Home >> Manastirea Nera > Tincturi >> Tinctură Nera Plant Femina-complex, 200ml Nera Plant

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Tinctură Nera Plant Femina-complex, 200ml Nera Plant

Tulburări ale ciclului menstrual,Chisturi ovariene,Hemoragii uterine (menoragii, hipermenoree, fibrom uterin),Simptome caracteristice menopauzei (bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate) T
40,15 RON

 

Descriere produs:

Tinctură Nera Plant Femina-complex, 200ml Nera Plant


Complex natural cu concentrație mare de principii active.
Cum acționează?

    Menține/restabilește normalitatea intervalului intermenstrual și a fluxului menstrual, precum și confortul fizic și psihic la menopauză.
    Suport pentru sănătatea uterului (chist, fibrom uterin).

Pentru ce se recomandă?


    Tulburări ale ciclului menstrual
    Chisturi ovariene
    Hemoragii uterine (menoragii, hipermenoree, fibrom uterin)
    Simptome caracteristice menopauzei (bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate)
    Trichomonază vaginală (extern)

Coada-șoricelului (Achillea millefolium), Crețișoară (Alchemilla vulgaris), fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare), rădăcină de Iarbă-mare (Inula helenium), Lavandă (Lavandula angustifolia), Lucernă (Medicago sativa), Salvie (Salvia officinalis), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), mlădițe de Zmeur ­(Rubus idaeus) – 10%; alcool etilic max. 40% v/v.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Crețișoara a fost numită floarea femeilor pentru că proprietățile sale curative le vizează direct pe acestea. Însă și bărbații se pot vindeca de diferite afecțiuni cu ajutorul Alchemilla vulgaris, denumirea în latină a plantei. Extractul hidroetanolic de Crețișoară este folosit pentru a calma crampele menstruale, simptomele menopauzei, dar are și proprietatea de a regla ciclul menstrual. De asemenea, planta este bună și în caz de fibrom sau endometrioză, boala ce afectează multe femei aflate în perioada fertilă.

Iarba-mare este, de asemenea, o plantă recomandată femeilor, pentru că tratează cu succes afecțiuni ale uterului li simptomele neplăcute cauzate de menopauză. Mai mult, atenuează bolile de cap și reglează problemele de circulație care apar în urma dereglărilor hormonale cauzate de menopauză.

Lucerna este un superaliment datorită ariei largi de substanţe nutritive pe care le conţine. Între acestea se numără opt enzime digestive, fitoestrogeni (hormoni de natură vegetală), bioflavonoide (antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare, compuşi ai oxigenului care întăresc venele, arterele şi pe cele capilare), săponine (întăritoare ce conţin săruri minerale), flavone (ajută capilarele fragile), glicozide (compuşi antitumorali), alcaloizi (compuşi din plante cu efect antiinflamator şi antiinfecţios şi care ajută la formarea proteinelor), aminoacizi, acizi organici, minerale şi anumite oligominerale (cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, fierul şi potasiul), clorofila, acid folic, niscina şi vitaminele A, B — în special Bl 2 — C, D, E şi K! Poate fi folosită pentru scăderea inflamației plămânilor, fiind benefică pentru cei suferinzi de astm, pneumonie şi bronşită. Conţine de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul pe care îl conţine este uşor absorbit şi asimilat de către organism.

În mod normal este folosită pentru detoxifierea şi întărirea ficatului, fortificarea şi purifica­rea sângelui, ajută la digestie şi este folosită şi ca tonic general şi întăritor al sistemului imunitar. Poate fi folosită cu succes și în tratarea os­teoporozei.

Mlădițele de Zmeur
sunt un adevărat elixir contra afecțiunilor din zona genitala la femei, inclusiv a cancerului ovarian. Acest remediu regularizează menstrele, elimină simptomele neplăcute dinaintea și în timpul ciclului menstrual, previne unele afecțiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale.

Coada-șoricelului este folosită în tratarea numeroaselor boli. Cele mai eficiente rezultate le are însa în cadrul afecțiunilor ginecologice. Acestea pot fi îndepărtate sau ameliorate cu ceaiuri, tincturi sau băi de coada-șoricelului. Planta are proprietăți antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice care limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, diminuează secrețiile și favorizează cicatrizarea. Acțiunea farmaceutica se datorează în primul rând prezenței uleiului volatil și a proazulenelor.

Traista-ciobanului este benefică în tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin, însoțite de metroragii. În medicina noastră tradiţională există numeroase recomandări pentru tratarea anginei pectorale, în insuficienţi cardiacă, ateroscleroză, hipertensiune, dismenoree, metroragii, diaree, boli de rinichi, precum şi ca hemostatic, antitumoral, analgezic. Aceste recomandări se găsesc de altfel şi în medicina tradiţională a altor popoare. Comisia Europeană a aprobat utilizarea preparatelor din Traista ciobanului în tratamentul simptomatic al menoragiilor uşoare şi în metroragii. De asemenea s-au aprobat şi aplicaţiile locale în răni uşoare şi epistaxis.

Salvia, datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. În medicina noastră tradiţională se foloseşte cu bune rezultate ca adjuvant în balonări gastro-intestinale, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic, dischinezie biliară, precum şi în disfuncţii ovariene. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal, nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală.

Seminţele de Fenicul au efect antiseptic, antispastic, carminativ, stomahic, in flatulenta, calmant gastric, laxativ, diuretic galactogen (stimulează secreția lactată la mamele care alăptează), tonic, vermifug, antiparazitar, sedativ nervos, având efect calmant, conferă o stare de mulțumire, eficient în stări de nervozitate, iritabilitate, efect afrodisiac, antiemetic (antivomitiv). Preparatele pe bază de fenicul sunt recomandate în caz de: sindroame dispeptice, atonie digestiva, balonare, digestie lenta, constipație, colici abdominale la bebeluși, colită, enterocolită, insuficientă dezvoltare a sânilor și alte caractere feminine, tulburări de ciclu menstrual, tulburări de menopauză, stimularea secreției lactate la mamele care alăptează și/sau care prezintă agalactie, insomnie.

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, anxietății, epilepsiei, spasmofiliei și atacurilor de panică, dar și in caz de iritabilitate nervoasa, surmenaj, vertij, isterie, stări de melancolie.
Cum se utilizează produsul?

Intern

Femei: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Fete la pubertate: ½ linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 200ml.
 


 

 

Produse din aceeasi categorie