Home >> Sonnentor > Ceaiuri Doze >> CEAI MUNTELE GRECESC BIO 40gr SONNENTOR

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

CEAI MUNTELE GRECESC BIO 40gr SONNENTOR

proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si anti-microbiene, contribuie la prevenirea cancerului, osteoporozei sau gripei,imbunatateste memoria, somn usor
15,50 RON

 

Descriere produs:

CEAI MUNTELE GRECESC BIO 40gr SONNENTOR

 

Sideritis  scardica  (syriaca)Sideritis – Aroma Marii Mediteraneene

Culoare galbenuie, usor picanta cu o adiere de lamaie , provine din regiunea Mediteraneana de Est ( nu doar din Grecia) este exceptional dupa o zi grea de munca, consumat cald sau rece.

Un deliciu indulcit cu putina miere !

Instructiuni de preparare CEAI MUNTELE GRECESC BIO 40gr SONNENTOR:

Pentru o cana de ceai de 200 ml turnati apa fierbinte peste o lingura de ceai , zdrobit usor.

Lasati la stea (infuzie) nu mai mult de 10 minute .

tiintific, este cunoscuta sub denumirea de Sideritis syriaca. Popular, i se spune Ceaiul Muntele Grecesc, Ceaiul Muntelui Cretan, Malotira, Ceaiul Ciobanului sau Ceaiul Pirineilor. Toate aceste denumiri indica faptul ca este o planta care creste pe munti, la altitudine mare. Intr-adevar, Ceaiul Muntelui Grecesc creste in zona muntilor din Balcani, la altitudini de peste 1000 de metri.

Malotira este folosita de greci, de cel putin 2000 de ani, pentru tratarea mai multor boli, in special, pentru raceli, gripa, boli respiratorii, alergii sau probleme digestive. Cercetarile din ultimii ani, efectuate in universitatile tarilor balcanice dar si in tari occidentale, precum Olanda si Germania, au dovedit ca Ceaiul Muntelui Grecesc are aproape proprietatile unui panaceu.

Studiile au confirmat beneficiile plantei pentru sanatate sustinute de traditia populara. Stiintific, s-a constatat ca Ceaiul Muntelui Grecesc are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si anti-microbiene. Datorita acestor caracteristici, consumul ceaiului de Malotira (italiana: „mallo” + „tirare”. Trad. „indeparteaza boala”) contribuie la prevenirea cancerului, osteoporozei sau gripei. Ceaiul intareste sistemul imunitar, combate durerile aproape de orice fel si calmeaza anxietatea usoara. Induce un somn usor, imbunatateste memoria si, se pare ca, poate preveni si trata, intr-o oarecare masura, boala Alzheimer.

Asadar, stiau pastorii greci de ce consuma ceaiul preparat din Malorita! In plus, ceaiul are un gust foarte placut, care pare a fi un mixt de arome de menta, musetel si lamaie. Un consum de 2-3 cani de ceai pe zi va mentine sanatatea si calmul.

Ceaiul Muntelui Grecesc se gaseste destul de greu pe piata romaneasca. Se zice ca nici in zonele de origine nu mai creste ca altadata. Este posibil ca rarirea plantei sa fi fost cauzata de dezvoltarea pasunatului (si caprele si oile adora planta) si/sau culegerea excesiva. Alte voci sustin ca accidentul nuclear de la Cernobil ar fi afectat cresterea plantei. Coincidenta sau nu, s-a constatat ca, de prin anii 80 ai secolului trecut, nu s-a mai produs miere din flori de Malotira.
 

Produs in Austria


 
 

English:

MOUNTAIN TEA 40gr Sonnentor TEA MOUNTAIN GREECE GREECE BIO BIO BIO GREECE MOUNTAIN TEA 40gr Sonnentor Quantity: 40gr
 
 

Français:

MOUNTAIN TEA TEA 40gr Sonnentor GRÈCE GRÈCE MOUNTAIN Bio Bio GRÈCE thé des montagnes BIO 40gr Quantité Sonnentor: 40gr
 
 

Español:

TEA TEA Sonnentor 40gr MONTAÑA DE MONTAÑA GRECIA GRECIA GRECIA BIO BIO BIO té de montaña 40gr Sonnentor Cantidad: 40 gr
 

 

Produse din aceeasi categorie