Home >> Hypericum Impex > Unguente >> Unguent spanz

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Unguent spanz

Unguent spanz - artrita, reumatism, inflamatii articulare, analgezic, nevralgie, sciatica - 90 ml
11,00 RON

 

Descriere produs:

Unguent spanz - artrita, reumatism, inflamatii articulare
Descriere unguent spanz
Are rol antiinflamator, analgezic, antireumatic.
Mai multe informatii
Ambalare   
unguent spanz -  Cutie Plastic 90 ml
Compozitie  unguent spanz   
    extract hidroglicerinic din spanz
    baza de crema (vaselina cosmetica)
Efecte unguent spanz   
    inflamatii articulare
    reumatism
    artrita
    artroze
    nevralgie
    sciatica
Administrare unguent spanz   
Se aplica local in strat subtire si se maseaza pana la absorbtia completa de 2-3 ori pe zi.

Spanzul este o planta erbacee din familia Ranunculaceae, este o specie care creste in Romania la marginea padurilor si in tufisurile din regiunile de deal la peste 500 m altitudine si la munte. Spanzul este o planta ce are  un rizom lung in pamant, cu un sistem de radacini bine dezvoltat, iar deasupra pamantului are o tulpina de 35-50 cm, dreapta, bifurcata, cu foite membranoase la baza. Frunzele sunt alterne, cu codite lungi, palmat sectate, cu 5-7 lobi. Florile sunt mari, formate din 5 elemente, de culoare verde-purpurie spre margine, sunt de regula solitare. Petalele sunt mult reduse si transformate in cornete nectarifere. Infloreste primavara devreme, incepind din februarie-martie. In fitoterapie sunt folositi rizomii si radacinile, din a caror extrase se prepara diferite produse pentru uz extern.
Spanzul contine urmatoarele substante: glicozizi - heleborina, helebrina; saponozide, rezine, lactona, protoanemonina, substante minerale, etc. Cercetarile recente arata ca extractul din spanz are efecte asupra tumorilor, inhiband dezvoltarea lor, dar exista inca multe controverse.
Fitoterapeuţii, botaniştii şi iubitorii naturii care colindă la începutul primăverii lizierele pădurilor de conifere şi fagi din zonele deluroase şi montane din România, dau adesea peste o plantă înflorită care nu spune nimic marii majorităţi a oamenilor. Este vorba de aşa numitul spânz (Helleborus sp) o plantă despre care se vorbeşte tot mai mult în ultimul timp, şi pe care specialiştii o văd în viitorul apropiat un adevărat leac minune contra cancerului.

Extrem de apreciat, controversat, dar fără doar şi poate insuficient studiat, spânzul este o plantă care are potenţialul de a salva milioane de vieţi!


 

 

Produse din aceeasi categorie