Home >> Elidor produse farmaceutice > Cosmetice >> Otet de Trandafir 100 ml ELIDOR
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro
Otet de Trandafir 100 ml ELIDOR
SCRIE AICI SI VEI PRIMI RASPUNS!
Descriere produs:
Otet de Trandafir - stari febrile, stari gripale - 100 ml ELIDOR
Compozitie otet de trandafir :
otet de mere, petale de trandafir, alcool etilic.
Recomandari otet de trandafir :
stari febrile, stari gripale.
Cateva cuvinte despre otetul de trandafir :
otet de trandafir este un otet aromatic foarte placut, cu valente terapeutice, care poate fi pregatit cu usurinta in orice gospodarie, din otet alimentar obisnuit (otet din vin sau otet de mere cu miere), in care se adauga petale de trandafir de dulceata. Se folosesc petalele intregi sau doar partea alba ramasa de la prepararea dulceturilor.
Petalele intregi se maruntesc si se introduc intr-o sticla de jumatate de litru, pina se umple pe trei sferturi. Deasupra, se toarna otet pina se umple sticla, se inchide ermetic si se lasa la macerat, la temperatura camerei, 14-21 de zile. La expirarea termenului, lichidul se scurge, petalele sint stoarse in tifon si aruncate, iar otetul aromatic se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Preparatul se utilizeaza vara, pentru calmarea arsurilor solare usoare, impiedica exfolierea pielii expuse la soare si combate febra care insoteste insolatiile. Daca a fost pregatit cu otet de vin concentrat, se utilizeaza doar indoit cu apa pentru tenurile sensibile si se amesteca inainte de folosire cu o lingura de miere, care intareste efectul otetului si protejeaza pielea. Iarna, poate fi folosit la frectii, in cazurile unei raceli puternice sau gripa. Scade febra si are efect racoritor placut.
Desi se pastreaza la rece, otetul se foloseste doar la temperatura camerei.
Se poate incalzi usor pe baie de apa, dar nu mai mult de 37 grC, pentru a nu i se modifica, prin incalzire brutala, continutulUn otet aromatic foarte placut, cu valente terapeutice, poate fi pregatit cu usurinta in orice gospodarie, din otet alimentar obisnuit (otet din vin sau otet de mere cu miere), in care se adauga petale de trandafir de dulceata. Se folosesc petalele intregi sau doar partea alba ramasa de la prepararea dulceturilor.
Petalele intregi se maruntesc si se introduc intr-o sticla de jumatate de litru, pina se umple pe trei sferturi. Deasupra, se toarna otet pina se umple sticla, se inchide ermetic si se lasa la macerat, la temperatura camerei, 14-21 de zile.
La expirarea termenului, lichidul se scurge, petalele sint stoarse in tifon si aruncate, iar otetul aromatic se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Folositi otet de trandafiri de la Elidor pentru indepartarea starilor febrile.