Home >> 2E-Prod Produse farmaceutice > Uleiuri >> Ulei de mac extravirgin 200 ml 2E Prod

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Ulei de mac extravirgin 200 ml 2E Prod

Ulei de mac extravirgin 200 ml 2E Prod Ulei de mac extravirgin obtinut prin metoda presarii la rece,se foloseste in cure, tratamente impotriva cancerului sau in preparate
19,11 RON

 

Descriere produs:

Ulei de mac extravirgin 200 ml 2E Prod stoc limitat

Puterile narcotice si analgezice ale opiului erau bine cunoscute medicinei antice grecesti.
Ulei de mac alimentar pur, extras din seminte de mac, fara conservanti sau alti aditivi, bogat in acizi agrasi polinesaturati.
Ajuta la fixarea calciului .
Ulei de mac presat la rece se foloseste in cure sau in preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau prajituri.
ulei presat la rece din seminte de mac, bogat in vitamina E si acid linolenic.

Gustul placut si lipsa unui miros specific, fac din Ulei de mac unul dintre cele mai folosite uleiuri de gatit, inca din secolul 19.

Recent, s-au descoperit si valente farmaceutice ale acestui ulei. Cercetarile medicale au demonstrat ca tratamentele cu ulei de mac sunt foarte eficiente in tratarea agentilor cancerigeni cea ce indica folosirea lui in tratamentele impotriva cancerului.
In antichitate macul era apreciat pentru uleiul obtinut din semintele sale. Acestea mai erau folosite si la obtinerea bomboanele cu miere sau a prajiturilor, deseori impreuna cu migdale sau susan, pentru a se obtine produse asemanatoare cu baclavaua greceasca. Aceste dulciuri erau de multe ori usor piperate – o caracteristica a bucatariei mediteraneene antice. Puterile narcotice si analgezice ale opiului erau bine cunoscute medicinei antice grecesti.

Astazi Ulei de mac este o specialitate neobisnuita si se produce numai in cantitati mici; de cele mai multe ori este obtinut prin presare la rece, si are o calitate potrivita pentru salate.

Bucataria din Bengal (nord-estul Indiei) foloseste deseori macul, care se armonizeaza perfect cu stilul culinar delicat aromat.
Gustul macului este indragit si de japonezi, care-l folosesc pentru mancarurile subtil condimentate tipice Japoniei.

 


 

 

Produse din aceeasi categorie