Home >> Sonnentor > condimente >> CONDIMENT - CUISOARE BIO 35gr SONNENTOR

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CONDIMENT - CUISOARE BIO 35gr SONNENTOR

Cuișoarele sînt un condiment obținut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus
9,95 RON

 

Descriere produs:

CONDIMENT - CUISOARE BIO 35gr SONNENTOR


Cuișoarele sînt un condiment obținut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllata sauSyzygium aromaticum) din familia mirtaceelor, care mai include printre altele mirtul și eucalipt. Pentru păstrare mugurii sînt uscați și au forma unor mici cuie, de unde și denumirea; uneori cuișoarele sînt măcinate și comercializate sub formă de pulbere.
Întrebuințarea cuișoarelor se pierde în negura timpului. Au început să fie transportate și comercializate în restul Asiei și în Europa încă înainte de Hristos, cînd singurii arbori Syzygium aromaticum se găseau exclusiv în „Insulele Mirodeniilor”, adică Insulele Moluce  din Indonezia. Astfel, arheologii au descoperit, la situl arheologic Terqa (vechea Mesopotamie, azi în Siria), un vas ceramic conținînd un cuișor și alte obiecte incinerate, datate cu o bună precize în jurul anului 1721 î.Hr, ceea ce sugerează existența unui comerț timpuriu între Orientul Apropiat și Asia de Sud-Est, posibil prin intermediul indienilor.Utilizare

Cuișoarele sînt utilizate în principal în alimentație, de exemplu la prepararea vinului fiert, a unor ceaiuri sau la numeroase sosuri din bucătăria indiană.

Alte utilizări sînt în medicina tradițională chineză, în aromaterapie și adesea sub formă de ulei în tratarea unor afecțiuni. Proprietățile antiseptice și anestezice sînt cunoscute de multă vreme și au dus la întrebuințarea cuișoarelor în combaterea durerilor dentare.


 
 

English:

Spices - Cloves Spice Sonnentor BIO 35gr - 35gr Sonnentor Bio Natural Cloves, whole
 
 

Français:

Epices - Clous de girofle Spice Sonnentor BIO 35gr - 35gr Sonnentor Bio naturelles clous de girofle, l'ensemble
 
 

Español:

Especias - Spice Clavo Sonnentor BIO 35gr - 35gr Sonnentor Bio Natural Clavo, entero
 

 

Produse din aceeasi categorie