Home >> Sonnentor > condimente >> CONDIMENT - TURMERIC MACINAT BIO 40 gr SONNENTOR

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CONDIMENT - TURMERIC MACINAT BIO 40 gr SONNENTOR

are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, anticancerigena, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase
11,50 RON

 

Descriere produs:

Turmeric-ul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural disponibil   in lume la ora actuala.                                                     

 Despre Turmeric

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit  în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.

Turmeric-ul aparţine familiei Zingiberaceae, din care face parte şi ghimbirul şi este folosit ca şi condiment în India, de mai bine de 3000 ÎC. Din radăcina uscată de turmeric se obţine un condiment de culoare galben portocalie folosit în special în bucătăria indiană dar şi în cea din Asia de Sud sau în Orientul Mijlociu, el fiind pricipalul ingredient al prafului de curry (care este un amestec de mai multe condimente). Mai este utilizat ca şi conservant în mâncăruri, în cosmetică, în medicina tradiţională dar şi pentru vopsirea hainelor. Astfel, proprietăţile lui benefice pentru sănătate au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În India se folosea ca ajutor împotriva durerilor de stomac, a problemelor pielii, a problemelor musculare sau în artrită, iar în China a fost folosit ca şi analgezic împotriva colicilor, a hepatitei sau a durerilor în piept.

Compoziţie Turmeric

Rădăcina de turmeric conţine: uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide.

În afară de curcumina, turmericul mai conţine niveluri mari de fier şi mangan dar şi mici niveluri de vitamina B6 şi potasiu, vitamine şi minerale atât de necesare pentru sănătatea noastră.

Acţiune Turmeric

Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

Turmeric-ul are proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabet, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai îndreptăţit să fie inclus în categoria “superalimentelor”, adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră.

Indicatii terapeutice Turmeric

Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de  tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

Atenţie însă în ce cantităţi îl folosiţi la gătit deoarece aroma sa pătrunzătoare devine şi mai puternică atunci când este gătit aşa că nu trebuie folosit decât în cantităţi mici. De asemenea trebuie să fiţi atenţi la modul în care îl folosiţi în bucătărie deoarece colorează foarte uşor tot ce vine în contat cu el.

Curcumina este rapid absorbită la nivelul ficatului şi al intestinelor şi de aceea este recomandat să fie folosită împreună cu piperul negru, acesta conţinând o substanţă numită piperină care împiedică absorbţia prea rapidă a curcuminei.

► pentru întărirea sistemului imunitar fiert in lapte (o lingurita la o cana de lapte) sau se poate folosi şi sub formă de ceai împreună cu ghimbir şi suc de lămâie.

regenerarea ficatului consumat sub formă de pastă amestecat cu unt sau diluat cu iaurt el devine un excelent medicament pentru tratarea problemelor de la stomac . Sucul proaspăt obţinut din rădăcina de turmeric, luat zilnic ajută la eliminarea paraziţilor intestinali.

eliminarea ţesutului adipos şi a celulitei din corp. Amestecat cu miere în proporţii egale şi luat de doua ori pe săptămână merge de minune pentru slăbit deoarece curăţă corpul de toxine şi diminuează retenţia de apă.

Turmericul poate fi folosit în alimentaţia copiilor precum şi pentru tratarea diferitelor boli ale acestora.

►Diluat în lapte el se foloseşte în mod tradiţional pentru tratarea tusei iritative la copii, două lingurite de turmeric amestecate cu un pahar plin de lapte fiind un tratament bun pentru copii care au astm sau bronşită. De asemenea pudra de turmeric în combinaţie cu seminţele de chimen reprezintă un bun mod de a trata răcelile la copii.

Administrare Turmeric :

► Pentru tratamente intense inpotriva unor boli grave gen cancer se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume intre 6 si 12 luni .

► o lingurita de turmeric intr-un pahar de lapte  de 2 ori pe zi

► o lingurita de turmeric intr-un pahar de iaurt  de 2 ori pe zi

► Pentru utilizare normala de intretinere se pot pune zilnic pana la 5 gr. (¾ din 1 lingurita) in mancare ( supe, ciorbe, mancare gatita, fripturi, salate, etc.)

Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gastric este mult mai frecventă.

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de preparate fitoterapeutice cu turmeric.

 


 
 

English:

Spices - turmeric 40 grams BIO MACIN Sonnentor spices - turmeric 40 grams BIO MACIN Sonnentor
 
 

Français:

Epices - curcuma 40 grammes BIO Macin épices Sonnentor - curcuma 40 grammes BIO Macin Sonnentor
 
 

Español:

Especias - 40 gramos de cúrcuma BIO Macín Sonnentor especias - 40 gramos de cúrcuma BIO Macín Sonnentor
 

 

Produse din aceeasi categorie