Home >> Adserv farmaceutice > Ceai vrac >> Ceai lemn dulce 50gr. Adserv

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

Ceai lemn dulce 50gr. Adserv

Ceai lemn dulce 50gr. Adserv expectorant şi emolient, antiulceros, cicatrizant, antispastic, antiinflamator de tip cortizonic şi mineralocorticoid, estrogenic, analgezic, bacteriostatic, imu
4,25 RON

 

Descriere produs:

Ceai lemn dulce 50gr. Adserv

Lemnul dulce face parte din familia Fabaceae, fiind un subarbust peren, cu frunze alterne, lipicioase şi flori roşii sau violete. Originar din Europa Centrală, planta s-a extins în toată Europa, Asia şi nordul Africii. La noi creşte în păduri umede sau pe soluri nisipoase, în apropierea râurilor. Numele ştiinţific al plantei ""Glycyrrhiza”provine din greaca veche, însemnând "" rădăcina dulce”. În China, Grecia Antică şi Egipt era utilizat pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi a bolilor de stomac. Se mai numeşte ciorâng, firuţă, iarbă dulce, reglisă, rădăcină dulce, unghia-găii,

Ceai lemn dulce -Saponine triterpenice (glicirizina, acid liquiritic, acid glabric), flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), izoflavone (glabridina), chalcone (izoliquiritozida), cumarine (umbeliferonă, herniarină, licumarină), fitosteroli (β-sitosterol), poliholozide, zaharuri (glucoză, zaharoză), amidon, rezine, proteine, substanţe minerale, etc.

Ceai lemn dulce -expectorant şi emolient, antiulceros, cicatrizant, antispastic, antiinflamator de tip cortizonic şi mineralocorticoid, estrogenic, analgezic, bacteriostatic, imunostimulent, laxativ sau purgativ (în funcţie de doză), diuretic.
Ceai lemn dulce -antiinflamator, antiseptic, cicatrizant.

expectorant şi emolient, antiulceros, cicatrizant, antispastic, antiinflamator de tip cortizonic şi mineralocorticoid, estrogenic, analgezic, bacteriostatic, imunostimulent, laxativ sau purgativ (în funcţie de doză), diuretic.
se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni bronhopulmonare (bronşite, laringite, traheo-bronşite), gastrite hiperacide, ulcer gastric şi duodenal, artrită reumatoidă, boala Addison, tulburări menstruale (amenoree, hipomenoree, dismenoree), hipoplazie mamară, constipaţie.
EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni ale cavităţii bucale şi orofaringiene, conjunctivită, crize hemoroidale, dermatite seboreice, înţepături de insecte, eritem solar.

 
Ceai lemn dulce--pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu pulbere adăugate la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min.înainte de mese.
-infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu pulbere adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-decoctul – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se fierbe timp de 15min., după care se lasă la răcit, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu decoct pe zi, cu 30min. înainte de mese.
EXTERN:
-în afecţiuni ale cavităţii bucale şi orofaringiene se clăteşte gura sau se face gargară cu macerat sau cu infuzie de plantă;
-în conjunctivită se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă aplicate pe pleoapele închise;
-în crizele hemoroidale, dermatitele seboreice, eritemul solar şi înţepăturile de insecte se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă, sau cataplasme aplicate local, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

 

Contraindicatii
hiperestrogenism, chisturi ovariene, noduli mamari, tumori benigne şi maligne mamare sau genitale, sarcină, alăptare, sindrom Cushing, alergie la lemn dulce.

 

Precautii

La pacienţii cu hipertensiune arterială se administrează numai cu recomandarea medicului. Nu se asociază cu corticosteroizi.


 

 

Produse din aceeasi categorie