Home >> Solaris Plant > Fainuri si seminte paine >> CONDIMENT-GHIMBIR 35g LONGEVITA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CONDIMENT-GHIMBIR 35g LONGEVITA

Merge foarte bine prajit alaturi de usturoi sau ceapa pentru a obtine sosuri delicioase pentru mancarurile de legume si carne
7,78 RON

 

Descriere produs:

CONDIMENT-GHIMBIR 35g SOLARIS BIO

 

CONDIMENT-GHIMBIR 35g SOLARIS BIO

 Aceasta planta poate fi adaugataGhimbirul este poate cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de mancaruri, de la sosuri, supe, feluri principale, pana la deserturi si bauturi. 

 

-Cu toate acestea, nu este foarte popular in Europa, desi era un condiment important inca de pe vremea romanilor, poate din cauza ca ghimbirul proaspat nu este decat rareori comercializat pe continentul nostru.

 

-Daca ghimbirul proaspat este gatit, iuteala sa creste, iar aroma scade. 

 

-Thailandezii adauga ghimbir dat prin razatoare alaturi de alte condimente pentru a prepara pastele de curry.

 

-Indonezienii utilizeaza frecvent paste condimentate pe baza de ghimbir proaspat si ardei iuti proaspeti cu care freaca carnea inainte de a o gati.

 

-Ghimbirul prajit are un gust diferit, iuteala sa domolindu-se. 

 

-Merge foarte bine prajit alaturi de usturoi sau ceapa. Indienii folosesc adesea aceasta tehnica pentru a obtine sosuri delicioase cu care asezoneaza mancarurile de legume si carne.

 

-In bucataria chineza, ghimbirul este folosit atat prajit cat si fiert. 

 

-Mancarea care fierbe inabusit mai mult timp este aromata cu feliute de ghimbir care isi elibereaza aroma destul de repede. 

 

-Tehnica chinezeasca stir-fry (chao) care inseamna gatirea pe foc iute, rapida a mancarii, cu amestecare continua, cere adesea ghimbir maruntit sau dat prin razatoare.

 

-Ghimbirul ocupa un loc important in bucataria japoneza, unde este folosit in cantitati mici.

De exemplu, carnea de pui este aromata prin stropire cu sucul obtinut prin stoarcerea ghimbirului proaspat. 

 

-Ghimbirul murat, (beni shoga), este preparat din rizomi foarte tineri si este adesea servit alaturi de sushi.

 

-”Ginger ale” este o bautura foarte populara in SUA. Nu este o bere fermentata, ci doar zahar, extract de plante si apa gazoasa. 

 

-Oricum, in Evul Mediu, ghimbirul a fost folosit si la aromarea berii adevarate.

 

-Ghimbirul uscat este destul de diferit ca gust si nu poate substitui rizomul proaspat. El este doar un ingredient optional in praful de curry si in ”Chinese five spice powder” si berebere.

 

-Ghimbirul uscat nu este folosit in regiunile unde acesta este cultivat. Gustul sau este mai mult aromat decat iute si este folosit in Europa la prepararea unor deserturi.

 

-DE RETINUT:

-Este bine sa il aveti in casa este ghimbirul. 

-Este considerat ca fiind unul din cele 5 elemente esentiale in dietoterapie, alaturi de orez, vinul de orez, sarea si mierea. 

 

-Ghimbirul este apreciat si pentru calitatile sale terapeutice in tratarea guturaiului, a tusei, a starilor de voma, astma sau diaree. 

 

-El actioneaza, in mod deosebit, asupra plaminilor, stomacului si splinei.

O radacina proaspata de ghimbir, rasa si fiarta in 250 ml apa, timp de 10 minute, produce un fel de bautura cu efecte remarcabile in tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducind si o senzatie puternica de incalzire a corpului, respectiv, un efect sudorific pregnant.

Atunci cind febra nu cedeaza, fierbeti 100 grame de ghimbir proaspat in 500 ml apa si spalati tot corpul cu zeama rezultata, iar daca tusea nu va da pace, stoarceti o radacina de ghimbir si amestecati sucul cu putina miere si 250 ml apa fierbinte.

Beti cite una sau doua cani pe zi. In cazul unei indigestii, mincati citeva bucatele de tulpina de ghimbir proaspat.

O cana de suc din aceeasi parte a plantei va poate scapa de un sughit rebel, greata sau voma, sau chiar de o toxiinfectie alimentara. 

-De asemenea, amestecul a 50 grame de ghimbir proaspat cu 30 grame zahar brun, consumat de 3 ori pe zi, timp de 7 zile, trateaza cu succes dizenteria. 

-Chiar mai mult decit usturoiul, ghimbirul are calitatea de a atenua mirosul neplacut al unor preparate din carne de oaie, miel, scoici, sau peste. 

 

-Ghimbirul, un digestiv eficient. 

-Ingredientul activ din ghimbir, gingerolul, este un compus care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuleaza circuitul sangvin si inlatura durerea. 

-Este folosit in mod frecvent ca digestiv si contine compusi care alina raul de miscare, ameteala si starea de voma. 

 

-Din acest motiv, ghimbirul este un condiment indicat in cazul gravidelor pentru indepartarea raului de dimineata si pentru persoanele care sufera efecte secundare in urma chimioterapiei. la preparate din legume, sosuri si salate.

 

Condiment bio - ghimbir

 

Cantitate : 35g

CONDIMENT-GHIMBIR 35g SOLARIS BIO


 
 

English:

Spice, Ginger Spice, Ginger 35g 35g SOLARIS SOLARIS BIO BIO bio Spice - Ginger Quantity: 35g 35g Ginger Spice-SOLARIS BIO
 
 

Français:

Spice, Spice Ginger, Ginger 35g 35g Solaris Solaris Bio Bio Spice BIO - Quantité Ginger: Ginger Spice 35g-35g SOLARIS BIO
 
 

Español:

Spice, Spice jengibre, jengibre 35g 35g SOLARIS SOLARIS Bío Bío Spice BIO - Cantidad Jengibre: Ginger Spice 35g-35g SOLARIS BIO
 

 

Produse din aceeasi categorie