tema Acizilor Grasi Polinesaturati din Nutritie si a Prevenirii Bolilor, care a avut loc in Barcelona. Unii dintre experti au prezis ca rolul in nutritie al acizilor grasi esentiali, in general- si al Omega-3PUFAs, in particular - va creste in viitor.

 

"Consideratia ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in dezvoltarea si in psihologia umana, precum si in tratarea si prevenirea a diverse afectiuni, este un fenomen recent", a spus William Connor, Professor of Medicine, School of Medicine, Oregon Health Sciences University,Portland. "Documentele prezentate in timpul acestei conferinte arata diversitatea rolurilor pe care acizii grasi Omega-3 le joaca in dezvoltarea si in afectiunile umane".

 

Dr. Connor le-a amintit delegatilor faptul ca acizii grasi Omega-3 sunt componente semnificative ale membranelor nervilor, retinei si creierului, ceea ce face ca asigurarea unui consum adecvat de Omega-3 si a altor acizi grasi esentiali - care nu pot fi sintetizati de corp - sa fie importanta. Se recomanda aproximativ o lingurita (5-10ml) de acizi grasi esentiali pe zi.

 

"Semnele unei cantitati insuficiente de Omega-3 in cazul nou-nascutilor nu sunt usor de observat", a remarcat Dr. Connor. "De exemplu, aceasta deficienta este cauza unei vederi slabe, a anormalitatilor privind functiile nervilor retinei si a schimbarilor de comportament precum"polydypsia" (sete excesiva), hiperactivitate si, poate, abilitate cognitiva mai redusa. Unele dintre aceste modificari au fost cercetate in cazul primatelor".

 

Fetusii primesc acizi grasi Omega-3 din alimentatia mamei, iar nou-nascutii o primesc in urma alaptarii.

"Astfel, este esential ca femeile gravide si cele care alapteaza sa consume o cantitate adecvata de Omega-3 , a adaugat Dr. Connor."De exemplu, sinteza acidului docosahexanoic din acid alfalinoleic este inceata la nou-nascuti. Intrucat acidul docosahexanoic este esential functiei neurale, membranelor si cresterii, ar trebui sa fie inclus in laptele pe care il consuma nou-nascutii".

 

Dr. Connor a adaugat faptul ca alte roluri preventive ale acizilor grasi Omega-3 au fost observate in ultimii 20 de ani. "Lista afectiunilor in tratarea carora acizii grasi Omega-3 din peste si din ulei depeste pot juca un rol important este atat de mare, incat scepticismul se diminueaza continuu", a declarat.

 

"Cu tot scepticismul, datele sunt destul de convingatoare. Acizii grasi Omega-3 par sa modereze anumite simptome asociate cu artrita reumatoida, cu afectiunile intestinale inflamatorii si cu bolicardiovasculae care variaza de la hipertensiune la arteroscleroza, hiperlipidemie si aritmii cardiace. Si lista se imbogateste in fiecare an. Fara indoiala, inca exista descoperiri interesante de facut in acest domeniu."

 

Informatii de presa de la Conferinta Internationala petema Acizilor Grasi polinesaturati din Nutritie si a Prevenirii Bolilor

 

 

OMEGA-3 SI COPIII

 

DHA este esentiala pentru dezvoltarea normala a ochilor si a creierului.

 

O cantitate inadecvata de DHA (in unele cazuri si ARA) in timpul dezvoltarii sistemului nervos central poate conduce la efecte pe termen lung asupra functiilor vizuala si cognitiva. Unii cercetatori cred, de asemenea, ca deficienta DHA in timpul acestei perioade rapide de dezvoltare cauzeaza daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos. Intrucat fetusii si nou-nascutii au sisteme de enzime inadecvate pentru a prelucra acidul alfa-linolenic in DHA, ei se bazeaza pe DHA-ul deja format din laptele mamei(sau, alternativ, pe lapte care contine suplimente de DHA).

 

Copiii nascuti prematur

 

O crestere a cantitatii intrauterine de DHA (si de ARA) este vitala pentru cresterea si dezvoltarea noului-nascut. Adesea, copiii nascuti inainte de termen si cei cu o dezvoltare intrauterina incetinita au lanastere o cantitate redusa de astfel de acizi grasi. S-a demonstrat cadeficienta de DHA conduce la disfunctionalitati vizuale si la o dezvoltare mentala si psihomotoare intarziata; se crede ca un nivel scazut de ARA in sange reflecta o usoara incetinire a cresterii. S-a dovedit ca DHA este esential in dezvoltarea copilului nascut prematur (1350) si chiar ca un consum pe termen scurt de suplimente DHA influenteaza acuitatea vizuala, la varsta de 12 luni. S-a sugerat ca suplimentarea cu DHA (0,2% DHA) mareste viteza procesarii vizuale in cazul copiilor nascuti inainte de termen. Se recomanda  fortificarea cu DHA si ARA a laptelui cu care sunt hraniti copiii nascuti prematur astfel: 60-100mg ARA/kg (greutatea copilului)/zi si 35-75 mg DHA/kg/zi(1994).

 

Copiii nascuti la termen

 

Copiii nascuti la termen, sanatosi, care sunt alaptati (lapte ce contine in medie 0.2% DHA din totalul de acizi grasi) au functii vizuale mai bune si nivelul de DHA din sange mai ridicat decat cei hraniti cu lapte care nu contine DHA. S-a observat o conexiune favorabila intre eritrocite, DHA si acuitatea vizuala. Cantitatea mai mare de DHA din creierul copiilor alaptati poate explica, de asemenea, de ce acestia se dezvolta din punct de vedere neuronal mai bine decat cei hraniti cu lapte care nu contine DHA. Laptele imbogatit cu ARA (0.44%) si DHA (0.3%) a dat rezultate asemanatoare in ceea ce priveste dezvoltarea cu cele observate la copii care au fost hraniti la san timp de 4 luni. Copiii care au fost supusi unor diete bogate in DHA s-au dezvoltat mai bine decat cei care au fost hraniti cu lapte ce nu continea PUFA. (1995).

 

Laptele care contine acid alfa-linolenic nu pare samentina un nivel de DHA in sangele nou-nascutilor comparabil cu cel inregistratin sangele celor hraniti cu lapte de la san. Atunci cand alaptarea nu esteposibila, s-a sugerat ca un minim de 30 mg de DHA (aprox. 0.2/100g acizi grasi)ar trebui adaugate in lapte pentru a preveni deficientele corticale de DHA(1993).

 

Directiva UE legata de continutul laptelui pentru nou-nascuti specifica faptul ca o eventuala adaugare de PUFA nu ar trebui sa depaseasca 1% din totalul de acizi, si ca nivelul de EPA ar trebui sa fie mai scazut decat cel de DHA.

 

OMEGA-3 SI TULBURARILE CARDIOVASCULARE

 

Numeroase studii au aratat ca un consum sporit pe termen lung de uleiuri marine, bogate in EPA si DHA, reduce numarul de decese cauzate de tulburari cardiovasculare, in cazul barbatiilor de varsta mijlocie. Nu se stie, insa, care dintre acizii grasi EPA, DHA sau combinatia dintre cele doua determina diferitele efecte benefice. In orice caz, este cunoscut faptul ca exista limite in ceea ce priveste transformarea EPA in DHA, in timp ce conversia DHA in EPA este posibila.

 

Este general acceptat faptul ca acizii grasi Omega-3 modereaza hiperlipidemia, indeosebi hipertriglicemia, intr-o maniera care depinde de doza. Acizii grasi Omega-3 reduc nivelul trigliceridelor din sange, prin sinteza si secretia de particule VLDL (Very Low Density Lipoprotein) din ficat si sporeste lipoza particulelor VLDL din organism. Un numar mare de studii au dovedit un echilibru imbunatatit intre colesterolul LDL (Low density lipid) si cel HDL (high density lipids), in timp ce efectul asupra colesterolului total este marginal.

 

Cantitati scazute de acizi grasi Omega-3 (50-350 mg) influenteaza gruparea trombocitelor, in timp ce efecte semnificative asupra lipidelor din sange si asupra presiunii sangelui pot fi dobandite daca se consuma cantitati mai mari (2g/zi) (1995).

 

Date recente (de la un grup de studiu paralel) arata ca 3g de DHA pur (95% DHA, etil ester) produc o scadere a nivelului trigliceridelor din plasma cu 30-40% mai mare decat o cantitate corespunzatoare de EPA (90% EPA, etil ester). Se pare ca DHA conduce la cresterea colesterolului HDL, in timp ce EPA descreste usor atat colesterolul total, cat si APO-1, in cazul unui individ normal (1995). Acest studiu sugereaza faptul ca DHA poate avea un efect mai pregnant decat EPA in ceea ce priveste lipidele din sange. Alte studii au aratat ca uleiurile bogate in DHA (4g/zi, 42% DHA) sunt mai putin active asupra nivelului trigliceridelor "fasting" si al celor"postpprandial", decat uleiurile bogate in EPA si decat regimul cu peste(1995).

 

S-a observat o corelatie intre suplimentarea cu EPA si DHA (85% etil ester) si imbunatatiri ale presiuniii sangelui si ale ritmului batailor inimii in cazul celor care sufera de hipertensiune usoara. Studii mai recente au aratat ca DHA si nu ETA a scazut ritmul batailor inimii la un individ normal (1995).

 

Chiar si suplimentarea de scurta durata cu cantitati mari (19g/zi) dintr-o combinatie de EPA cu DHA (ca etil esteri) are efecte de lunga durata asupra gruparii trombocitelor din corpul uman, asa cum s-a sugerat prin inhibarea receptorilor TXA2/PGH2 de catre mecanismele sensibile la EPA si DHA.

 

Desi studiile privind aritmiile cardiace nu ofera vreo dovada clara asupra eficacitatii acizilor grasi Omega-3, dupa suplimentarea cu acizi grasi Omega-3 s-a observat o tendinta de scadere a numarului de"extrasistole ventriculare", in cazul pacientilor care sufera de "aritmii ventriculare" (1995). Studii facute pe animale au aratat ca efectele pe care le are DHA in ceea ce priveste inhibarea "aritmiilor ventriculare" pot fi mai semnificative decat cele ale EPA (1995) si au dovedit ca DHA poate creste puterea de contractare cardiaca.


Date recente demonstreaza, de asemenea, ca DHA are un efect inhibator mai pronuntat asupra citokinelor, ceea ce modereaza procesul inflamator si poate inhiba progresul arterosclerozei (1995).

 

Cercetari epidemiologice si clinice au aratat ca acizii grasi Omega-3 intervin in procesul arterosclerotic la fiecare pas si ca, exista efecte ale EPA si DHA la diferite nivele .

 

OMEGA-3 SI SARCINA

 

Prima nevoie de PUFA -"polyunsaturated fatty acids"(atat Omega-6, cat si Omega-3) relationata cu sarcina apare in timpul celor 3 luni de zile de dinaintea nasterii. Aceasta perioada critica in ceea cepriveste diviziunea celulara necesita ARA (acid gras polinesaturat arahidonic) si DHA pentru facilitarea dezvoltarii. S-a sugerat faptul ca in timpul sarcinii suplimentarea cu ulei de peste - sau cresterea cantitatii de peste din alimentatie - previne hipertensiunea indusa de sarcina, prelungeste gestatia, creste greutatea copilului la nastere si reduce posibilitatea unei nasteri premature (1992). Date recente sustin faptul ca in timpul sarcinii cantitatea de DHA care ar trebui consumata este de cel putin 0.1-0.4 g/zi (1995).

a. Dezvoltarea fatului

DHA este important pentru dezvoltarea optima a sistemului nervos. In timpul ultimului trimestru de sarcina, care coincide cu perioada cea mai importanta de dezvoltare neurala si vasculara a fatului, exista o crestere a DHA in ficatul si in creierul acestuia. O alimentare a mamei bogata in DHA va creste concentratia de DHA din sangele copilului nou-nascut. Chiar si o cantitate de 0.7g DHA+EPA/zi intre a 25-a si a 35-a saptamana de sarcina poate avea efecte benefice (1995).

 

Nivelul de DHA din plasma materna este mai mic in cazul unei sarcini multiple decat in cel al unei sarcini simple si, cu cat cantitatea de DHA este mai redusa, cu atat copilul este mai mic (1995). In consecinta, este deosebit de important ca in timpul unei sarcini multiple cantitatea de DHA consumata sa fie mai ridicata.

b. Pre-eclampsia

In timpul sarcinii, numarul de lipide din sange si detrigliceride, dar si nivelul colesterolului sau presiunea sangelui pot creste.Riscul de a suferi de pre-eclampsie si posibilitatea subsecventa a unei nasteri premature se maresc daca aceste cresteri, altfel normale, depasesc anumite nivele. S-a remarcat faptul ca forme severe de hipertensiune indusa de sarcina au fost moderate de acizii grasi Omega-3 (1991).

 

Datorita semnificativelor efecte hipoglicemiant(trigliceride) si hipotensiv ale acizilor grasi Omega-3, acestia, impreuna cu alti factori nutritivi, se pot dovedi utili in prevenirea pre-eclampsiei. Modificarile de presiune a sangelui care apar in cazul mamei depind de cantitatile de ARA/EPA care se gasesc in peretii vaselor de sange. Studii realizate in mai multe centre sunt in curs de desfasurare si confirmare. Intre timp, cresterea cantitatii de acizi grasi Omega-3 in timpul sarcinii este o recomandare prudenta - EPA va actiona in mod benefic asupra inimii si circulatiei mamei, iar DHA va contribui cu siguranta la dezvoltarea creieruluisi a sistemului nervos ale fatului.

 

OMEGA-3 SI ASTMUL

 

Oricine sufera de astm cunoaste greutatile respiratorii si tusea pe care le genereaza un atac. Intrucat aceste simptome neplacute par sa fie cauzate in primul rand de leucotrine, se continua cautarea unui remediu care sa se opuna sintezei acestora. Iata o alta utilitate a uleiului de peste - in urma unui studiu s-a observat faptul ca doze semnificative conduc la formarea a mai putine leucotrine daunatoare asmaticilor. Dar Walter C. Pickett, Ph.D., cercetator biochimist la Lederle Laboratories, New York, care s-a implicat in aceasta cercetare, a subliniat faptul ca nu se stie inca cum schimbarile la nivelul leucotrinelor ajuta la atenuarea simptomelor astmaticilor.

 

Expertii fac presupunerea ca astmul apare rareori in cadrul populatiilor de eschimosi, intrucat in alimentatia lor sunt inclusecantitati mari de acizi grasi Omega-3, inca de la nastere. Este posibil ca uleiurile marine sa aiba impact in stadiile incipiente ale astmului - inainteca astmaticii sa fie sensibilizati la substantele care produc atacuri. Dr. Pickett este de acord cu faptul ca un consum potrivit de peste, incepand din copilarie, poate preveni dezvoltarea ulterioara a astmului.

 

DESCRIEREA EFECTELOR ACIZILOR GRASI OMEGA-3

 

Acizii grasi polinesaturati joaca un rol important in mentinerea sanatatii si in dezvoltarea normala. Acestia sunt formati din lanturi de acizi grasi, care difera ca lungime si ca numar si pozitie a legaturilor duble. Deosebirile acestea determina proprietatile biologice ale acizilor grasi polinesaturati.

 

Acizii grasi saturati nu contin legaturi duble.

 

Acizii grasi mononesaturati contin o legatura dubla.

 

Acizii grasi polinesaturati contin mai mult de o legatura dubla.

 

Moleculele care au prima legatura dubla intre al treilea si al patrulea atom de carbon de la gruparea metil sunt numiti acizi grasi Omega-3 sau n-3. Aceia care au o legatura dubla intre al saselea si al saptelea atom de carbon sunt numiti acizi grasi omega-6 sau n-6.

 

Grasimile produc energie, fac parte din membrana care inconjoara fiecare celula si sunt precursoarele prostaglandinelor, tromboxinelor si leucotrinelor.

 

Doi acizi grasi polinesaturati cheie este necesar sa obtinem din hrana noastra: linoleic si alfa-linoleic. Acestia sunt acizi grasi esentiali, pe care corpul ii transforma in acizi grasi polinesaturati.

 

Consumul a 200-300g de ulei de peste saptamanal sau 4-8g de ulei de peste zilnic asigura indeplinirea cerintelor legate de regim. Dar pot exista pacienti care sa aiba nevoie de o doza mai mare de ulei de peste.

 

Nou-nascutii, copiii nascuti prematur si femeile insarcinate au nevoie de LC-PUFAs (Low Cholesterol - Poli-unsatureted fattyacids) pentru a asigura dezvoltarea normala a creierului si a altor tesuturi.

 

Cei care au probleme cardiace sau circulatorii, sau ale caror rude au astfel de probleme, pot, de asemenea, sa consume o cantitate mai mare de acizi grasi polinesaturati Omega-3.

 

Adeseori, cresterea cantitatii de acizi grasi polinesaturati Omega-3 in cazul celor care sufera de artrita reumatoida reduce durerea si rigiditatea.

 

Acizii grasi polinesaturati Omega-3 pot reduce dermatita seboreea infantila si "dermatita nou-nascutilor", de contact, pot proteja fumatorii impotriva bolii pulmonare obstructive cronice si reduce posibilitatea recidivei in cazul bolii Chron.

 

Roluri ale acizilor grasi polinesaturati Omega-3 care inca nu au fost confirmate complet includ efecte benefice in tratarea sindromului pre-menstrual, diabetului, in scleroza multipla, migrene, depresie si cancer.

 

DE CE ESTE OMEGA 3 BUN PENTRU SANATATE

 

Acizii grasi Omega-3 nu sunt o noua descoperire, ci sunt o componenta naturala in unele alimente. Noi sunt, insa, cercetarile legate de Omega-3 referitoare la mentinerea sanatatii si la prevenirea si tratarea bolilor.

 

Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali, intrucat organismul uman nu este capabil sa ii sintetizeze singur. Mai mult de 3000 de studii au fost deja realizate si un numar mare de proiecte de cercetare sunt in desfasurare. Toate acestea confirma efectele benefice ale EPA/DHA, care actioneaza in cadrul sistemului vascular si, in plus, scad numarul trigliceridelor din sange, reduc presiunea acestuia, precum si reactiile inflamatorii. Cantitatea de acizi grasi Omega-3 din lipidele marine variaza in functie de specia de peste. Multe uleiuri de peste si uleiuri din ficat de peste, precum Uleiul din ficat de cod  contin vitamine, ca vitamina A si vitamina D.

Omega 3 Lysi este produsa in laboratoarele Saga Sanatate

iata si alte linkuri unde puteti citi informatii despre Omega 3:

Omega 3 depresie

Omega 3 in prevenirea cancerului

Omega 3 dupa preinfarct

Omega e in nutritie

Reducerea tumorilor canceroase cu Omega 3

O lista intreaga de maladii ce se previn si se trateaza cu Omega 3


 
 

English:

Omega-3 Lysi - Pure Fish Oil is a great product, made from raw materials of highest quality with latest technologies. Lysi Omega-3 is rich in polyunsaturated fatty acids, DHA, EPA and docosahexaenoic acid, eicosapentaenoic acid which proved to play an important role in preventing heart disease and arrhythmias, decreasing to moderate hypertensiontake cholesterol, maintain healthy joints and reduce morning symptoms of numbness and pain of joints, and for the wellbeing of the brain. There have been many studies done on the influence of omega-3 fatty acids, especially of EPA and DHA, and results were published in science journals worldwide. all media was informedpositive effects of their attachment. Research conducted by specialists have determined that the body has a great need for omega-3 fatty acids, found in high percentage in fish oil. Omega-3 can not be produced by the body, so be supplemented through diet or supplements high quality. Of unsaturated fatty acidsType beneficial Omega 3 to 1 in both cardiovascular disease by lowering triglycerides and cholesterol in normal maintenance, are an effective way of fighting and blood thickening and shown to have anti-inflammatory effects. DHA is important for brain development and nervous system improves brain function, increase focus and vitalityReduces the risk of depression. Some studies done on Omega 3 Lysi have shown that increased levels of DHA have a positive impact on brain function in older people. Lysi omega-3 has a particularly positive for cognitive development in children, since prenatal, late pregnancy, and to develop a dental sanatoass, to name just a few of the effects. Lysi Omega 3 Ingredients: Cold oil refined code, lemon flavor, Vitamin E composition typical fat per 2 capsules / 1g: Energy 42 kJ Protein 0.3 g Carbohydrate 0.1 g Fat 1.0 g0.27 g saturated fatty acids unsaturates polyunsaturated acids 0.25 g 0.48 g omega-3 fatty acids:0.3 g EPA 145mg (18%) 95 mg DHA (12%) Vitamin E 9.4 mgIngredients Lysi Omega 3: Omega-3 fish oil, gelatin, glycerin, vitamin E containing omega 3 Lysi: Bottle of 120 capsules Each capsule contains 500 mg pure Fish Oil Omega 3 Lysi recommended dose: adults and children over 11 years: 2-3 capsules per day or the doctor. FEmei pregnant, nursing, and those who follow a blood thinning medication should consult their doctor before using the product. www.clo3.com omega-3 fatty acids omega-3 type Lysi "polyunsaturated fatty acids (PUFAS ) "can help prevent and treat a wide range of diseases, according to the proven ds studies presented during the International Conference on polyunsaturated fatty acids in nutrition and disease prevention, held in Barcelona. Some experts have predicted that the role of essential fatty acids in nutrition in general, and omega-3PUFAs, in particular - will grow in the future. "Account that omega-3 fatty acids play an important role in developingevil in human psychology, as well as treatment and prevention of various diseases, is a recent phenomenon, "says William Connor, Professor of Medicine, School of Medicine, Oregon Health Sciences University in Portland." papers presented during this conference show diversity of roles that omega-3 fatty acids play in development and human disease. & nbSP, Dr. Connor reminded delegates that omega-3 fatty acids are important components of nerve membranes, retina and brain, making the provision of adequate consumption of omega-3 and other essential fatty acids - which can not be synthesized by the body - to be important. We recommend about a teaspoon (5-10ml) essential fatty acids per day. "Signsan insufficient amount of omega-3 when infants are not easily observed, "noted Dr. Connor." For example, this deficiency is due to the poor, the abnormalities of retinal nerve function and behavioral changes such as polydypsia (excessive thirst), hyperactivity and possibly lower cognitive ability. Some of these modificari were investigated in the case of primates. fetuses receive omega-3 fatty acids in maternal diet and newborns receive after breastfeeding. "It is essential that pregnant and nursing women consume an adequate amount of omega- 3, Dr. Connor said. "For example, the synthesis of docosahexaenoic acid alfalinoleic acid is slow in new nosebox. Because docosahexaenoic acid is essential for neural function, membrane and growth, should be included in the milk that we eat babies. "Dr. Connor said that other preventive role of omega-3 fatty acids were observed in the last 20 of years. "list for treating diseases which Omega-3 fish oil and depeste can jua role is so large that continually diminishes skepticism, "said." With all the skepticism, the data are quite convincing. Omega-3 fatty acids appear to moderate some symptoms associated with rheumatoid arthritis with inflammatory bowel disease and bolicardiovasculae ranging from hypertension to atherosclerosis, hyperlipidemia and arrhythmiaand heart. And the list is enriched every year. Undoubtedly, there are still interesting discoveries made in this area. "Releases Information on International Conference petema polyunsaturated fatty acids in nutrition and disease prevention www.omega-research.com and Children Omega-3 DHA is essential for normal development eyes and needlereierului. An inadequate amount of DHA (in some cases and ARA) during CNS development can lead to long-term effects on visual and cognitive functions. Some researchers also believe that DHA deficiencies during this rapid period of development cause irreversible damage to the brain and nervous system. Since fetuses and newbornsutii enzyme systems were inadequate to process alpha-linolenic acid to DHA, they rely on your already formed DHA in breast milk (or, alternately add the milk that contains DHA). Babies born prematurely an increasing amount of intrauterine DHA (and ARA) is vital for growth and development of new-born. Often, children born before term and cthem with intrauterine growth have slowed lanastere such a small amount of fatty acids. DHA has been shown cadeficienta malfunction visual and mental development and psychomotor delay, it is believed that low levels of ARA in the blood reflects a slight slowdown. It turned out that DHA is essential in developing premie (1350) and chiar as a short-term consumption DHA supplementation influences visual acuity at the age of 12 months. Suggested that supplementation with DHA (0.2% DHA) increases the speed of visual processing in preterm children. It is recommended fortification of milk with DHA and ARA which are fed as infants born prematurely: 60-100mg ARA / kg (child weight) / day and 35-75 mg DHA / kg / day (1994). Babies born at term children born at full term, healthy, who are breastfed (average milk containing 0.2% DHA of total fatty acids) have better visual function and blood levels of DHA higher than those fed with milk containing no DHA. There was a favorable connection between erythrocytes, DHA and visual acuity. Higher amount of DHA inbreastfed children brain may also explain why it develops in terms of neural better than those fed with milk containing no DHA. Milk enriched with ARA (0.44%) and DHA (0.3%) gave similar results regarding the development of those seen in children who were breast fed for four months. Children who were subjected to diets rich in DHADeveloped better than those who were fed milk containing not PUFA. (1995). Milk containing alpha-linolenic acid does not seem samentina DHA levels in the blood of newborn blood inregistratin comparable to those fed with breast milk. When breastfeeding is not possible, it was suggested that a minimum of 30 mg of DHA (approx 0.2/100g fatty acids) should be addedI in milk to prevent cortical deficiencies of DHA (1993). EU Directive related to the milk for infants specify that any addition of PUFA should not exceed 1% of total acids, and that the EPA should should be lower than that of DHA. omega-3 and cardiovascular disorders Numerous studies have shown that a consumerI increased long-term marine oils rich in EPA and DHA, reduce the number of deaths from cardiovascular disorders, when middle-aged men. It is not known, however, that the fatty acids EPA, DHA or a combination of two different beneficial result. In any case, it is known that there are limits in terms of transformation EPA DHA, whileEPA DHA conversion is possible. It is generally accepted that omega-3 fatty acids moderate hyperlipidemia, especially hipertriglicemia in a dose-dependent manner. Omega-3 fatty acids reduce blood triglyceride levels, the particle synthesis and secretion of VLDL (Very Low Density lipoprotein) of the liver and increases lipoza VLDL particles from the body. A large numberstudies have shown an improved balance between LDL (Low density lipids) and the HDL (high density lipids), while the effect on total cholesterol is marginal. low amounts of omega-3 fatty acids (50-350 mg) group influence platelets, while significant effects on blood lipids and on blood pressure may be acquired if it containsamount larger quantities (2g/zi) (1995). Recent data (from a parallel group study) show that pure DHA 3g (95% DHA, ethyl ester) produce a decrease in plasma triglyceride levels 30-40 % higher than the corresponding amount of EPA (90% EPA ethyl ester). It seems that DHA leads to increased HDL cholesterol, while slightly decrease both total cholesterol EPA, and APA-1, for a normal individual (1995). This study suggests that DHA may have a more urgent than EPA in terms of blood lipids. Other studies have shown that oils rich in DHA (4g/zi, 42% DHA) are less active on triglycerides level "Fasting" and the "postpprandial" than oils rich in EPA and only regime over (1995). There was a correlation between EPA and DHA supplementation (85% ethyl ester) and improvements presiuniii of blood and heart rate in those who suffer from mild hypertension. More recent studies have shown that DHA and Eta not decreased heart rate in a normal individual (1995). Even short-term supplementation with large amounts (19g/zi) dinten combination of EPA with DHA (as ethyl esters) long-term effects on the group of platelets in the body, as suggested by TXA2/PGH2 receptor inhibition by EPA and DHA-sensitive mechanisms. Although cardiac arrhythmia studies do not provide any clear evidence on the effectiveness of omega-3 fatty acids after supplementation with omega-3 fatty acids was observeda downward trend in the number of ventricular extrasystoles, in patients suffering from "ventricular arrhythmias" (1995). Studies on animals have shown that DHA has effects in terms of inhibition "ventricular arrhythmias" may be more significant than those of EPA (1995) and has shown that DHA can increase the strength of cardiac contraction. Recent data also demonstrates that DHA has more pronounced inhibitory effect on cytokines, which moderates the inflammatory process and may inhibit the progress of atherosclerosis (1995). Epidemiologic and clinical surveys have shown that omega-3 fatty acids interfere with the process arterosclerotic each step and that there are effects of EPA and DHA at various levels. OMEGA3 AND PREGNANCY first need PUFA - polyunsaturated fatty acids (both omega-6 and omega-3) likened the task occurs during the 3 months prior to conception. This critical period for cell commitment and division requires ARA (arachidonic polyunsaturated fatty acid) and DHA to facilitate growth. It has been suggested that during pregnancy supplementArea fish oil - or increasing the amount of fish in the diet - induced hypertension prevents prolongs gestation, increases birth weight and reduce the likelihood of premature birth (1992). Recent data support that during pregnancy the amount of DHA should be consumed is at least 0.1-0.4 g / day (1995). A. DHA is fetal developmentimportant for optimal nervous system development. During the last trimester of pregnancy, which coincides with the most important neural and vascular development of the fetus, there is an increase of DHA in the liver and his brain. A maternal diet high in DHA to DHA concentration in the blood of the newborn infant. Even a quantity of 0.7g EPA + DHA / day during the 25 -the 35th week of pregnancy can have beneficial effects (1995). The level of DHA in maternal plasma are lower for a multiple pregnancy than in a simple task, as the amount of DHA is low, with child is less so (1995). Therefore, it is particularly important during a multiple pregnancy the amount of DHA consumed will be higher.b. Pre-eclampsia During pregnancy, the number of blood lipids and detrigliceride, but cholesterol levels or blood pressure may creste.Riscul to suffer pre-eclampsia and premature birth can be a subsequent increase if these increases, otherwise normal above certain levels. It was noted that severe forms of pregnancy-induced hypertension were moderateget omega-3 fatty acids (1991). their very strong hypoglycaemic effect (triglycerides) and hypotensive omega-3 fatty acids, they, along with other nutrients, may prove useful in preventing pre-eclampsia. Blood pressure changes that occur in the mother depend on the amount of ARA / EPA are found in blood vessel walls. Studies conducted inmore centers are in progress and confirmation. Meanwhile, increased intake of omega-3 fatty acids during pregnancy is a prudent recommendation - EPA will act to benefit the mother's heart and circulation, and DHA will definitely contribute to the development of fetal brain and nervous system. Omega-3 and Anyone suffering from asthma ASTM know wbreathing and coughing government office that an attack. Since these aversive symptoms appear to be caused largely by leukotrienes, the search for remedies that will antagonize leukotriene synthesis. Another potential use of oil over - after a study found that significant doses lead to the formation of less aggravating leukotrienes in asthmatics. But Walter C. Pickett, Ph.D., research biochemist at Lederle Laboratories, New York, who was involved in this research, insisted that not yet known whether the change in leukotrienes help alleviate asthma symptoms. expert speculates that asthma is rarely the Eskimo population, since their diets are high inclusecantitati fatty acidsand omega-3, since birth. It is possible that marine oils have an impact in the early stages of asthma - before asthmatics are sensitized to substances that bring on attacks. Dr. Pickett agrees that eating right over, starting from childhood, can prevent subsequent development of asthma. DESCRIPTION OF EFFECTS Omega-3 Fatty Acizii PUFAs play an important role in maintaining health and normal development. They are composed of chains of fatty acids, which differ in length and number and position of double bonds. These differences determine the biological properties of polyunsaturated fatty acids. Saturated fatty acids contain no double bonds. Unsaturates c fatty acidsontin a double bond. PUFAs containing more than one double bond. molecules that have the first double bond between the third and fourth carbon atom from the methyl group are called omega-3 fatty acids or n-3. Those with a double bond between the sixth and seventh carbon atom are called omega-6 fatty acids or n-6. Fatsenergy part of the membrane surrounding each cell and are precursors of prostaglandins, thromboxanes and leukotrienes. Two key PUFAs need to obtain from our diets linoleic and alpha-linolenic acid. These are essential fatty acids that the body converts into PUFAs. Eating 200 to 300g of oil over sevenManal or 4-8g of fish oil daily fulfills the dietary requirements. But some patients who need a higher dose of fish oil. Newborn babies, premature babies and pregnant women need PUFAS LC (Low Cholesterol - Poly-unsatureted fattyacids) to ensure normal brain development and other tissues. Those whoheart or circulatory problems, or whose relatives have such problems, can also consume a greater amount of omega-3 PUFAs. Often, increased intake of omega-3 PUFAs in those who suffer from rheumatoid arthritis reduces pain and stiffness. omega-3 PUFAs can reduce seborrheic dermatitisInfant and "newborn dermatitis, contact, protect smokers from chronic obstructive pulmonary disease and reduce the likelihood of relapse in Crohn's disease. Roles of Omega-3 polyunsaturated fatty acids which have not yet been fully confirmed beneficial effects in treating the syndrome include Pre-menstrual, diabetes, multiple sclerosis, migraine, depressionand cancer. WHY IS GOOD FOR HEALTH OMEGA 3 Omega-3 fatty acids are not a new discovery, but are a natural component in some foods. We are, however, research has linked omega-3 on maintaining health and preventing and treating disease. Omega-3 fatty acids are essential because the body is unable to synthesize them alone. Mof over 3,000 studies have been conducted and a large number of research projects are underway. All this confirms the beneficial effects of EPA / DHA, which acts on the vascular system and, moreover, reduce the number of blood triglycerides, reduced its pressure, and inflammatory reactions. The amount of omega-3 fatty acids in marine lipids varies dependingspecies of fish. Many fish oils and fish liver oils such as cod liver oil contains vitamins, like vitamin A and vitamin D. Omega-3 is produced in laboratories Lysi Saga Health Here are some links where you can read information on Omega 3: Omega 3 depression in cancer Omega 3 Omega 3's Omega preinfarct nutrition after tumor reduction asnceroase with Omega 3 A complete list of diseases that prevents and treats with omega 3
 

 

Produse din aceeasi categorie