Home >> Mebra > Cosmetice >> SPRAY OXIMED 59,5g MEBRA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

SPRAY OXIMED 59,5g MEBRA

SPRAY OXIMED in prevenirea si combaterea dermatozelor si dermatitelor, a arsurilor chimice sau termice (inclusiv solare), precum si a leziunilor superficiale...
27,33 RON

 

Descriere produs:

 SPRAY OXIMED  59,5g MEBRA 


SPRAY OXIMED  59,5g MEBRA 

 

Foarte util in prevenirea si combaterea dermatozelor si dermatitelor, a arsurilor chimice sau termice (inclusiv solare), precum si a leziunilor superficiale.

 

Medicament OTC ( eliberat fara prescriptie medicala ) foarte util in prevenirea si combaterea dermatozelor si dermatitelor, a arsurilor chimice sau termice (inclusiv solare), precum si a leziunilor superficiale. Administrare cutanata .

Compozitie :

Un flacon cu spray cutanat , suspensie contine clorhidrat de oxitetraciclina 0,255g , hidrocortizon 0,085g si excipienti : trioleat de sorbitan , miristat de izopropil , tetrafluoretan (HFC 134a) .

Grupa farmacoterapeutica :

Produse dermatologice ; corticosteroizi cu potenta slaba in combinatie cu antibiotice .

Indicatii terapeutice :

Dermatoze , eczeme exudative suprainfectate inclusiv eczema atopica , dermatita eczematiforma , dermatita alergica si seboreica, neurodermite diseminate sau circumscrise , prurit cu lichenificare , eczeme . Dermatite de contact suprainfectate . Ulcere crurale . Arsuri chimice sau termice . Leziuni de decubit .

Contraindicatii :

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Leziuni tuberculoase , fungice , virale ( herpes simplex , varicela , vaccina ) . Infectii bacteriene primare ( de exemplu : impetigo , piodermite , furunculoze etc. ) . In sarcina si alaptare nu se aplica pe suprafete intinse .

Precautii :

Cand se aplica in zona fetei se recomanda masuri adecvate de protectie a nasului si ochilor pentru evitarea inhalarii si administrarii pe mucoasa conjunctivala .

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile daca nu se observa ameliorarea simptomatologiei , deoarece aceasta situatie poate fi data de extinderea oculta a infectiei mascata de glucocorticoid

Se urmareste eventuala aparitie a unor tulpini rezistente la oxitetraciclina sau suprainfectii cu fungi.

Aplicarea indelungata sau repetata trebuie evitata datorita riscului de sensibilizare .

Absorbtia glucocorticoidului poate fi crescuta daca se utilizeaza pe zone intinse sau sub pansament ocluziv; in acest caz trebuie luata in considerare posibilitatea aparitiei efectelor sistemice.

Daca apar manifestari de hipersensibilitate , administrarea trebuie intrerupta .

Interactiuni :

Nu se cunosc .

Atentionari speciale :

Ca si alte tetracicline , oxitetraciclina este in general ineficace in infectiile determinate de Pseudomonas sp. si Proteus sp. Deoarece aceste microorganisme sunt recunoscute ca infecteaza secundar leziunile exudative din dermatoze , este necesara identificarea prealabila a microorganismelor implicate si sensibilitatii la antibiotice .

Deoarece nu se cunoaste gradul absorbtiei dupa administrarea topica a tetraciclinei nu se recomanda administrarea pe suprafete intinse la copii pana la 8 ani ( datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente).

Sarcina si alaptarea :

Este contraindicata administrarea OXIMED pe suprafete intinse in timpul sarcinii si alaptarii ( datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente datorita prezentei oxitetraciclinei )

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: OXIMED nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje .

Doze si mod de administrare :

OXIMED se pulverizeaza ( dupa agitarea flaconului ) timp de 2-3 secunde la nivelul zonei de tratat , de la o distanta de 15 cm . OXIMED se aplica dupa curatirea prealabila a pielii , atunci cand este posibil .

Administrarea se repeta de 2-4 ori pe zi. OXIMED este utilizat numai pentru administrarea topica ( aplicarea locala ) .

Reactii adverse :

OXIMED poate determina reactii de hipersensibilitate , inclusiv dermatita de contact .

Alte reactii adverse locale care au fost raportate in cazul administrarii glucocorticoizilor topici , in special sub pansament ocluziv , sunt : senzatia de arsura , prurit , iritatii, uscaciune a pielii , foliculita , hipertricoza , eruptii acneiforme , atrofie a pielii , infectii secundare , vergeturi .

Supradozaj :

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare :

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25 grd Celsius , ferit de surse de caldura. A nu se lasa la indemana copiilor .

Ambalaj :

Cutie cu un flacon presurizat la 59,5g spray cutanat , suspensie.

Produs fabricat la cele mai inalte standarde, conform normelor de buna practica GMP. APP 5285/2005/01

 


 
 

English:

SPRAY SPRAY MEBRA OXIMED OXIMED 59.5 g 59.5 g MEBRA very useful in preventing and combating dermatosis and dermatitis, the chemical or thermal burns (including solar) and superficial injuries.
 
 

Français:

SPRAY Mebra OXIMED OXIMED 59,5 g 59,5 g Mebra très utile dans la prévention et la lutte contre la dermatose et la dermatite, les brûlures chimiques ou thermiques (notamment l'énergie solaire) et les blessures superficielles.
 
 

Español:

SPRAY Mebra OXIMED OXIMED 59,5 g 59,5 g Mebra muy útil en la prevención y la lucha contra la dermatosis y dermatitis, las quemaduras químicas o térmicas (incluidas la solar) y heridas superficiales.
 

 

Produse din aceeasi categorie