Home >> Bioremed apicole > Apicole propolis >> TINCTURA PROPOLIS 50% (+20%gratis) 50ml BIOREMED

Livrari la usa in Bucuresti 9 lei! Livrari la usa in provincie 19,90 lei!
Sunati la: - 021-210.95.50 sau 0723-819.700 - intre orele 10-18
Comandati produsele dorite prin email: farmaciaverde@util21.ro

TINCTURA PROPOLIS 50% (+20%gratis) 50ml BIOREMED

regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia,
53,20 RON

 

Descriere produs:

 TINCTURA PROPOLIS 50% (+20%gratis) 50ml BIOREMED
 

regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia, cea mai mare concentratie 50%


Alte detalii Tinctura de propolis concentratie 50%

-Efect bactericid, rani, arsuri, cai respiratorii

-Tinctura de propolis regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.

-Datorita proprietatilor sale antivirale, antitoxice si antiinflamatorii, propolisul isi gaseste tot mai multe utilizari.

-Este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi si, mai ales arsuri, degeraturi.

-Este foarte util in vindecarea ranilor benefic in singerarile gingiilor. de la armele de foc, precum si in cicatrizarea operatiilor. Propolisul vindeca mucoasa bucala si este

-Denumirea de propolis vine din limba greaca si intr-o traducere aproximativa ar insemna "partea din fata a cetatii".

-De ce aceasta denumire?
-Pentru ca albinele care produc aceasta substanta o folosesc pentru consolidarea, captusirea si izolarea stupului, care devine astfel o adevarata cetate.

Propolisul in contact cu apa din precipitatii se intareste si devine dur si impermeabil ca piatra, nepermitand umezelii sa patrunda in stup.

Apoi, propolisul este un antiseptic foarte puternic, anihiland bacteriile, ciupercile parazite si chiar virusurile, creand un mediu aproape perfect steril.

Atunci cand patrunde in stup un pradator, cum ar fi razatoarele mici, acesta este ucis de veninul albinelor si apoi este invelit in ceara si propolis, impiedicand astfel descompunerea lui si infectarea mediului ambiant.

De fapt, propolisul este un extract din mugurii arborilor (in special din mugurii de plop, dar nu numai), care este cules si prelucrat de albine primavara devreme.

Este, asadar, un produs de origine vegetala, care pastreaza multe din proprietatile plantelor din care a fost obtinut, fiind imbogatit insa cu anumite substante secretate de albine.

Rezultatul este un cicatrizant, un regenativ, un antiseptic, un reglator hormonal si un stimulent imunitar de exceptie, pe care il vom cunoaste mai detaliat in cele ce urmeaza.

Vom prezenta propolisul numai sub forma de tinctura, pentru ca administrat ca atare, fiind aproape deloc solubil, va trece pe traiectul digestiv si va fi eliminat fara a avea o actiune eficienta asupra organismului.

Iata asadar proprietatile si indicatiile Tinctura de propolis concentratie 50%

Actiuni Intern:
analgezic usor, antihemoragic, antifungic puternic (actiune puternica asupra Candida albicans), antiseptic puternic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar bun, antiviral mediu, bacteriostatic si bactericid bun (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug bun, regenerant epitelial puternic, stimuleaza procesele de regenerare in ansamblu, stimulent imunitar bun.

  Tinctura de propolis concentratie 50%  este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase , combaterea tulburarilor de menopauza, vindecarea inflamarilor prostatei, rinichilor si ficatului; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar, combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal .

Actiuni extern
Tinctura de propolis concentratie 50%  este :
antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant puternic, analgezic mediu, regenerativ epitelial puternic.

rani deschise, arsuri de toate tipurile: se aplica intocmai tratamentul de mai sus, de la cancerul pielii. In cazul ranilor se face o dezinfectie prealabila cu alcool.

eczeme infectioase: se aplica tinctura de propolis cu un tampon de vata in asa fel incat zona afectata sa fie cat mai mult timp scaldata de preparat, care va patrunde astfel cat mai mult in profunzime. Se vor face 2 asemenea aplicatii cu tinctura pe zi, dupa care locul se va lasa sa se zvante vreme de o jumatate de ora.

In cazul eczemelor uscate se va aplica ulterior o pelicula de unguent de tatananeasa (symphytum officinali) sau gallbenele (calendula officinalis) -alunite, negi: se combina in proportii egale tinctura de propolis cu tinctura de tataneasa si tinctura de rostopasca. Se aplica acest remediu intocmai ca si la cancerul de piele.

Propolisul este un veritabil antibiotic natural, folosit ca atare şi de către albine. S-a demonstrat că el are o acţiune antimicrobiană pentru numeroase bacterii, virusuri, paraziţi şi fungi (Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis - bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, virus herpes simplex, virus gripal) Are proprietati antioxidante (anti-tumorale, anti-cancerigene), antispastice si anestezice; protejeaza contra efectelor nocive ale radiatiilor.

Este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, hepatoprotector (protejează ficatul contra efectelor alcoolului), imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.

Este remarcabil faptul că, datorită marii sale variabilitati de compoziţie, propolisul îşi pastreaza nealterată capacitatea antimicrobiană, spre deosebire de antibioticele de sinteză, la care bacteriile dezvolta in timp rezistenta, fiind nevoie de introducerea periodica de noi si noi antibiotice.

Administrare interna: se ia de regula ½ lingurita de tinctura diluata intr-o lingurita de miere, de 3-4 ori pe zi

Atenţie!
Tinctura de propolis concentratie 50% , nefiind solubilă în apă, se administrează intr-o lingurita de miere sau se pune pe o bucatica de paine, se lasa sa se evapore alcoolul şi apoi se poate lua.

Contraindicatii Tinctura de propolis concentratie 50% :
alergie la propolis. Pentru a evita fenomenele neplacute, in cazul in care nu stiti daca aveti sau nu intoleranta la aceasta tinctura, veti face un test aplicand-o mai intai din abundenta pe o portiune mica de piele, urmarind efectele care apar. In cazul in care ea nu determina nici un fel de reactii nedorite (mancarimi, inrosire, iritatie) se poate folosi cu succes.
La toate afectiunile pielii, in special la bataturi si cheratite, rani vechi, arsuri si micoze, locurile bolnave se pot vindeca suta la suta prin tamponare cu tinctura de propolis, aceasta avind actiune cicatrizanta, ajutind la formarea noilor tesuturi.

Leacurile bunicii spun ca pentru prevenirea si tratarea afectiunilor specifice sezonului rece se poate prepara o bautura din 15-20 g de propolis ras introdus intr-un litru de tuica tare.


 

 

Produse din aceeasi categorie