Home >> Manastirea Nera > Ceai >> Ceai de afine 50g MANASTIREA NERA

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Ceai de afine 50g MANASTIREA NERA

Ceai de afine STOC INDISPONIBIL
0,00 RON

 

Descriere produs:

 STOC INDISPONIBIL


Ceai de afine

vezi si sirop afine  sau gem afineCEAIUL DE FRUNZE DE AFIN este un produs natural obţinut prin mărunţirea frunzelor plantei Vaccinium myrtillus.

AFINUL, denumit ştiinţific Vaccinium myrtillus, este un arbust cu flori alb-verzui sau roşiatice, cu fructe negre, dulci-acrişoare şi comestibile. Creşte de regulă pe păşuni de munte, păduri montane rărite, tăieturi de pădure, tufişuri de jneapăn şi ienupăr, pajişti montane şi subalpine, mai ales pe versanţii umbriţi şi umezi. Valenţe terapeutice au frunzele (Folium Myrtilli) şi fructele (Fructus Myrtilli).
Frunzele de afin conţin 10% tanin, mirtilină, acid chinic, ericolină, cantităţi mici de arbutozid, derivaţi flavonici (quercitină liberă şi sub formă glicozidată) etc.
În medicina noastră tradiţională, frunzele de afin se recomandă în enterocolite, infecţii urinare, uremie, gută şi reumatism, diabet.

RECOMANDĂRI MAJORE:
Intern
Diaree, colon iritabil: datorită conţinutului de tanin, frunzele si fructele acestui arbust au proprietăţi astrigente şi sunt un bun antibiotic, modificând favorabil flora patogenă intestinală si antidiareică.
Taninurile ajunse în tubul intestinal aglutinează bacteriile şi opresc procesele de fermentaţie şi de putrefacţie intestinală. Se consideră că efectul antidiareic observat în cazul preparatelor din afin are un mecanism de acţiune diferit de cel al dietei cu mere rase sau morcov: o parte din substanţele active pătrund în celulele peretelui intestinal formând o peliculă protectoare.
Extractul de afin poate ameliora destul de rapid diareea, acţionând chiar şi în cazul în care este vorba despre o infecţie sau o toxiinfecţie alimentară, deoarece poate să distrugă eventualii germeni patogeni. Tratamentul se va administra până în momentul normalizării scaunului. În cazul diareei, de foarte multe ori, o singură linguriţă de tinctură poate să rezolve rapid acest simptom. În cazurile în care este perturbată grav flora sau există o serie de agenţi patogeni mai puternici, tratamentul va fi de durată şi, concomitent, se vor putea administra şi alţi adjuvanţi, cum ar fi tinctura de propolis, iaurtul – care ajută la refacerea florei microbiene utile a aparatului digestiv.
Infecţii urinare: datorită arbutinei şi, după unii autori, şi a hidrochinonei, frunzele de afin au însuşiri bacteriostatice, utilizându-se ca antiseptic urinar şi uşor diuretic.
Diabet: proprietăţile hipoglicemiante ale extractul de afin se datorează mirtilinei conţinute, numită şi insulină vegetală, care determină o hipergeneză la nivelul celulelor beta (secretoare de insulină). Astfel, în formele uşoare de diabet se poate asocia cu insulinoterapia, determinând reducerea cantităţii de insulină injectabilă. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.
Potrivit unor cercetări mai noi, extractul de afin scade nu numai nivelul de glucoză din sânge, ci şi nivelul trigliceridelor.
Creşterea acuităţii vizuale: derivaţii antocianici conţinuţi de afin protejează ţesuturile retinei împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţesc acuitatea vizuală şi adaptabilitatea la întuneric, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos şi pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasă, glaucomul, miopia etc.

ALTE RECOMANDĂRI:
Intern
Uremie, gută, reumatism
Ulcer gastric (indus de stres, medicamente, alcool) şi ulcer cronic (indus de acidul acetic): afinul are calităţi antiulceroase datorită stimulării apărării locale a mucoasei stomacului.
Ateroscleroză: flavonoizii conţinuţi în extractul de afin reprezintă un puternic factor protector care previne oxidarea colesterolului, putând juca astfel un rol în prevenirea aterosclerozei. Acţiunea acestor flavonoizi pare să fie mai intensă decât a acidului ascorbic (vitamina C).
Afecţiuni coronariene: flavonoizii protejează pereţii vaselor sangvine, cresc rezistenţa capilarelor sanguine şi au proprietăţi antiedematoase. Ei determină astfel refacerea elasticităţii pereţilor vasculari, îmbunătăţirea circulaţiei cardiovasculare şi ajută la prevenirea infarctului miocardic.

Extern
Răni, arsuri: principiile active din afin sunt astringente si antiseptice, ajutând astfel la strângerea ţesuturilor şi contribuind la vindecare, cu atât mai mult cu cât conţine şi principii antibiotice, care fac să se distrugă o serie de microbi.
Cosmetică: sub diverse forme (măşti, comprese, cataplasme, spălături, etc), pentru efectul astringent şi antibacterian, extractul de afin este util pentru toate tipurile de ten. Este foarte eficient în special pentru riduri. Extractul hidroalcoolic, foarte potrivit pentru tenurile grase, nu se va folosi însă în cazul tenului uscat, deoarece usucă şi mai mult pielea.
Cuperoză: extractul de afin se foloseşte sub formă de comprese aplicate de 2 ori pe zi pe locurile afectate de cuperoză. Se poate asocia cu uleiul de Ricin aplicat cald, precum şi cu extractele de vâsc, păducel, sulfină.

CONTRAINDICAŢII:
În cazuri de constipaţie cronică trebuie utilizat cu precauţie, iar pe durata tratamentului se recomandă o alimentaţie laxativă.
Poate interfera cu medicamentele anticoagulante, antiagregant-plachetare şi cu agenţii trombolitici.

 

Cantitate: 50 gr.


 

 

Produse din aceeasi categorie