Home >> Solaris Plant > Fainuri si seminte paine >> CONDIMENT-SCORTISOARA MACINATA 45g LONGEVITA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CONDIMENT-SCORTISOARA MACINATA 45g LONGEVITA

Un strop de scortisoara amestecata in supa ajuta la pastrarea acesteia pentru un timp mai indelungat
6,94 RON

 

Descriere produs:

CONDIMENT-SCORTISOARA MACINATA 45g SOLARIS BIO

CONDIMENT-SCORTISOARA MACINATA 45g SOLARIS BIO  

Scortisoara este indicata persoanelor cu Diabet. 

 

-Acest condiment este un antimicrobian care opreste cresterea bacteriilor. 

 

-Un strop de scortisoara amestecata in supa ajuta la pastrarea acesteia pentru un timp mai indelungat, imbunatatind in acelasi timp gustul mancarii. 

 

-Scortisoara este si un antiinflamator care imbunatateste functionarea creierului. 

 

-Persoanele cu diabet trebuie sa tina cont de faptul ca scortisoara ajuta si la reglarea nivelului zaharului din sange, scazand in acelasi timp nivelul trigliceridelor si al colesterolului. 

 

-In medicina chineza, scortisoara impreuna cu ghimbirul sunt folosite in ceaiuri pentru combaterea simptomelor racelii si a gripei. 

 

-Alaturi de alte membre ale categoriei condimentelor, scortisoara este un depozitar de substante utile, intrand recent in vizorul cercetarilor medicale. Ea pare sa devina, pe langa condiment sau agent curativ al unor practici medicale traditionale de tip Ayurveda, un instrument util in tratamentul bolilor moderne.

 

-Copacul de scortisoara este o planta vesnic verde, apartinand familiei Lauraceae, originara din Sri Lanka si din sudul Indiei. Scortisoara alimentara se gaseste fie sub forma betisoarelor, provenind din scoarta uscata a copacului omonim, fie sub forma pudrei, rezultata prin macinarea acestei scoarte.

In ceea ce priveste nomenclatura, denumirea de "scortisoara" se refera in mod obisnuit la scortisoara de Ceylon, cunoscuta si ca scortisoara adevarata (de la denumirea botanica C. Verum sau Cinnamonum zeylanicum).

Totusi, speciile inrudite, Cassia (Cinnamomum aromaticum-scortisoara chinezeasca) si Cinnamomum burmannii, sunt de regula asimilate tot sub denumirea de scortisoara. condiment saumedicament?!Oamenii au folosit din cele mai vechi timpuri plantele in tratamentul si profilaxia bolilor.

Diferentele dintre specii apar la nivelul texturii, consistetei, aspectului si al aromei, ca si al continutului de cumarina (in doze mari, toxic hepatic si renal), care este mai mare in cassia decat la celelalte specii de scortisoara. 

 

-Scortisoara este folosita ca si condiment datorita uleiului esential (Oleum cinnamoni-0,5-1%). Gustul, aroma si anumite efecte curative se datoreaza aldehidei cinamice, iar uleiul esential mai contine acid cinamic, etil-cinamat, eugenol, betacriofilen, linalool, metil-chavicol, etc.

Denumirea de scortisoara este un derivat grec al denumirii indoneziene a plantei (kayu manis - lemn dulce).

Scortisoara este un condiment cunoscut si folosit de mult timp, fiind intalnit inca din Egiptul antic (unde, printre alte intrebuintari, era implicat si in imbalsamari), mentionat in Biblie (insusi Moise recomanda utilizarea sa), amintit de Herodot si utilizat de Nero la funerariile sotiei sale, Poppaea.

Evul Mediu o consacra ca unul din cele mai populare condimente, gustul si aroma sa fiind cautate si pretuite.

In Epoca Marilor Descoperiri Geografice, aducerea scortisoarei din Sri Lanka devine monopol portughez, apoi olandez si, in final, britanic.

 

Condiment bio - scortisoara macinata

 

 

Cantitate : 45g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONDIMENT-SCORTISOARA MACINATA 45g SOLARIS BIO


 
 

English:

Cinnamon Spice-45g MACIN SOLARIS BIO-Cinnamon Spice Spice MACIN 45g Solaris Bio Bio - ground cinnamon Quantity: 45g Spice-cinnamon45g MACIN TIME SOLARIS BIO
 
 

Français:

Cinnamon Spice-45g Macin SOLARIS BIO-Cinnamon Spice Spice Macin 45g Solaris Bio Bio - Quantité de cannelle moulue: 45g d'épices à la cannelle45g TIME Macin SOLARIS BIO
 
 

Español:

Canela Spice-45g Macín SOLARIS BIO-Canela Spice Spice Macín 45g Solaris Bio Bio - Cantidad de tierra canela: 45g de canela, especias45g TIEMPO Macín SOLARIS BIO
 

 

Produse din aceeasi categorie