Home >> Solaris Plant > Ceaiuri, cicoare si cafea >> SEMINTE PIN 50g SOLARIS

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

SEMINTE PIN 50g SOLARIS

SEMINTE PIN 50g SOLARIS conţin între 10-34% proteine şi sunt o sursă de fibre alimentare şi vitamina B1.
11,50 RON

 

Descriere produs:

 SEMINTE PIN 50 grame

 
-SOLARIS
 
-Pentru o gustare mai rara, dar delicioasa!
 
-Semintele de pin conţin între 10-34% proteine şi sunt o sursă de fibre alimentare şi vitamina B1.
 
-Ele se adauga în mod frecvent la carne, peşte şi legume.
 
-Sunt renumite ca inhibitori ai foamei.
 
-Utilizari culinare:
-Semintele de pin se mananca in Europa inca din Paleolitic.
 
-Ele se pot consuma si crude, dar cel mai adesea sunt prajite, sau fripte usor inainte de a fi utilizate.
 
-Prajirea se executa la foc mic-mediu, fara ulei, timp de cateva zeci de secunde.
 
-Cand semintele incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc. O ardere prea puternica face ca gustul sa devina amar, iar aroma capata un iz de ars, neplacut.
 
-Sunt o excelenta sursa de proteine (la 100 g seminte de pin se gasesc 31 g proteine), varietatile europene fiind mai bogate in acest nutrient decat varietatile asiatice si americane.
 
-Semintele de pin sunt cel mai adesea asociate cu regiunea Mediteraneana unde sunt un ingredient culinar important de cateva mii de ani. Acum 2000 de ani se gatea frecvent cu ele. Romanii le consuau conservate in miere, le foloseau la prepararea carnatilor si a dulciurilor.
 
-Sunt frecvent alaturate cu carnea rosie si alba, cu carnea de pasare, peste si vegetale.
 
-Semintele de pin asiatice sunt de mai proasta calitate, datorita texturii neomogene, dar sunt mai ieftine si inlocuiesc adesea semintele mediteraneene in preparatele mai putin pretentioase, mai ales acolo unde reteta implica macinarea lor.
 
-Sunt un component important al sosului pesto. Tot italienii folosesc semintele de pin ca decor pentru fusecuri “pignoli”, preparate din faina de migdale.
 
-Semintele de pin intra in componenta a nenumarate salate mediteraneene, prezente in bucatariiler din Spania, Franta, Italia, Grecia.
 
-Exista si o cafea, numita piñón (denumirea spaniola pentru seminte de pin), o specialitate din statul american New Mexico, preparata din seminte de pin prajite si care au o aroma puternica, de nuca.
 
-Din semintele de pin se extrage si un ulei, apreciat pentru aroma sa fina, de nuca si pentru proprietatile nutritive

 

 

Produse din aceeasi categorie